Ana SayfaGüzellikCildinizi Ev Yapımı Yüz Tonikleriyle Işıldatacak Tarifler

Cildinizi Ev Yapımı Yüz Tonikleriyle Işıldatacak Tarifler

Cilt tonikleri cildimizi derinlemesine temizlemenin en keyifli yolu! Gün içerisinde hem yüz temizliği, nemlendirmesi hem de makyaj sonrası cildi ferahlatmak için kullandığınız yüz toniklerini kendiniz de evde yapabilirsiniz. 

İşte ev yapımı yüz toniği tarifleri:

Gül suyundan yüz toniği yapımı:

Yarım su bardağı doğal gül suyuna aynı oranda aloe vera jeli ekleyin. Güzelce karıştırıp soğuk kullanıma hazırlamak için buz şekillendiricilere tek kullanımlık miktarda boşaltın ve dondurun. Her kullanımda cildinizde buzu gezdirin, dilerseniz eriyen buzu pamukla cildinize yedirin. Özellikle yaz aylarında bu tonik cildinize nefes aldıracak.

Salatalık ile yüz toniği yapımı:

Salatalığın suyunu çıkarın ve aloe vera ile karıştırın. Spreyli bir şişede muhafaza edin. 
 

Yeşil çay ile yüz toniği yapımı:

Bir miktar yeşil çay yaprağını demleyin ve soğutun. Ardından istediğiniz yoğunlukta çay ağacı yağı damlatın. Cam sprey şişeye boşaltarak kullanın. Her kullanım öncesi çalkalamayı unutmayın. Antioksidan özellikli yeşil çay cildinizi rahatlatacak ve akne oluşumunu da önleyecek.

Fesleğen ya da taze nane ile yüz toniği yapımı:

Kaynamış suya bir miktar fesleğen yaprakları ya da taze nane yaprakları koyun ve ezin. Ardından yaprakları çöpe atın ve suyu soğutarak şişeye boşaltın. Bu karışımı birkaç günlük hazırlamanız önerilir çünkü bitkilerin taze olması önemli.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI