Yılın Savaşı:
Battle of the Year, her sene dünyanın en ünlü `break dans` yeteneklerinin birbirleriyle yarıştığı büyük bir dans organizasyonudur. Ne var ki Amerika`nın dansçıları yaklaşık onbeş senedir bu önemli turnuvayı kazanamamıştır. Los Angeles`lı yetenekli dansçı Dante, Amerika`yı tekrar birinci sıraya çıkarmaya kararlıdır ve bir arkadaşıyla anlaşarak eski basketbol koçu Blake`i takımı eğitmesi için ikna eder. Dante`ye göre dünya üzerinde gerçek bir koçun şampiyon yapamayacağı hiçbir takım yoktur. İki adam, ülkenin en iyi break dansçılarını kadrolarına ekler, ancak büyük yarışmaya sadece üç ay kalmıştır. Bu süre ise bir takımın birbiriyle kaynaşıp ortak bir ritm oluşturması için oldukça kısadır. Bu noktada en büyük iş Blake`e düşer ve takımını motive etmek için tüm numaralarını kullanmaya başlar.
Düğün Dernek:
Sivas`ın Esenyurt köyünde yaşayan İsmail`in oğlu Tarık bir gün yurt dışından çıkagelir. Önce her zamanki gibi bir memleket hasreti gibi görünse de bu ziyaretin altındaki esas neden çabuk ortaya çıkar: Tarık görevli olarak çalıştığı Letonya`da Monica adlı bir kızla beraberdir ve aynı ülkede çalışmak için tek yol evlenmeleridir! Kendisinin olurunu almaya gelen oğlunu düğünsüz evlendirmemeye kararlı olan İsmail, Tüpçü Fikreti, Çetin`i ve köyün öğretmeni Saffet’i seferber ederek elde avuçta para yokken 10 gün içerisinde sazlı-sözlü bir düğün hazırlığı içerisine girer! Yapımcılığını BKM`nin üstlendiği komedi filminin senaryo ve yönetmenliği Selçuk Aydemir`e ait. Başrollerde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut ve Barış Yıldız yer alıyor.
MC Dandik:
Öksüz ve yetim bir çocuk olarak büyüyen Dandik, hayatı boyunca çeşitli sorunlarla karşılaşmış ve herbirini tek başına halletmeyi başarmıştır. Bir gün seneler önce kaybettiği çocukluk aşkı Aslı ile karşılaştığında ise hayatı değişir. Dandik, aşkının peşinden gitmeye kararlıdır ancak o esnada karşısında beklenmedik bir düşman vardır. Bu kötü adamı alt etmeye çalışırken çeşitli zorluklar ve engellerle karşılaşır ancak aşkından vazgeçmeyi bir an bile aklından geçirmez. Dandik`in tek isteği mutlu bir hayat kurmaktır ve bu yolda tek yardımcısı en yakın arkadaşı Fiko olacaktır.
Kızım İçin:
Tuncer yıllar önce evliliğini bitirmiş ve artık kırklı yaşların ortasına gelmiştir. Bu evlilikten doğan tek çocuk Tuba ise 18 yıldır babasına ne olduğunu bilmeden yaşamaktadır. 18. doğum gününü kutlamaya hazırlanan Tuba, beklenmedik bir anda babası olduğunu söyleyen Tuncer`i karşısında bulur. Tuncer, yıllardır göremediği kızıyla bu uzun zaman dilimini telafi etmeyi istemektedir. Birlikte çıkacakları sürpriz yolculuk bir her ikisine de hiç tatmadığı duyguları armağan edecektir.
Filmin başrollerinde Yetkin Dikinciler ve Eda Ece yer alırken, yönetmenliğini Hakan Haksun üstleniyor. Yapımcılık ise Avşar Film`e ait.
Yozgat Blues:
Yozgat, Yavuz ve Neşe`nin hikayesinin başladığı ya da bittiği yerdir… Aldıkları bir iş teklifi sonrasında Yozgat`a taşınan müzik öğretmeni ve şarkıcı Yavuz ve öğrencisi Neşe hayatlarının önemli bir dönüm noktasına adım atmak üzeredir. İcra ettikleri müzik türüyle bu yeni şehirde kimsenin ilgisini çekemeyen ikilinin çabalarına, buraya taşındıkları ilk günlerde tanıştıkları Sabri`nin yardımları da eklenir ancak sonuç yine olumsuzdur. Bu olumsuz sonuç beklenmedik gelişmeleri de beraberinde getirir.
Ölümsüz Aşk:
Ruth ve Bob, Teksas`ın suç dolu topraklarında tozu dumana katan bir çifttir. 1970`leringetirdiği bütün kanunsuzluklar, tehditler ve ihanetler onların hayatının bir parçasıdır ve dahası birbirlerine çok âşıktırlar. Bir gün polislerle bir çatışmaya girerler ve Ruth bir polisi vurur. Ama suçu onun yerine Bob üstlenir. 4 sene sonra hapishaneden kaçan Bob, sevgilisi ve kendisi hapishaneyken doğan kızını aramaya koyulur… Yönetmenliğini David Lowery`nin üstlendiği film Sundance, Cannes gibi önemli festivallere konuk olmuş bir yapım. "Duygusal Western" olarak da adlandırılan filmin başrollerini ise Rooney Mara ile Casey Affleck paylaşıyor.
Saroyan Ülkesi:
Bitlis`ten sürgün edilen bir ailenin çocuğu olarak hayata Amerika`da merhaba diyen ünlü yazar William Saroyan, her zaman özlem duyduğu ancak hiç göremediği memleketini tanımak üzere Anadolu`ya bir yolculuk yapar. 1964 yılında Bitlis`e varmasıyla son bulan bu yolculuk yazarın her zaman hayalini kurduğu ve anlatmaktan geri durmadığı köklerini gerçek anlamda tanıdığı bir sürece dönüşür.
Filmin hikayesi Saroyan`ın bu yolculuğuna tanıklık eden yol arkadaşlarının anlattıkları, kendi kaleme aldığı kişisel hatıralar ve kimi zaman kendi sesinden dinleme şansına eriştiğimiz anılardan oluşurken; yönetmenlik koltuğunda ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştiren Lusin Dink bulunuyor.