Ana SayfaSağlıkKüçük Şeyler Büyük Mutluluklar Getirir

Küçük Şeyler Büyük Mutluluklar Getirir

– Şükredin. Ne kadar çok şükrederseniz, o kadar çok sahip olduğunuz iyi şeylerin farkına varırsınız ve iyi şeylere odaklanırsınız. Böylece daha pozitif olup , şükredecek daha çok şey bulursunuz. Her gün şükrettiğiniz şeyler için bir liste oluşturup görebileceğiniz bir yere asabilirsiniz ya da yanınızda taşıyabilirsiniz. Böylelikle kendinizi kötü hissettiğinizde o listeyi çıkarıp aslında ne kadar şanslı olduğunuzu hatırlayabilirsiniz.

– Kendinizi şımartın. Kendinize zaman ayırıp keyif aldığınız şeyi yapın. Güzel bir köpük banyosu ya da meditasyon aslında hiç fena fikir değil. 

–  Kontrol edemediğiniz şeyleri olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Örneğin, işten kovulduğunuz , bunu değiştiremezsiniz. Buna oturup üzülmektense, bu gerçeği kabul edip yeni iş aramaya başlayabilirsiniz. Kim bilir belki de sizi daha iyi fırsatlar bekliyordur.

-Anda kalın. Belki de telefonları bir kenara bırakıp gerçek hayatta sosyalleşmelisiniz. Bunun yanında geçmişe takılıp kötü anıları tekrar tekrar kendinize yaşatmayın.  Geçmişte olan şeyi arkanızda bırakıp, anın güzelliklerini ve tadına varmalısınız. Gelecek için de endişelenmeyin. Siz şuandasınız ve şuan sizin geleceğinizi şekillendirir. Eğer hala aklınıza geçmiş ya da gelecekle ilgili kötü şeyler geliyorsa, düşündüğünüz şeyin tam tersini yani iyi bir şeyi aklınıza getirebilirsiniz. Ya da kötü anıları düşünmeyi erteleyin. Ve sonra derin bir nefes alıp anda yaşamaya  devam edin.

– Gülümseyin. Ufak bir şeymiş gibi gözükse de, gülümsemek mutluluk getirir. Siz gülümsediğinizde, dünya da size gülümser. Gülümsemenin vücut kimyası üzerinde olumlu etkileri vardır. Gülümseme stres azaltıcı dopaminleri, endorfinleri ve serotanin hormanlarını beraberinde getirir. Bu da daha çok mutlu olmanızı ve stresten kurtulmanızı sağlar.

-Mükemmelliyetçiliğinizden kurtulun. Mükemmelliyetçiliğinizden kurtularak endişelerinizi de bir kenara bırakabilirsiniz. Her şey mükemmel olmak zorunda değil ve olamaz da, siz sadece elinizden geleni yapın. Böylelikle mutlu bir şekilde yaşamaya daha fazla zamanınız kalır.

– Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Siz olduğunuz gibi ve kusurlarınızla özelsiniz. 

– Her gün aynanın karşısına geçip ne kadar güzel ve özel olduğunuzu gözlerinizin içine bakıp söyleyin. İnsanlardan sizi sizi onaylamalarını beklemeyin. Önemli olan sizin kendinizi sevmeniz ve onaylamanız bir başkasının değil.

–  Spor yapmayı ihmal etmeyin. Spor da bizi mutlu eder çünkü spor sayesinde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan endorfin hormonunu salgılanır. Ayrıca hediyesi de fit bir görünümdür. Böylece mutluluğunuz iki katına çıkar.

– Sabırlı olun ve asla vazgeçmeyin. Bu kalıplaşmış davranışları değiştirmek zaman alabilir ama mutluluğa giden yolda vazgeçmeden pratik yaparsanız mutluluk sizin için kaçılmaz bir son olur:)

Mutlu olmak  bu kadar kolay aslında ve inanin mutlu olmak için çok neden var. Sizin sahip olduğunuz bir şey başka birinin hayali olabilir. Bu yüzden sahip olduklarınızın farkına varın. Son olarak, mutluluk bir seçimdir. Ve bu seçim kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliktir:)

Ne kadar çok şükrederseniz, o kadar çok sahip olduğunuz iyi şeylerin farkına varırsınız ve iyi şeylere odaklanırsınız. Böylece daha pozitif olup şükredecek daha çok şey bulursunuz. Her gün şükrettiğiniz şeyler için bir liste oluşturup görebileceğiniz bir yere asabilirsiniz ya da yanınızda taşıyabilirsiniz. Böylelikle kendinizi kötü hissettiğinizde o listeyi çıkarıp aslında ne kadar şanslı olduğunuzu hatırlayabilirsiniz.
 

Kendinizi şımartın. Kendinize zaman ayırıp keyif aldığınız şeyi yapın. Güzel bir köpük banyosu ya da meditasyon aslında hiç fena fikir değil. 

Kontrol edemediğiniz şeyleri olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Örneğin, işten kovulduğunuz, bunu değiştiremezsiniz. Buna oturup üzülmektense, bu gerçeği kabul edip yeni iş aramaya başlayabilirsiniz. Kim bilir belki de sizi daha iyi fırsatlar bekliyordur.

Belki de telefonları bir kenara bırakıp gerçek hayatta sosyalleşmelisiniz. Bunun yanında geçmişe takılıp kötü anıları tekrar tekrar kendinize yaşatmayın. Geçmişte olan şeyi arkanızda bırakıp, anın güzelliklerini ve tadına varmalısınız. Gelecek için de endişelenmeyin. Siz şu andasınız ve şu an sizin geleceğinizi şekillendirir. Eğer hala aklınıza geçmiş ya da gelecekle ilgili kötü şeyler geliyorsa, düşündüğünüz şeyin tam tersini yani iyi bir şeyi aklınıza getirebilirsiniz. Ya da kötü anıları düşünmeyi erteleyin. Ve sonra derin bir nefes alıp anda yaşamaya  devam edin.

Ufak bir şeymiş gibi gözükse de, gülümsemek mutluluk getirir. Siz gülümsediğinizde, dünya da size gülümser. Gülümsemenin vücut kimyası üzerinde olumlu etkileri vardır. Gülümseme stres azaltıcı dopaminleri, endorfinleri ve serotanin hormanlarını beraberinde getirir. Bu da daha çok mutlu olmanızı ve stresten kurtulmanızı sağlar.

Mükemmelliyetçiliğinizden kurtulun. Mükemmelliyetçiliğinizden kurtularak endişelerinizi de bir kenara bırakabilirsiniz. Her şey mükemmel olmak zorunda değil ve olamaz da, siz sadece elinizden geleni yapın. Böylelikle mutlu bir şekilde yaşamaya daha fazla zamanınız kalır.

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Siz olduğunuz gibi ve kusurlarınızla özelsiniz. 

Her gün aynanın karşısına geçip ne kadar güzel ve özel olduğunuzu gözlerinizin içine bakıp söyleyin. İnsanlardan sizi sizi onaylamalarını beklemeyin. Önemli olan sizin kendinizi sevmeniz ve onaylamanız bir başkasının değil.

Spor yapmayı ihmal etmeyin. Spor da bizi mutlu eder çünkü spor sayesinde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan endorfin hormonunu salgılanır. Ayrıca hediyesi de fit bir görünümdür. Böylece mutluluğunuz iki katına çıkar.

Sabırlı olun ve asla vazgeçmeyin. Bu kalıplaşmış davranışları değiştirmek zaman alabilir ama mutluluğa giden yolda vazgeçmeden pratik yaparsanız mutluluk sizin için kaçılmaz bir son olur:)
 

Mutlu olmak  bu kadar kolay aslında ve inanin mutlu olmak için çok neden var. Sizin sahip olduğunuz bir şey başka birinin hayali olabilir. Bu yüzden sahip olduklarınızın farkına varın. Son olarak, mutluluk bir seçimdir. Ve bu seçim kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliktir:)

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI