Ana SayfaModaMinimal Stile Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

Minimal Stile Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

Öncelikle biraz minimal stilden bahsedelim: Minimalist tarz olabildiğince abartısız, desensiz ve nötr renklerin ön planda olduğu görünümlerden oluşur. Makyajdan giyime, saç modelinden ev dekorasyonuna, iç giyimden ayakkabı seçimine minimal kadının seçebileceği alternatifleri sizler için bir araya getirerek bu rehberi oluşturduk! 

Minimal kadının dolabında neler olmalı?

Beyaz, siyah, lacivert ve nude renklerde her şey! Düz renkte havuç kesim kumaş pantolonlar, omzunuza atarak da kullanabileceğiniz triko kazaklar, Fransız stilinin vazgeçilmezlerinden ressam bereleri… Bunlar minimal stilinize kendi dokunuşunuzu sunabileceğiniz parçalar.

Peki minimal tarzın olmazsa olmazları neler:

  • Beyaz basic tişört
  • Beyaz oversize gömlek
  • Jean pantolon
  • Siyah jean pantolon
  • Slip dress
  • Denim etek
  • Beyaz elbise
  • Siyah etek
  • Gri yumuşak dokulu kazak
  • Siyah maksi elbise
  • Siyah süveter/ hırka
  • Siyah jean ceket

Fotoğraflar: @iliridakrasniqi, @zoiamossour, @maralafontan

Pantolonlar minimal kadının vazgeçilmezlerinden. Özellikle de jean pantolonlar. Basic tişört, bluz ve kazakları dilediğiniz gibi pantolonla kombinleyin. Çabasız şıklık sunduğu için dahi minimal stil sevilmeye değer!

Fotoğraflar: @excess_only, @fannyekstrand, @cheraleelyle

Sezonun trendlerinden bisiklet taytları ve uzun taytlar da basic sweatshirtlerin tamamlayıcılarından. Ayrıca mini jean etekleri ve midi saten etekleri de deneyebilirsiniz.

Fotoğraflar: @matildadjerf, @mvb, @josefinehj

Elbiselerde ise desensiz, tek renk modelleri tercih etmenizi öneriyoruz. Özellikle dökümlü inen, bohem bol modeller tam size göre.

Fotoğraflar: @vikyandthekid, @monikh, @karinachorley

Minimal takımlar da deneyebileceğiniz parçalardan. Kumaş etek, şort ya da pantolonları ceketlerle birlikte tamamlayın.

Fotoğraflar: @mariakragmann, @camilacoelho

Minimal kadının ofis stili

Ofis stilinizde de sakin renkler kullanarak minimal tarzınızı yansıtabilirsiniz. Gri, füme renklerde takım elbiseler ve ipek gömlekler ofis stiliniz için biçilmiş kaftan. Ayrıca A kesim kloş etekler, blazer ceketler de dolabınıza ekleyebileceğiniz parçalar arasında.

Fotoğraflar: @constancearnlt, @darjabarannik

Flare paça pantolonlar, boyfriend stil pantolonlar da ofis stilinde daha casual giyinebilenler için bir tercih.

Fotoğraflar: @camillecharriere, @_jeanettemadsen_

Minimal kadının ayakkabı tercihleri

Minimal stilde seçeceğiniz ayakkabılarda en önemli nokta her kıyafetinize uyum sağlayabilmeleri. Bunun için kışlık ayakkabı önerilerimizin başında düz tabanlı siyah bir bot var. Özellikle spor kombinlerinizin eşsiz tamamlayıcısı olacak bu parçanın yanı sıra, diz altı binici çizmelere de şans verebilirsiniz.

Fotoğraflar: @oliviafaeh, @idasjunnesson

Mevsimsiz günlük kullanıma uygun rahat ayakkabılardan örneklerimizse kesinlikle loaferlar. Loaferlarınızı düz renkte bilek hizasında ya da diz altı çoraplarla giyerek daha da stil sahibi bir hale getirebilirsiniz. Bir diğer hayat kurtarıcı parça ise elbette beyaz sneakerlar. Sadece minimal tarzda olanların değil, hemen herkesin dolabının kurtarıcı parçası olduğu bir gerçek.

Fotoğraflar: @josefinehj, @sofiamcoelho

Yaz mevsimlerinde rahatlıkla tercih edebileceğiniz ayakkabılar ise kesinlikle düz sandaletler. Özellikle ince iplerden oluşan modeller tarzınıza helenistik bir hava katacak.

Topuklu ayakkabı tercihlerine gelecek olursak son yılların favorisi kare küt burunlu sandaletler tam size göre. Ayrıca daha romantik bir minimal tarza sahipseniz vintage topuklu ayakkabılar, Mary Jane ayakkabılar kurtarıcınız olacak.

Fotoğraflar: @blankitinerary, @iamlouiseverneuil, @freyaprout

Minimal kadının çanta tercihleri

Bir siyah ve bir beyaz çanta yeter de artar bile! Yaz aylarında kullanmak için de sade detaysız bir hasır çanta edinebilirsiniz.

Fotoğraflar: @laurencefortincote, @rosiehw

Minimal stilde dış giyim 

Minimal stili benimseyen kadınların kış aylarında favori dış giyimi kesinlikle kabanlar. Krem, beyaz, siyah ya da gri renkte bir kaban kış aylarında sizi tarz sahibi bir şekilde sıcak tutacak. Bahar ayları ve geçiş mevsimlerindeyse camel renk bir trençkot olmazsa olmaz!

Fotoğraflar: @alexiiteresa, @nisi

Minimal stile en çok yakışan dekolte bölgesi

Gelelim dekolte konusuna! Minimal stilin "ben buradayım" demediğini, daha gizemli bir görünüm yarattığını söylemiştik. İşte dekolte tercihinde de bunu yakalayabilmeniz çok önemli. Bu nedenle minimal stile en çok sırt dekoltesinin yakıştığı bir gerçek.

Fotoğraflar: @deborabrosa, @jessalizzi, @laurencefortincote

Minimal stilin mayo ve bikini tercihleri, plaj giyimi

Minimal tarzınızda mayo ve bikinilerinizi de düz renklerde seçmenizi öneriyoruz. Bikini ve mayonuzun modelini ve kesimini farklı seçerek trendlere uyum sağlayabilirsiniz. Ayrıca pudra pembe, bebe mavisi gibi pastel tonlar da yaz enerjinizi yakalarken minimal stilden vazgeçmemenizi sağlar. Plaj giyiminde ise yazlık oversize gömlekler sahil kenarı stilinizi yansıtacak.

Fotoğraflar: @_jeanettemadsen_, @jannaaaeeee

Minimal iç çamaşırları

İç çamaşırlarında da kaliteli danteller favorimiz! Siyah, beyaz, krem, bordo, lacivert gibi renklerde iç çamaşırlarını tercih edebilirsiniz.

Fotoğraflar: @luciazolea, @_jeanettemadsen_, @luciazolea

Daha spor ve rahat iç giyim tercih edenler içinse önerimiz sade renkteki spor sütyenleri ve boxer, slip ya da brazilian külotlar olacak.

Fotoğraflar: @mvb, @jessalizzi

Minimal ev giyim

Ev giyiminde de rahat spor sütyenler, eşofman takımları, eşofman şortlar kurtarıcılardan.

Fotoğraflar: @annawntr, @sophiesuchan

Ayrıca ev giyiminde artık dışarda giymdiğiniz oversize gömlekleri de tercih edebilirsiniz.

Fotoğraflar: @lauren__burke, @hannaschonberg

Minimal aksesuar: Gözlük

Güneş gözlüğü kullanımı açısından da size, minimal stilin moda dünyasındaki bayrak taşıyıcılarından Rosie Huntington-Whiteley'i örnek almanızı öneririz. Rosie büyük kemik çerçeveli güneş gözlükleriyle daima gizemli ve kusursuz görünüyor.

Fotoğraflar: @rosiehw, @anaiseleni

Optik gözlük kullanıyorsanız ya da stil görünümü olarak numarasız gözlük kullanmayı seviyorsanız yüz şeklinize göre metal çerçeveli modelleri deneyebilirsiniz.

Fotoğraf: @juliehocke

Minimal takılar

Minimal stil için en öne çıkan takılar kesinlikle gold halka küpeler ve gold zincirler. Farklı boylarda ince zincir kolyeleri üst üste takmayı deneyin. Gümüş renk takılar size daha cazip geliyorsa aynı şekilde uygulamayı bileğinizde de yapabilirsiniz.

Fotoğraflar: @clairerose, @mejuri

Yüzük olarak da yine zincir modeller ya da biraz daha büyük ama taşsız oval, kalp, kare gibi şekillere sahip yüzükleri ellerinizde bir arada kullanabilirsiniz.

Fotoğraflar: @doublemossjewelry, @kristin_rodin

Minimal saç modelleri

Minimal saç modellerinde amaç uğraşılmamış bir görünüme ulaşmak. Bunun için saçlarınızı doğal haliyle açık bırakabilir ya da bir tokayla tutturabilirsiniz.

Fotoğraf: @fashionismyfortee

Toplu saçlarda ise uğraşılmamış salaş bir ense topuzu ya da at kuyruğu tam size göre.

Fotoğraf: @larkicheva

Minimal makyaj önerileri

Tıpkı saçtaki gibi makyajda da belli belirsiz bir özen söz konusu olmalı. Nude renklerde makyaj tercih edebilirsiniz. Bunun için o tonlarda bir ruj ve bronzer tek ihtiyacınız.

Fotoğraf: @josephineskriver

Ya da daha sade olmak istiyorsanız tüm odağı kirpiklerinize çevirin. Bol maskara, dudak kalemiyle dudaklara çerçeve ve allık. İşte hazırsınız.

Fotoğraf: @kaiagerber

Biraz daha ıslak bir makyaj görünümü istiyorsanız dudaklarınızda glosslar kullanabilirsiniz. Pembe allık ile yanaklarınıza hafif bir dokunuş yaparak sağlıklı ve enerjik görünmeyi unutmayın.

Fotoğraf: @lilireinhart

Minimal oje, nail art ve manikür önerileri

Gelelim oje tercihlerine. Beyaz, siyah, nude renkler ve açık pembe renkler tarzınızı yansıtacak.

Fotoğraf: @kate.simple.life

Sade nail art modellerle tırnaklarınıza hareket katabilirsiniz.

Fotoğraf: @neonailpoland

French ojenin minimal stilin eşsiz tamamlayıcılarından olduğu bir gerçek.

Fotoğraf: @pardonmyfrenchnailbar

Minimal dekorasyon önerileri

Minimal giyim stilinizi evinize de yansıtmak istiyorsanız yapmanız gereken basit: Sade tutun. Mottomuz minimalliği uyarlamak istediğimiz her alanda bu, unutmayın. Örneğin yatak odanızda rengarenk desenli nevresimlerdense beyazın temiz ve mutlu hissettiren dokusuna kendinizi bırakın. 

Evinizin her odasında saksı bitkilerine yer vermeyi deneyin. Canlılık katacağı kesin.

Fotoğraf: @jannaaaeeee

Nötr tonlardaki mobilyaları dekorasyonunuza dahil edin. Renk ve hareket katmak isterseniz koltuk şallarından faydalanabilirsiniz.

Fotoğraf: @nisi

Mutfakta da sadeliği benimseyin. El yakımı sade seramikler, farklı şekillerdeki ürünler sizin için harika bir seçim olacak.

Fotoğraf: @shhtephs

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI