Ana SayfaYaşamMutlu Olmanın 6 Kolay Yolu

Mutlu Olmanın 6 Kolay Yolu

Temel sorun burada başlıyor; mutluluğun net olarak tanımını yapamıyoruz. Mutluluğun tam tanımını öğrenmek adına pozitif psikoloji üzerine araştırmalar yapmayı deneyebilirsiniz. Doğru bilgi almak adına pozitif psikoloji üzerine yazılmış kitaplar okuyun, kurslara katılın ve uzman kişilerden destek alın. Pozitif psikoloji, mutluluğun anahtarı olabilir.

Mutluluğun herkese uygun evrensel bir tanımı yok. Bu tanımı ancak siz kendiniz oluşturabilirsiniz. İlk olarak kendinizi tanımanız, anlamanız ve size memnuniyet veren şeyleri bulmanız gerekir. Önceliklerinizi belirlemeniz, değerlerinizi tanımlamanız, güçlü yönlerinizi bulmanız ve hedeflerinizi belirlemeniz gerekir. Tüm bunlar kendi mutluluğunuzu tanımlamak adına yardımcı olacaktır.

Mutluluk büyük ölçüde kafada olup bitenlerle ve etrafımızdaki dünyayı nasıl algıladığımızla ilgilidir. Bu nedenle, yaşadığınız olaylar hakkında olumlu bir bakış açısına sahip olmak adına kendinizi teşvik etmeniz önemlidir. Bunu yaparken unutmamanız gereken noktalar var: pozitif olmak, olumsuzu görmezden gelmek ve reddetmek anlamına gelmiyor. Aksine, pozitif insanlar karşılaştıkları sorunun farkındadırlar ve bu sorunların üstesinden gelebileceklerine inanırlar. Her şeyin yoluna gireceğini bilmeniz ve duygularınızı dürüst bir biçimde kabul etmeniz yeterli olacak.

Bunu sadece hoşlandığınız kişiler olarak algılamayın. Sadece hayatta kalmak için değil, mutlu bir şekilde hayat sürmek için de etrafımızdaki insanlara ihtiyacımız vardır. Sevdiklerinizle güçlü, anlamlı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmaya özen gösterin. Onlar sizi mutlu edecek ve her an yanınızda olacak en özel detaylardandır.

Birçoğumuz masa başında oturarak iş yapıyoruz. Her gün sekiz saat veya daha fazla tek bir alanda hareketsiz bir biçimde duruyoruz. Bunun vücut için ne kadar tehlikeli bir durum olduğunu fark etmeniz gerekiyor. Zaman zaman kalkmaya, vücudumuzu germeye ve çeşitli egzersizler yapmaya ihtiyacımız vardır.

Vücut beyni etkiler. Egzersiz eksikliği ve hareketsizlik uykusuzluğa, uykusuzluk da strese ve kaygıya neden olabilir. Düzenli egzersiz yapan kişiler kendilerini daha mutlu hissediyorlar.

Bu arada gülümsemenin ve sarılmanın da önemini unutmayın. Ruh halinizi yıldırım hızıyla hafifletebilirler.

Bir şeyden diğerine hiç nefes almadan koştuğunuz sürece mutluluk sizi bulamayabilir. Bazen yavaşlamak gerekir. Yavaşladığınız anlarda düşüncelerinize ve ana odaklanmaya çalışın. Bu sayede kendinizi daha iyi anlayabilir ve aylardır kafanızda dönüp duran sorulara cevap bulabilirsiniz.

Hayatı mutlu bir biçimde yaşamının birçok yolu vardır. Bazıları zaman alır bazılarıysa hemen karşınıza çıkar. Kendinize alanlar tayın, kendinizi sevin ve en önemlisi de anda kalmaya odaklanın. Geçmiş ve gelecek yorucudur; anda kalmak ise dinginlik. Düşüncelerinizin sizi yönetmesine izin vermeyin, siz onları yönetin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI