Ana SayfaMagazinİnterneti Sallayan Influencerlar ve Suudi Arabistan Skandalının Geniş Özeti!

İnterneti Sallayan Influencerlar ve Suudi Arabistan Skandalının Geniş Özeti!

Sosyal medya bu kez duyarsız kalmadı! Geçtiğimiz haftalarda aralarında pek çok ünlü ismin bulunduğu; Suudi Arabistan’a davetli olarak gidip paylaşım yapan Insluencer’lara sosyal medyanın tepkisi büyük oldu. İşte Diet Prada ve daveti reddeden Emily Ratajkowski’nin de dahil olduğu olayın geniş özeti…

Ülkeye davetli olup katılmayan ünlü isimlerin başında ise aktivist kişiliğiyle de bilinen Emily Ratajkowski geliyor. Diet Prada'ya açıklama yapan model; "Kadınların haklarına, LGBTQ toplumuna, ifade özgürlüğüne ve özgür basın özgürlüğüne olan desteğimi açıkça ifade etmek benim için çok önemli. Umarım bu kriz, orada yaşanan haksızlıklara daha fazla dikkat çeker" dedi.

Sosyal medya tepkisindeki en önemli ataklardan biri de, Instagram'ın ünlü hesabı Diet Prada'dan geldi. Ülkedeki öldürülen gazetecilere, eşcinsellere ve geri kalan tüm insan hakları ihlallerine dikkat çeken Diet Prada; bu etkinliği reddedenleri de açıkladı. 

Festival için Suudi Arabistan'a gidip paylaşım yapan ünlüler listesi ise bir hayli kabarık ve karışık!

Alessandra Ambrosio, Elsa Hosk, Joan Smalls, Jourdan Dunn ve Stella Maxwell gibi modellerin yanı sıra; Armie Hammer ve Ryan Phillippe gibi aktörler de MDL Beast Müzik Festivali'nden paylaşım yapan isimler arasında. 

Festivalden, konaklamalarının rahatlıklarından bahseden ünlü isimlere ise sosyal medyadan tepki çığ gibi büyüdü. 

Ülkenin LGBT üyelerine davranışları, tutuklanan aktivistler, eşcinsel olduğu için ölüm cezasıyla yüz yüze gelen insanların yanı sıra ülkedeki kadınlara dayatılan ve uyulmaması halinde ceza alan giyim kurallarının aksine kıyafetlerle poz vermeleri; bu tepkilerde etkili oldu. 

Sosyal medyada bu kez bir influencer linci söz konusu! Nedeni ise Suudi Arabistan'dan yapılan paylaşımlar…

Olayın geniş özetine geçmemiz gerekirse, durumu anlatmaya Vizyon 2030 projesinden başlamamız gerekiyor. Suudi Arabistan'ın imajını düzeltip turizmi arttırmaya yönelik olan bu projenin en önemli ayağını ise tabii ki ülkeye davet edilen Influencerlar ve onların sosyal medya paylaşımları oluşturuyor.  (En azından durum başta bu şekilde planlanmıştı diyelim!)

Suudi Arabistan'dan paylaşım yapan ünlü isimlere, modellere ve sosyal medya fenomenlerine karşı büyüyen tepki ise MDL Beast Music Festival ile başlıyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI