Ana SayfaSağlıkGöğüs Sarkmasını Önlemenin Etkili Çözümleri

Göğüs Sarkmasını Önlemenin Etkili Çözümleri

Göğüs sarkmasını önlemek ya da en iyi ihtimalle geciktirmek için yapmanız gerekenleri sizler için araştırdık.
 

Göğüs sarkması için sütyen faktörü: 

Sağlıklı ve sarkmayan bir göğüs için yapabileceğiniz en etkili şey doğru sütyen kullanımı! Kendi göğüs ölçünüze uygun doğru sütyeni kullanmaya özen gösterin. Bunun için mağazalarda ölçüm yapan satış danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

Ayrıca söz konusu sütyen olduğunda göğüslerinizi zaman zaman rahat bırakmanızda fayda var. Bazı günler sütyen takmayın ya da daha rahat spor sütyenlerinden edinerek onları giyebilirsiniz. Evde sütyen takmamayı alışkanlık haline getirin. Göğüslerinizi sütyensiz bırakmak, göğüs kaslarınızın göğüslerinizin ağırlığını taşımasına izin vermenize, böylece daha sıkı ve daha güçlü kaslar oluşmasına izin verir. 

Sigara tüketimi:

Sayamayacağımız kadar zararı olan sigara cildiniz ve göğüsleriniz için de olumsuz etki taşıyor. 
 

Göğüs sarkması için egzersiz:

Göğüslerinizin sarkmasını önlemek için şınav (plank) gibi egzersizleri düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Böylece göğüs kaslarınız etkili bir şekilde çalışır. Ayrıca ufak ağırlıklarla da kol ve göğüs kaslarınızı aynı anda çalıştırabilirsiniz.

Beslenme:

Sağlıklı beslenme, ani kilo alımı ve kilo kayıplarından kaçınma göğüs sarkması için önemli bir başka detay. Kilo değişimleri sarkma, çatlak ve kırışık gibi sorunları beraberinde getirir. Ayrıca kolajen içeren besinler tüketmek, göğüslerinizin sarkmasını önlemenin bir başka yoludur. Cildinizdeki kolajeni artırmak için biber, domates, pancar, havuç gibi sebzeleri tüketebilirsiniz.
 

Göğüsleri nemlendirmenin, güneş kremi kullanmanın ve masajın önemi:

Banyo sonrası ve günlük vücut bakımı rutinlerinize göğüslerinizi nemlendirmeyi mutlaka ekleyin! Ayrıca tatildeyken ya da V yaka bir üst giydiğinizde mutlaka dekolte kısmınıza ve göğüslerinize güneş koruma faktörlü krem ya da spreyler sıkın. 

Göğüs sarkmasını önlemek için kokusunu sevdiğiniz doğal bir yağı elinize alın ve göğüslerinize saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapın. Bunu günlük bakım rutininize ekleyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI