Ana SayfaAnne ve ÇocukÇocuğunuzun Okuldaki Başarısını Arttıracak 5 İpucu

Çocuğunuzun Okuldaki Başarısını Arttıracak 5 İpucu

1. Araştırmalarına destek olun.
 

Günümüz çocuklarının teknolojik anlamda ne kadar şanslı oldukları inkar edilemez. Bunu doğru şekilde yönlendirmeleri adına çocuklarınıza destek olun. Birlikte merak ettikleri konular üzerine araştırmalar yapın. Böylece hem çocuğunuzun ufku genişleyecek hem de birlikte verimli zaman geçirmiş olacaksınız.

2. Planlı bir birey olması için yön gösterin.

Gerek iş hayatında gerekse okul hayatında planlı olmak başarının bir numaralı anahtarı. Planlı bireyler görevlere odaklı oluyor ve bu da kafa karışıklıklarını, paniği önleyerek başarıyı getiriyor. Çocuklarınıza planlı olmayı aşılamak için ajanda tutmak veya not almak gibi alışkanlıklar kazandırabilirsiniz.

3. Sadece başarılı zamanlarında değil, başaramadıkları anlarda da yanlarında olun.

Kendi okul hayatınızı hatırlayın. Zaman zaman yorulduğunuz, pes etmek istediğiniz zamanlar olmuştu, değil mi? Çocuğunuza başarıyı bir ödül gibi aşılamayın. Başarının bir süreç olduğunu, her küçük başarının daha büyüklerine yol açacağını idrak etmesini sağlayın. Ufak başarısızlıklarına da destek olun. En ufak bir hatasında sırtınızı dönmeyin.

4. Öğretmenleriyle olan iletişimlerinde destekleyici olun.

Çocuğunuzun öğretmenleriyle şeffaf bir iletişim kurabilmeleri başarılarını da önemli ölçüde etkiliyor. Öğretmeni ile sağlıklı ve rahat bir şekilde iletişim kurabilen çocuklar soru sormaktan çekinmiyorlar ve böylece öğrenme aşamalarında aksaklıklar yaşanmıyor. 

5. Çocuklarınızı dinleyin.

Bu sadece çocuğunuzun okuldaki başarısını değil, ilerideki dönemlerde bir yetişkin olduğunda da başarısını etkileyecek önemli bir madde. Ebeveynleri tarafından dinlenen ve bunu hisseden çocuklar çok daha özgüvenli ve birey olduğunun farkındalığına sahip bir şekilde büyüyorlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI