Ana SayfaModaInfluencer'ların Karantina Günlüğü: “Squatgirl” Doris Hofer

Influencer’ların Karantina Günlüğü: “Squatgirl” Doris Hofer

“Squatgirl” sayfasıyla binlerce kişiye spor ve sağlıklı yaşam konusunda ilham olan; Instagram’ın sevilen influencer’larından Doris Hofer da “Evde kal” diyor ve Trendus okuyucularıyla karantina günlerinin nasıl geçtiğini paylaşıyor. Spor rutininden beslenme alışkanlıklarına; Doris Hofer’ın karantina günlüğü size de ilham verecek.

Günlük Rutinim Nasıl? 

Normalde 6:30’ta kalkıyorum ama karantinadan dolayı çocuklar daha uzun uyuyabiliyor, bu yüzden ben de biraz daha fazla yatakta kalıyorum. Kalkar kalkmaz hemen spor kıyafetimi giyiyorum, böylece antrenman yapmam kesin oluyor. Makyajımı yaptıktan sonra köpeğimiz Şila ila çıkıyorum. Döndüğümde çocukları uyandırıyorum ve hepimizin kahvaltısını hazırlıyorum. Kahvaltıdan sonra çocuklar okullarına ve ben işime başlıyorum. Bu aralar çok yoğunum çünkü takipçilerimi her kanaldan spor için motive etmek istiyorum. Her gün mutlaka yeni bir video çekip paylaşıyorum, haftanın iki gününde canlı yayın olarak da beraber ders yapıyoruz. Öğlen yemeğini bu arada herkes farklı bir saatte yiyor ve ben hazırlıyorum. Öğlen saatlerinde kendim antrenmanımı yapıyorum. Kerem ve Noah da benimle aynı saatte yapıyor, öyle bir alışkanlık oturttuk çünkü bu şekilde olmazsa onlar da hiç hareket etmez. Kızların basketbol antrenmanı oluyor ve Zoe kendi odasında dans ediyor. Hiphop’a başladı ve çok yetenekli, keyif alarak baya bir kardiyo yapıyor.  

Akşam yemeği yine de hep beraber yiyoruz. Yemekten sonra Kerem ile mutfağı toparlıyorum. Hayatımda ilk defa bana bir erkek hep yardım ediyor ve bu kadın işi diye beni yalnız bırakmıyor, kendimi çok şanslı hissediyorum. Bitirince genelde saat 20.00 civarı oluyor ve ondan sonraki zamanı çocuklarıma ayırıyorum. Monopoly, Uno gibi oyunları oynuyoruz, bazen resim yapıyoruz veya birbirimize hikaye anlatıyoruz. Böyle akşamların sayılı olduğunun farkındayım çünkü kızlar hızlı büyüyor ve ergenliğe girdikten sonra arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi tercih ediyorlar.  

Saat 21.30’ta çocukları yatırmaya başlıyorum; önce Noah’yı, sonra Zoe’yi. İkisi uyumadan önce biraz sohbet etmek istiyorlar ve bu çok hoşuma gidiyor. Saat 22.00’dan sonra artık “Kerem ve ben” zamanı. Bu aralar daha geç kalktığım için biraz daha geç yatabiliyorum ama 23:30 gibi gözlerim kapanıyor, çok uykum geliyor ve kafamı yastığıma koyduktan sonra hemen uykuya dalıyorum. 

Ne Yiyorum?  

10 yaşından beri vejetaryenim dolayısıyla etsiz besleniyorum. Kızartma gibi yağlı fastfood gıdalardan hoşlanmam, hiçbir zaman canım istemez. Ben sağlıklı yemekleri gerçekten çok seviyorum. Mutlaka her gün bir salata ve kendi yaptığım bir tatlıyı yerim ve hiçbir zaman bir ana yemeği atlamam. Bir çekimden dolayı yemek yiyemiyorsam onu mutlaka ardından telafi ediyorum mesela. Sizinle İçindeki Sen kitabımdan bir tarif paylaşmak istiyorum. Onu spor öncesi enerji için veya tatlı istediğinizde hazırlayabilirsiniz, verdiğim malzemelerle iki büyük bardak çıkıyor: 

1 adet muz 

3/4 fincan dondurulmuş vişne (çekirdeği alınmış) 

1 yemek kaşığı şekersiz kakao tozu 

1 fincan badem sütü 

1 adet hurma 

Hazırlanması için tüm malzemeleri blenderdan geçirin, bardağa doldurun ve buzdolabında iyice soğutun. Vişne ve kakao, genç ve güzel kalmanızı sağlayan yüksek oranda antioksidan içeriyor. Bu tarifte vişne ve şekersiz kakaonun antioksidan etkisini azaltacağı için inek sütü yerine mutlaka badem sütü kullanın. 

En Çok Kullandığım App 

Help Steps diye ücretsiz bir uygulama var. Günde attığınız adımları iyiliğe dönüştürüp bağışlayabiliyorsunuz. Kanser hastası çocuklara veya sokak hayvanlara destek olabilirsiniz mesela. Ben ve takipçilerim zaten her gün 10.000 adım atmaya çalışıyoruz, onları bağışlayınca kendimizi daha da iyi hissediyoruz ve motivasyonumuz artıyor. Karantina zamanda tüm gün evde kalınca hedefimize ulaşmak daha zor diye bir sürü yürüyüş videosu çektim, YouTube kanalımda hep beraber yürüyoruz. 

Ne izliyorum?  

En son Amazon Prime’de Modern Love/Modern Aşk diye çok tatlı bir seri seyrettim. New York Times gazetesinde bir köşe yazarın gerçek insanların birbirinden bağımsız hikayelerinden ilham alıyor. Mesela ilk hikaye bir kapıcı ile New York’ta yaşayan genç bir kadın arasındaki ilişki hakkında. Bekar kadın ne zaman bir erkek eve getirirse kapıcı onu beğenmiyor ve kadının hayal kırıklığı konusunda da kapıcı her zaman haklı çıkıyor. Başka bir hikayede ise Anne Hathaway bipolar bir kadın oynuyor. Süpermarkette biriyle tanışıyor ve ondan çok hoşlanıyor ama ne zaman onunla bir randevuya çıkmak isterse onun hastalığı planlarını mahvediyor. Her hikaye yarım saat ve konular ilişkilerin üzerinde olduğu için özellikle bu zamanda çok anlamlı geliyor. Ben sevdim, size de tavsiye edebilirim. 

Neler Dinliyorum? 

Çalışırken piyano dinlemeyi seviyorum; hafif geliyor ve beni mutlu ediyor. Bose kulaklıklarımı takıyorum çünkü onlar tam kulak kapatıyor ve dışardan hiç ses gelmiyor. Spotify’de Piano Classics, Piano Day ve Dinner Piano Jazz gibi Playlistler açıyorum ve aynı zamanda Home Office’de çalışıyorum. Antrenman için çoğu zaman çeşitli House müziklerini dinliyorum ve o zaman kulaklık takmıyorum çünkü tamamen özgür hissetmek istiyorum.  

Evde Egzersiz İçin Hangi Workout’ları Tavsiye Ediyorum? 

Tabi ki de benim workout’larımı! Bir insan yaza kadar ciddi sonuç almak istiyorsa Hayalindeki Sen kitabımla 4 haftada bir beden küçülebilir. Tüm bölgesel antrenmanları video olarak hazırladım ve her gün için favori tariflerimi de paylaştım. Squatgirl yöntemiyle binlerce insan fit olmaya başardı, Türkiye’de 4. Baskı çıktı ve İsviçre’nin en çok satan kitabı bile oldu. Şimdi evde daha fazla vakit geçirirken kendi salonunuzda spor yapmak için tam zamanı. YouTube videolarım birbirinden eğlenceli ve sonuçlar garanti! 

Hangi Kitabı Okuyorum? 

Eğitim için yeni 'Co-Active Coaching' kitabımı bitirdim, ayrıca keyif için Almanca bir kitap daha okuyorum. Onu bir arkadaşımın arkadaşı yazdı, kendisi Film Yönetmeni ve Profesör; kitabın ismi ‘Die Villa am Elbstrand’.  2. Dünya savaşın zamanda bir Alman kızının hikayesini anlatıyor. Almanca dilinde kitap okumayı çok özlediğimi fark ettim. Çocukluğumda haftada 4 kitap bitirirdim, şimdi her anne veya baba gibi kendime kitap okumak için zor zaman ayırıyorum. Ama tabi şunu da söylemeliyim: benim öncelliğim her zaman spor ve onun için her gün mutlaka bir saat buluyorum! 

Güzellik sırlarım 

Ben pahalı kremler için hiç para harcamıyorum çünkü bir kremden öbür kreme çok fark olduğunu düşünmüyorum. Güvendiğim, hayvan testleri yapmayan bir markadan gelirse ve hassas cildimi güzel nemlendirirse tamamdır. Cilt temizliğine çok önem veriyorum. Akşamları makyajımı siliyorum, cildimi yıkıyorum ve sonra bir tonik ile bir daha siliyorum. Haftada bir kere peeling ve maske yapıyorum. Güzellik bana göre tamamen içten geliyor o yüzden günde 2-3 litre su içiyorum, sağlıklı besleniyorum ve spor yapıyorum. Antrenmandan sonra cildim pırıl pırıl parlıyor çünkü terle tüm toksinleri atmış oluyorum.  

Saçım içinse tarifim şu şekilde: Her iki günde bir yıkıyorum ve şampuan sonrası bakım kremi kullanıyorum. Haftada bir maske uygulanıyorum. Mümkünse saçımı kurutma makinasıyla kurutmuyorum ve diplerine biraz yağ sürüyorum. 6 ayda bir uçları kestiriyorum ve dipleri her 3 ayda bir boyatıyorum. 

Yani kısaca, ben paramı güzellik ürünleri için değil, yemekler için harcıyorum – avokado, chia, kinoa, kaju ve hurma gibi gıdalar fiyat olarak pahalı ama olsun.   

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI