Ana SayfaGüzellikBoyalı Saçları Havuz ve Denizden Korumanın 6 Yolu

Boyalı Saçları Havuz ve Denizden Korumanın 6 Yolu

Artık mevsim açıldı peki ya saçlarınız buna hazır mı? İşte boyalı saçları havuz ve denizden korumanın 6 yolu…

1. Yağ kullanın

Hepimizin favori çok amaçlı yağından bahsediyoruz: Hindistan cevizi yağı’ “Havuza atlamadan önce saçınıza Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı uygulayın” diyen ünlülerin saç stilisti Lorri Goddard ekliyor “Bu saçınız için klordan korunmasını sağlayacak bir bariyer oluşturur.”

2. Öncesinde yıkayın
"Havuza girmeden önce saçlarınızı temiz suyla nemlendirin” diyor Goddard. “Bu hile saçlarınızın daha az klor ya da deniz tuzu çekmesini sağlayacak. Deniz ya da havuzdan çıktıktan sonra ise yeniden yıkayın saçlarınızı. İlla ki duş almanıza gerek yok, 1 şişe su da iş görecektir.”

3. Saçlarınız için güneş koruma kullanın

Tıpkı cildiniz gibi saçlarınız da güneş korumaya ihtiyaç duyar. “UVA ve UVB filtreleri içeren, bu sayde saçınızı klor ve sudan koruyacak saç ürünleri kullanın” diyor Schwarzkopf Professional BlondMe elçisi Kim Vo. Sun Bum 3 in 1 Leave In Treatment ürününü deneyebilirsiniz. Üstelik kokusu da mükemmel!

4. Saçınızı toplayın

Saçınızı nasıl toplayarak suya girdiğiniz, sürpriz sonuçlar doğurabilir. “Başınızı suyun üstünde tutun ve saçlarınızı toplayın. At kuyruğu, örgü ya da topuz…” diyor Vo.

5. Şampuan kullanın

Yanıyorsunuz, yorgunsunuz ve sadece deniz ya da havuz suyundan arınmak istiyorsunuz. Anlıyoruz. Ancak saçlarınızı şampuanlama aşaması oldukça önemli. Deniz ya da havuzdan gelen kimyasallardan arınarak saçınızın ekstra kurumasını önleyin.

Saç renginize göre ürün seçebilirsiniz. .

Esmerler için Davines Alchemic Chocolate Shampoo ve Mask rengi korumada yardımcı olacaktır. Sarışınlar için Sally Hershberger Shampoo and Conditioner açılan rengi koruyacaktır. Kızılla için  Shu Uemura Color Lustre Sulfate-Free Shampoo ve Mask anahtar seçenekler arasında.

6. Saç kremini unutmayın

Saçlarınızı nemlendirici bir maskeyle bakıma sokmalısınız. Maske için zamanınız yoksa Shu Uemura Essence Absolue gibi yağlardan birkaç damla kullanmak da iş görür.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI