Ana SayfaRöportajKedi ve Köpek Dostlarınız İçin Keyifli Aksesuarlar PopDog'da

Kedi ve Köpek Dostlarınız İçin Keyifli Aksesuarlar PopDog’da

Evcil hayvan sahiplerine en kusursuz hizmeti verebilmek amacı ile kurulan PopDog‘un girişimcisi Yiğit Sucu sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle PopDog’un yaratım sürecini merak ediyoruz.

 

2016 yılında New York’ta Zee.Dog mağazasına girdiğimde ürünlere, markanın çalışma politikasına ve vizyonuna aşık olup markayı araştırmaya başladım. Uzun uğraşlar sonrasında markanın kurucularına ulaştım. Türkiye pazarında olmadıklarını ve organik büyümeyi hedeflediklerini, sosyal sorumluluk projelerini ve duruşlarını öğrendikten sonra şirketimiz PopDog’u ilk sahiplendiğimiz köpeğimiz Popcorn’un isminden esinlenerek kurdum. Logo ve kurumsal kimliğimizi, işlerini çok beğendiğim arkadaşım italik.co markasının sahibi Cem Erman tasarladı. Sonrasında da pet ürünleri piyasasında alışılmışın dışına çıkarak organik büyüme hedefimizle beraber adım adım ilerledik ve ilerlemeye de devam ediyoruz.

 

Evcil hayvan sahipleri PopDog’da ihtiyaçları olan hangi ürünleri bulabilirler?

 

Her türlü tasma çeşidinden yağmurluklara, kışlık montlardan mama kaplarına, yataklara kadar bir köpeğin ihtiyacı olabilecek tüm ürünleri bünyemizde barındırıyoruz. Tabii ki kedileri de unutmadık, kediler için de mama kapları, boyun tasmaları ve hatta kedisini gezdirmek isteyen müşterilerimiz için kedi göğüs ve gezdirme setlerimiz mevcut.

Sanıyoruz ki evcil hayvanlarda en önem verilen konu güvenliği de içeren tasmalar. Kedi ve köpek aksesuarları içeren PopDog'un, daha aktif ve daha hareketli küçük dostlarımız için tasarladığı tasmalara bu açıdan da güvenebilir miyiz?

Güvenlik konusunda en iddialı markalardan biriyiz. Ürünlerimizin 100% arkasındayız. Kopma, aşınma, yırtılma gibi sorunlarla karşılaşmadan seneler boyu kullanabilecekleri ürünleri müşterilerimize sunuyoruz. Ailemizde sahiplendiğimiz 3 kedi ve 2 köpek olması nedeniyle tüm ürünleri kendimiz de test etme şansımız oluyor. Bu sebeple 4 patili dostlarımızın güvenliğinin her zaman en büyük önceliğimiz olması gerektiğine inanıyoruz. 2 kg’lık Chihuahua ya da Pinscher gibi köpeklerden 60-70 kg’lara varan dev boy Danua, Kangal benzeri cinslere kadar her türlü köpeğin güvenle kullanacağı ürünler sunuyoruz.

Ülkemizde özellikle son yıllarda basına yansıyan olumsuz haberlerin yanı sıra hayvan sahiplenmeye ve mama yardımlarına dair olumlu gelişmelerin de artıyor olması mutluluk verici. Bununla ilgili görüşlerinizi de öğrenmek isteriz.

Olumsuz haberlerin önüne geçmenin aslında oldukça kolay olduğuna inanıyorum. Uzun süredir beklenen, kanun önünde 4 patili dostlarımızın bir mal değil can olduğu kararının meclisten geçmesi ve ciddi para cezası ile beraber hapis cezasının getirilmesi ile her türlü caniliğin önüne geçilebilir. Güzel haberlere de bir o kadar seviniyorum, sahiplenmelerle birlikte insanların farkındalıklarının arttığına inanıyorum. Evinde ufak dostu olan herkes bir şekilde dışardaki canları da düşünmeye başlıyor ve onlara bakmaya başlıyor. Az ya da çok fark etmeden mama yardımları yapan kapısının önüne bir kap mama bir kap su koyan, tüm hayvanlara saygı gösteren, güzel kalpli insanların her geçen gün arttığını görüyorum.

Tasarımlarda çiçeklerden çizgi dizi karakterlerine, ekoselerden meyve desenlerine rastladığımız geniş bir skala var. Gelecek vadede eklemeyi düşündüğünüz desen ve koleksiyonlardan bahsedebilir misiniz?

Ürünlerimizin tasarımları 4 ayda bir tamamen yenilendiği için aslında hepsi “limited” kategorisinde diyebiliriz. Sezona ve o senenin modasına göre desenler dinamik bir şekilde değişiyor. Örneğin kış dönemine çok güçlü gireceğiz, yepyeni tasarımlarla, şu ana kadar görülmemiş ürünlerle müşterilerimizi buluşturacağız.

PopDog koleksiyonlarının renk skalasında ve tasarımlarında ilham kaynaklarınız neler?

Her koleksiyonun bambaşka hikayesi ve esinlenildiği temaları oluyor. Örneğin bir önceki sezonlarımızdan Marrakesh serisinde, Fas kültürüne ve desenlerine yer verildi. Pastel tonlarla beraber, tekrarlayan desenler kullanıldı. Her sezonun teması farklı oluyor ve dinamik bir şekilde o yılın modasını ve renklerini yakından takip ederek ama aynı zamanda da zamansız ürünler getirmeyece çalışıyoruz.

Koleksiyonunuzdaki parçaların isimleri de oldukça ilgi çekici. Çıkış noktalarında belli bir ilham kaynağı var mı?

Koleksiyon isimleri tamamen esinlenilen temalardan çıkıyor. Örneğin en çok satan desenlerimizden Mahalo serisinde Havai kültüründen ve desenlerinden esinlenildi ve anlamı da yine Havai dilinde teşekkür etmek ya da minnet etmek diyebiliriz.

Markanızın amiral gemisi denebilecek; en çok ilgi gören koleksiyon veya ürün hangisi?

Markamızın amiral gemisi olarak tanımlayabileceğimiz spesifik bir ürün ya da koleksiyon yok ama geldiği gibi tükenen, insanların ürünler gelmeden bize kontak detaylarını bıraktıkları ürünlerimiz var diyebiliriz. Örneğin Zee.Bed bunlardan biri. 4 patili dostlarımız için üretilen, onların vücut şeklini alan viscoelastic materyaldan üretilen yıkanabilir yataklarımız daha stoklarımıza gelmeden neredeyse bitiyor. Ya da Ozzy ya da Bel-Air gibi incecik  ve kesinlikle su geçirmeyen yağmurluklarımız hayvanseverler tarafından muazzam rağbet gördü. Soft-Walk adı altında getirdiğimiz çekme önleyici tasmalarımızın da ayrı bir hayran kitlesi bulunmakta.Aslında kısacası her ürün farklı insanlara farklı şekilde hitap ediyor. Fakat PopDog ile tanışan hayvanseverlere genelde bağımlılık yaptığımız söyleniyor. Tesadüfen bir ürünümüzü alıp kullanan müşterilerimiz genelde diğer ürünlerimizi de merak edip mağazalarımızdan ya da websitemizden ya da çalıştığımız diğer pet shop, pet cafe, pet spa gibi birçok yerden bulabiliyorlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI