Ana SayfaSağlıkBahar yorgunluğunu bitki çaylarıyla atın

Bahar yorgunluğunu bitki çaylarıyla atın

Havaların gitgide ısındığı bu günlerde baharın keyfi yorgunluk yüzünden yarım kalıyor. Yataktan bile kalkmak istemediğimiz bahar aylarında enerjimizi tazelemek ve halsizliğe yenilmemek için Prof. Dr. Erdem Yeşilada bitki çaylarını öneriyor. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “ Mevsim geçişlerinde yaşanan halsizliğe karşı bitki çaylarının fonksiyonel faydalarından yararlanılabilir.” diyor.

Bitkilerin gücünden yardım alarak güneşli günlerin keyfine varın. 

Biberiye

Birçok sağlık probleminin çözülmesinde yardımcı olan  bir bitkidir. Yapılan deneysel çalışmalarda pankreatik lipaz enzimini baskılayarak bağırsaklardan yağın emilmesini azalttığı ve dolayısıyla kilo almayı önleyici bir etkisi olduğu belirtilmektedir. Ayrıca safra salgısını artırarak bilhassa yağlı besinlerin sindirimini kolaylaştırmaktadır. Diğer taraftan, biberiye yapraklarının idrar söktürücü özelliği vücuttan ödemin atılmasını sağlar.

Yeşil Çay

İçinde bulunan kafein türevleri nedeniyle  fiziksel halsizliği giderici ve enerji verici (analeptik) bir içecek olarak bilinmektedir. Kafein türevleri idrar artırıcı etkisi ile yine vücutta ödemin sökülmesine yardımcı olur. Yeşil çay, yağ yakıcı (lipolitik) ve glikojenolitik özelliktedir. Yağ yakıcı etkisi klinik çalışmalar ile de ortaya konulmuştur.

Dut Çayı

Dut yaprağı besinlerdeki kompleks şekerlerin (oligo- ve nişasta gibi polisakaritler) bağırsaklarda basit şekerlere dönüşümünü sağlayan  enzimleri (alfa-glikozidaz) baskılayarak emilimlerini engellemekte ve bu suretle şekerin vücutta yağ şeklinde depolanmasını engellemektedir. 

Mate

Mate yaprağı, kafein ve teobromin gibi yağ yakıcı etkili bileşenleri sebebiyle kilo vermede de etkili olan bir bitkidir. Uyarıcı etkisi dışında  vitamin, amino asit bileşimi ve antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Funda yaprağı çayı

Funda yaprağının idrar artırıcı etkisi ile vücuttan ödemin atılmasını sağlar.

Barut Ağacı

Barut Ağacı kabızlığa karşı etkili bir bitkidir, bağırsakların hızlı boşaltılamasına yardımcı olurken, sancıya yol açmaması bir avantajdır.

Kiraz Sapı

Kiraz Sapı, idrar artırıcı özelliğinin yanı sıra zengin potasyum içeriği nedeniyle vücutta idrar ile atılan potasyum dengesinin bozulmasını önlemektedir.

Tarçın

Şeker metabolizmasının düzenlenmesi ve insülin direncinin kontrol altında tutulması konusunda etkileri ortaya konulmuş bitkiler arasında yer alıyor.

Kekik 

Kekik uçucu yağının mide asidi ve safra artırıcı etkisi bulunmaktadır.  Bu etkisiyle  sindirimi kolaylaştırır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI