Ana SayfaSağlıkHer Gün Süt İçmenin Vücudumuzdaki Şaşırtıcı Etkileri

Her Gün Süt İçmenin Vücudumuzdaki Şaşırtıcı Etkileri

Süte dair bilmeniz gereken her şeyi sizler için araştırdık. Süt tüketme alışkanlıklarınızı bu yazıyı okuduktan sonra bir kez daha gözden geçireceksiniz! 

Her gün süt içmek vücudunuza hiç de düşünmeyeceğiniz etkiler getirebilir. İşte bu etkiler:
 

  • Sindirim sorunlarına yol açabilir.

Marketlerden satın aldığımız paketli sütler pastörize edilmiştir ve bu da işlenmiş sütlerin bakteri içerdiği anlamına gelir. Bu bakteriler de bağırsaklarınız için değişik etkilere neden olabilir. Örneğin bağırsaklarınızda dengesizlik meydana gelebilir. Haliyle bu durum da sindirim sorunlarını beraberinde getirir.

  • Her gün süt içen yetişkinler, sivilce problemleriyle karşılaşabilirler.

Süt ürünleri tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Özellikle bir yetişkinseniz fazla süt tüketimi cildinizde sivilcelere yol açabilir. Siz yine de süt yerine yoğurt ve kefir gibi seçenekleri de tüketmeye çalışabilirsiniz.

  • Kanser riskini arttırabilir.

Günde üç bardak ve daha fazla süt tüketiminin kadınlarda kanser riskini arttırdığı bazı çalışmaların gösterdiği sonuçlar arasında.

Süt içmenin yararlarını hatırlamaya ne dersiniz?

  • Kilo verme sürecine yardımcı olur.

Günde iki bardak süt içmek yağ yakımınızı hızlandırır. Ancak iki bardağı aşmamaya dikkat etmelisiniz. Yoksa yukarıda bahsettiğimiz yan etkilerden yana sorun yaşayabilirsiniz.
 

  • Diyabet ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.

Sütün faydaları bitmek bilmiyor. En bilinen yararlarından biri de sütün içerisindeki A, K2 ve Omega 3 yağ asitlerinin sizi diyabetten ve kalp hastalıklarından koruması.
 

  • Kaslarınızı süt tüketerek güçlendirebilirsiniz.

Sütteki aminoasitler kas gelişimine destek olur. Süt tükettiğinizde kaslarınızın daha güçlü olduğunu fark edersiniz. Özellikle yağlarınızı kasa çevirmek istiyorsanız süt tüketmeye özen gösterin.
 

  • Süt tam anlamıyla bir protein deposu.

Süt protein açısından en zengin besinlerden. Süt, daha az kalori alıp daha çok besin tüketmenizi sağlar. 

Peki süt kaç kalori?

1 su bardağı yani yaklaşık 200 gr tam yağlı süt 122 kaloridir. Satın aldığınız sütlerin markasına dikkat etmeniz çok önemli. Elbette bir diğer önemli nokta sütün saklanma koşulları. Sütleri buzdolabında muhafaza etmelisiniz. Özellikle de açılmış süt paketlerini buzdolabında saklayın ve ambalajında belirtilen tarihten önce tüketin.

Süt içmek kilo aldırır mı? Süt içmek kilo verdirir mi?

Sütün içerisindeki kalsiyum, vücudun yağları daha verimli bir şekilde parçalamasını sağlar. Bu da kilo aldırmayıp aksine kilo kaybına yol açar. yardımcı olur ve kilo kaybını uyarır. 2000'li yıllarda yapılan bir araştırma diyetleri esnasında süt tüketen kişilerin, süt tüketmeyenlere oranla daha fazla ve daha hızlı bir şekilde kilo kaybı yaşadıkları sonucunu çıkardı.
 

Elbette süt başlı başına mucizevi bir şekilde kilo verdiriyor diyemeyiz. Her besinde olduğu gibi sütün de makul oranda tüketilmesi gerekir.

Sabahları aç karna süt içmek ne gibi etkiler yaratır?

Avustralya'da yapılan araştırmalar, sabahları aç karna içilen yağsız sütün tokluk hissi sağladığını kanıtlıyor. Varılan bir diğer sonuç ise sabahları aç karna süt içenlerin, aç karna meyve suyu içenlere oranla bir sonraki öğünlerinde çok daha az besin tükettiklerini gösteriyor. Şunu diyebiliriz ki, sabah uyandığınızda meyve suyu içiyorsanız onun yerine yağsız sütü deneyebilirsiniz. Böylece doygunluk hissiniz çok daha fazla olacak, hatta öğle yemeğinizde bile normalde tükettiğinizden daha az besinle geçiştirmek isteyeceksiniz.

Gece yatmadan önce süt içmenin faydaları nelerdir?

Özellikle geceleri uykuya dalmakta zorlanıyorsanız süt tüketmenizi öneriyoruz. Süt ve süt ürünleri, triptofan olarak bilinen uykunuzun kalitesini arttıran bir amino asit içerir. Ayrıca süt uykuyu düzenleyen melatonini de içermekte. Stresliyseniz ve bu yüzden uyku uyuyamıyorsanız süt içmeyi deneyin. Özellikle ılık süt içmek faydalı olacak.

Sıcak süt tüketmek hakkında bilmeniz gerekenler:

Sıcak süt soğuk sütle karşılaştırıldığında çok daha kolay sindirilir. İshal ve şişkinlik gibi rahatsız edici sindirim sorunlarını da önler. Sıcak ya da ılık süt, yukarda da bahsettiğimiz gibi kaliteli bir uyku uyumanızı sağlar. 
 

Soğuk süt tüketmek hakkında bilmeniz gerekenler:

Soğuk süt midedeki yanma hissine iyi gelir. Soğuk süt vücudunuzun su kaybıyla savaşmasına yardımcı olacak elektrolitler taşır. Dikkat etmeniz gereken nokta, soğuk sütü gece yatmadan önce tüketmemek olmalı. Zira sindirim sorunlarına yol açacaktır. Ayrıca soğuk sütü doğal bir cilt temizleyici olarak da kullanabilirsiniz! 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI