Ana SayfaSağlıkKaygıyla Savaşın!

Kaygıyla Savaşın!

Solunum Egzersizleri

Kaygıyla başa çıkmak için yapabileceğiniz en basit şey nefes egzersizleri öğrenmek. Doğru nefesin sizi ne kadar sakinleştirdiğine inanamayacaksınız.

Hayvan Sevgisi

Bazı şirket çalışanlarının evcil hayvanlarını işe getirmelerine izin verilmesi nedensiz değil. Tüylü dostlarımız ortamdaki stresi de kaygıyı da azaltıyorlar. Bilimsel çalışmalar evcil bir hayvan sarılmanın anksiyete ile savaşmaya, neşeyi artırmaya ve insanların daha uzun yaşamalarına yardımcı olduğunu kanıtlamıştır.

Gevşeme

Kaygı halindeyken insanlar omuzlarını ve gövdeyi sıkmaya eğilimli hale geliyor. Bunun için duruşu rahatlaştırarak omuzları gevşetmek gerekiyor.

Hava

10 dakikalık bir yürüyüş için olsa bile, her gün dışarı çıkmak zihni boşaltmaya yardımcı oluyor.

Uyku

Kaygının en büyük tetikleyicilerinden biri de yetersiz veya fazla uyku. Uyku saatlerinizin düzenli olmasına ve uykunuzun kalitesine dikkat edin.

Günlük Rutinler

Zihin ve beden rutinleri sever. Elbette tüm bir haftanızı önceden planlayamazsınız. Ancak uygulanabilir bazı rutinler size kendinizi güvende hissettirerek kaygınızı azaltır.

Kapasite

İş, okul, aile sorunları, partnerinizle olan ilişkiniz… Konu ve şahıslar ne olursa olsun; taşıyabileceğinizden fazla yükü omuzlamayın. Aksi takdirde fazla sorumluluk kaygı durumunu tetikleyecektir.

Meditasyon

Meditasyon sadece kaygı değil, pek çok konuda kişiye yardımcı oluyor; yaratıcılığı arttırıyor, hafızayı güçlendiriyor. O halde neden meditasyonu denemeyesiniz?

Güven

Arkadaş, aile üyesi, belki de terapist. Rahatça içinizi dökebileceğiniz, güveninizi kazanmış birisinden destek almak size iyi gelecek.

Arın

Çevrenizde gerilmenize yol açan, sizi negatife sürükleyen insanlardan olabildiğince uzak durun.

Yoga

Yoganın hem fiziksel hem de mental sağlık için bire bir olduğunu biliyor olmalısınız.

Müzik- Resim

Kaygılıyken sevdiğiniz rahatlatıcı bir şarkı size iyi gelebilir. Veya elinize aldığınız bir kağıt ve kaleme içinizden ne geliyorsa çizmeyi deneyin. Renklerin huzur veren etkisinden yararlanıp çizimlerinizde boyaları da kullanabilirsiniz. Yaratıcı yönünüz endişelere baskın gelecek.

Pozisyon

Bacaklarınızı duvara doğru kaldırarak bir süre uzanın. Bu pozisyonda durmanın sinir sistemini sakinleştirmeye etkisi olduğu bir gerçek. Bunu uyku öncesi rutin haline getirin.

Gülümseme

Gülmek endişeleri gidermenin en keyifli yolu! Güldüğünüzde vücudunuzdaki stres hormonu (kortizol) oranı azalır.

Doğru Beslenme

Unutmayın: Vücudunuz ne kadar sağlıklı olursa, zihniniz de o kadar sağlıklı olur.

Dudaklar

Hafifçe dudağınızın üzerine iki parmağınızı bastırın. Bu dudaklarınızdaki parasempatik lifleri uyarır ve sinir sistemini harekete geçirir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI