Ana SayfaYaşamKendinizi Yalnız Hissettiğinizde Yapabileceğiniz Şeyler

Kendinizi Yalnız Hissettiğinizde Yapabileceğiniz Şeyler

Evet, bu fikir çok cazip gelmeyebilir. Ama kendinizle baş başa kalmanız istediğiniz yerde istediğiniz şeyleri yemeniz ve tüm gününüzü tamamen kendinize ayırmanız ruhsal anlamda iyi hissetmenizi sağlar. Hem kendinizi daha yakından tanıma fırsatı bile bulabilirsiniz.

Bazı insanlar kendilerini izole eder ve bunu çoğu zaman farkında olmadan yapar. Ailenizden, arkadaşlarınızdan veya partnerinizden kendinizi uzaklaştırıyor olabilirsiniz. Bu dönemlerde yalnızlık hissi daha yoğun yaşanabilir. Bu nedenle de sevdiğiniz insanlardan uzaklaşmak yerine onlarla daha fazla vakit geçirmenizi önerebiliriz.

Biraz araştırma yapın ve katılabileceğiniz seminer ve konferansları belirleyin. Belki de yeni bir şeyler dinliyor olmanız size kendinizi daha iyi hissettirecektir. Hem bu alanlarda yeni arkadaşlıklar da edinebilirsiniz. 

İsterseniz tek başınıza isterseniz de birkaç arkadaşınızla, hiç fark etmez. Daha önce izlemediğiniz, tarzınıza uzak yeni bir film izlemeyi deneyin. Sadece, filmin drama türünde olmamasını önerebiliriz. Çünkü yalnızlık hissi yaşıyorken bir de üzerine yoğun drama türünde bir film izlemek iyi hissettirmeyebilir.

Başkalarına yardım ediyor olmak zihninizi rahatlatabilir. Onların ihtiyaçlarını gidermek, destek olmak veya sadece doğa için bir şeyler yapıyor olmak karmaşık ruh halinizi biraz olsun düzene sokacaktır.

Evet, “neden yalnız hissediyorum?” sorusunun cevabını bulmanız gerekiyor. Gerçekten yalnız mısınız, yoksa yalnız olmadığınız halde mi böyle hissediyorsunuz? Meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Düşünceleriniz akıp giderken, cevaba ulaşacaksınız. Merak etmeyin, birkaç dakika yeterli olacaktır.

Kitap okumak düşüncelerinizden ve hislerinizden uzaklaşmanıza yardımcı olur. İlgi çekici, fantastik veya bilim kurgu kitaplarını deneyebilirsiniz. Faklı dünyalara açılan kapılarda yolculuk yapıyor olmak zihninizi rahatlatacak.

Hem bedeniniz hem de ruhunuzu bu sayede temizleyebilirsiniz. Duşunuzu keyifli hale getirmek için müziğinizi açın, içeceğinizi alın ve küvetinizi çeşitli tuz ve köpüklerle doldurun.

Yabancılarla seyahat etmek bazen iyi hissettirebiliyor. Doğayla baş başa kalabileceğiniz bir yer seçin ve temiz havanın keyfini sürün. Meditasyon yapmakla eş değer olacak.

Müziği son ses açın ve kendinizi kaybedercesine dans edin. Ne kadar çok rahatladığınızı bizzat göreceksiniz.

Bu egzersizleri özellikle de soğuk havada yapmanızı önerebiliriz. Koşu veya yürüyüş yapmak da bolca düşüneceğiniz ve cevaplara ulaşacağınız egzersizlerden. Ayrıca birçok egzersizden de daha kolay.

Bu yaratımın küçük veya büyük bir şey olması önemli değil; önemli olan, onu sizin yapıyor olmanız. Şiir yazmayı deneyin, evdeki gereksiz eşyaları birleştirerek bir aksesuar yapın veya o an aklınıza gelen herhangi bir şeyi. Belki bu sayede yeteneklerinizi de keşfedebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI