Ana SayfaSağlıkNeden Vücudumuzu Değiştirmek İstiyoruz?

Neden Vücudumuzu Değiştirmek İstiyoruz?

Ağız, burun, göğüs; kadınların en çok rahatsızlık duyduğu ve değiştirmek istediği bölgeler. Görüntünüzün bir kısmını değiştirmeye çalışmadan önce, tam olarak sizi neden rahatsız ettiğini bulmanız gerekir. Çünkü o beğenmediğiniz uzuvlar belki de size başka şeyleri çağrıştırıyordur. Gelin hep birlikte tek tek inceleyelim; görüntümüzü değiştirmeyi neden bu kadar istiyoruz?

Psikologların bir kısmı, burnunu değiştirmek isteyen kadınların çoğunun, babalarıyla ilişkilerinde mutsuz olduğunu söylüyor. Yansımalarına baktıkları zaman babalarından bir parça görmek onları rahatsız ediyor. Bu kadınların profillerini yumuşatma istekleri, bilinçsiz bir biçimde babalarıyla olan bağlarını kırmak ve kendi kadınlıklarını onaylama arzusunu yaşamak istedikleri için oluyor.  

Göğüsler ve buna bağlı yaşanan problemler en çok annenin imajına atıfta bulunuyor.

Göğüslerinin “güzel” görünmediğini, şekli veya büyüklüğünün “kötü” olduğunu düşünen kadınlar, partnerleriyle ilişkilerinde bu –kendince sorun sayılan– problemleri aşılamayacak bir engel olarak görebiliyorlar. Ve bu eksiklik için genellikle annelerini suçluyorlar. Kendi kusurlarından ve cinsel yetersizliklerinden annelerini sorumlu tutabiliyorlar.

Dudakta yapılan operasyonların çoğu, yüz ovalini düzeltmesinin bir parçası olarak görülür. Meydan okurcasına dudakları ön plana çıkarma modası eskisi kadar ön planda değil; kadınlar artık dişil özelliklerini ön plana çıkaracak dudaklar tercih ediyor.

Dudak operasyonu yaptıran birçok kişi cinselliğini güçlendirmeye ve dudaklarını daha çekici bir hale getirmeye çalışır.

Kişinin dış görünüşünü değiştirme arzusu tamamen bilinçdışıyla ilgilidir. Doğrudan çocuklukta yaşanan “iyi veya kötü”, “güzel veya çirkin” algılarıyla ilişkilidir. Yani o neşterin vücudunuza değmesi, kendinizle ilgi düşüncelerinizi değiştirmeniz için yeterli değildir. Bu nedenle de ilk etapta kendinize karşı olan bakış açınızı değiştirin, sonrasında hala rahatsızlık duyduğunuz noktalarınız varsa operasyona başvurun.

Seçim tabii ki sizin.

Fotoğraflar: @bellahadid

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI