Ana SayfaGüzellikKuru ve Çatlamış Dudaklar İçin Pratik Ev Çözümleri

Kuru ve Çatlamış Dudaklar İçin Pratik Ev Çözümleri

Çatlayan dudaklar gerçek bir kabusa dönüşebiliyor. Sadece görüntü olarak değil, kanama, kopma gibi durumlarla can yakıcı da bir hale gelebilen dudak çatlaklarına evde uygulayabileceğiniz kolay çözüm önerilerimiz var:

  • Temiz bir havluyu ılık suyla ıslatın. Havluyu sıkarak fazla sudan arındırın. Daha sonra 3 dakika boyunca havluyu dudaklarınızın üzerinde tutun. Böyece ılık havlu dudaklarınıza nem sağlayacak. Hemen ardından dudaklarınıza vazelin, dudak balsamı ya da sevdiğiniz bir doğal yağı sürerek dudaklarınızı nemlendirin. Bu uygulamayı özellikle duş sonrası yapmanız önerilir. Duştaki buhar ile dudaklarınız ekstra yumuşayacaktır.
  • Dudaklarınıza yağ ya da balm sürün. Ardından yumuşak kıllı bir dış fırçası ile çatlamış dudaklarınızı nazik hareketlerle ovalayın. Bir dakikalık bir ovalamanın ardından dudaklarınızı ılık suyla yıkayın ve kurulayın. Ardından dudak nemlendiricisi sürün. 
     
  • Dudak peelingleri çatlak görünümden kurtulmanız için iyi bir tercih. En bilindik dudak peelingi ise zeytin yağı ve şeker ile yapılan formül. İki malzemeyi karıştırıp dudaklarınıza masaj hareketleriyle uygulayabilirsiniz. Özellikle zeytin yağının sadece dudakta değil; saçlarda, tırnaklarda ve cildinizde harika bir nemlendirici etki yarattığını unutmayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI