Ana SayfaDizi ve Film ÖnerileriBilim Kurgu & Fantastik Türünde En İyi 24 Netflix Filmi Önerisi

Bilim Kurgu & Fantastik Türünde En İyi 24 Netflix Filmi Önerisi

2012 (2009)

Yüzyıllar önce Mayalılar'ın takviminin 2012'de son bulmasından yola çıkarak çekilen film, dünyanın sonunu getiren bir felaketin ardından kurtulanların mücadelesini anlatıyor.

IMDb puanı: 5,8

Ant-Man (2015) 

Bilim kurgu ve fantastik öğeler demişken Marvel yapımı filmleri atlamak olmaz. Listemizde kendilerine sıklıkla rastlayacağınızı bilmenizde yarar var 🙂 Bir hırsız kendisini hem böcek boyutuna küçülten hem de ona doğa üstü güçler veren bir kostüm çalar. Gerisi ise pek çok macerayı beraberinde getirecektir.

IMDb puanı: 7,3

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Ben Affleck ve Henry Cavill'in başrollerini paylaştıkları filmde iki süper kahramanı karşı karşıya görüyoruz.

IMDb puanı: 6,5

Big Fish (2003)

Tim Burton'ın yönetmen koltuğunda oturduğu kült yapımlar arasında yer alan Big Fish, ölüm döşeğindeki kanser hastası babasının hayatına ayna tutan ve onu yeni baştan tanımaya başlayan bir adamın hikayesini anlatıyor.

IMDb puanı: 8,0

Black Mirror: Bandersnatch (2018)

Her bölümünde farklı bir konuya değinen Black Mirror dizisi 2018 yılında Black Mirror: Bandersnatch'i interaktif bir film olarak yayınladı. Filmde genç bir programcının maceralarına tanık olurken izleyici olarak kendinizi söz sahibi bulduğunuz filmin sonunu adeta kendiniz belirliyorsunuz.

IMDb puanı: 7,3

Bright (2017)

Will Smith'in rol aldığı filmde insanların, orkların, elflerin ve perilerin bir arada yaşadığı bir döneme tanık oluyoruz. İnsan Ward ve ork Jakoby gece devriyesinde partner olan iki polis memurudur ve onları bekleyen büyük bir problem vardır.

IMDb puanı: 6,4

Cloud Atlas (2012)

Tom Hanks ve Halle Berry'nin başrolde olduğu filmde birbirinden ayrı gibi görünen altı öykü ile insanlığın nesiller boyunca paylaştığı karışık bağlantılar fantastik bir şekilde gözler önüne seriliyor.

IMDb puanı: 7,4

Divergent (2014)

İnsanların, her biri farklı bir erdemi temsil eden beş farklı parçaya bölünmüş bir şekilde yaşadığı düzende, genç kız Tris 'uyumsuz' olduğunu yani herhangi bir gruba ait olmadığını öğrenir. Bu bilgiyle birlikte kaçış başlar.

IMDb puanı: 6,7

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) 

JK Rowling!'in kitabından sinemaya uyarlanan "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" fantastik yaratıklar hakkında kitap yazan bir yazarın başına gelenleri anlatıyor.

IMDb puanı: 7,3

Gravity (2013) 

Uzay filmi sevenler ekran başına! Sandra Bullock ve George Clooney'nin rol aldığı film, bir tıp mühendisi ve emekliliğinden önce son görevine çıkan bir astronotun uzay yolculuğu esnasında yaşadıkları talihsiz durumlarla baş etme yöntemlerini izleyiciye görsel bir şölenle aktarıyor.
 

IMDb puanı: 7,7

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy serisinin yayınlanmış ilk iki filmini Netflix'te izleyebilmeniz mümkün! Film, evrenin kontrolünü ele geçirmeye çalışanları durdurmaya çalışan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor.

IMDb puanı: 8,1

Harry Potter Serisi

Sanıyoruz ki Harry Potter hakkında fazla söz söylemeye gerek yok 🙂 Serinin tüm filmleri bir süredir Netflix'te izleyicilerle buluşuyor.

How It Ends (2018)

Film, gizemli bir felaket ülkeyi savaş alanına çevirdiği esnada hamile nişanlısını bulmak için müstakbel kayınpederi ile birlikte batıya doğru yola koyulan bir avukatın hikayesini anlatıyor.

IMDb puanı: 5,0

I Am Mother (2019)

Bir robot tarafından büyütülmeye ne derdiniz? I am Mother robot bir annenin büyüttüğü genç bir kızın hayatını konu ediyor.

IMDb puanı: 6,8

Interstellar (2014)

Matthew McConaughey ve Anne Hathaway'in rol aldığı filmde, yaşanabilir başka bir gezegen bulmak için zorlu bir yolculuğa çıkan bir grup astronotun maceralarına tanık oluyoruz. Eğer evren ve uzay temalı filmlerden hoşlanıyorsanız, en iyi uzay filmleri listemize göz atabilirsiniz.

IMDb puanı: 8,6

IO (2019)

Hayatta kalan son insanlar arasında olan bir genç kız gezegeni kurtarmak için çaba sarf eder. 

IMDb puanı: 4,7

Limitless (2011)

Limitless, başarılı denemeyecek bir yazarın beyni tam kapasite çalıştıran bir hap almaya başlaması üzerine hayatının değişimini gözler önüne seriyor. Filmin ayrıca tek sezonluk bir dizi denemesi de yapıldı.

IMDb puanı: 7,4

Orbita 9 (2017)

Hayatı boyunca yalnız başına bir uzay gemisinde yaşayan kadının genç bir mühendise olan aşkını bilim kurgu öğelerle izleyeceksiniz.

IMDb puanı: 5,9

OtherLife (2017) 

Zamana sıkıştırılmış sanal gerçeklikleri tetikleyen bir ilaç icat eden genç Ren, güçlü buluşlarını nasıl kullanacakları üzerine ortağı ile bir mücadeleye girişir.

IMDb puanı: 6,3

Snow White and the Huntsman (2012)

Kristen Stewart, Chris Hemsworth ve Charlize Theron gibi oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken film masala bambaşka bir yorum katıyor.

IMDb puanı: 6,1

The Cloverfield Paradox ((2018) 

Bir grup bilim insanı yeni bir enerji kaynağı bulmak içim uzayda çalışmalar yapar. Tanrı parçacığını keşfetmeye çalışan bilim insanları farkında olmadan hayatlarını tehlikeye atacak bir şeyi serbest bırakırlar. 

IMDb puanı: 5,6

The Hunger Games (2012) 

The Hunger Games serisi bilim kurgu film arayışında olanlar için biçilmiş kaftan!

IMDb puanı: 7,2

The Jungle Book (2016) 

Fantastik film kategorisindeki bu yapım, vahşi ormanın derinliklerinde hayvanlar tarafından büyütülen bir çocuğun hayatını anlatıyor.

IMDb puanı: 7,4

Annihilation (2018) 

Bilim kurgu bir gerilim filmi olan Annihilation gizemli bir bölgede keşif görevine atanan bir biyoloğun hikayesine ayna tutuyor.

IMDb puanı: 6,9

Fantastik filmlerden ziyade korku ve gerilim türünde bir arayışınız mı var? O halde Netflix Korku Filmleri ya da En İyi Zombi Filmleri listelerimize önerilerimize göz atın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI