Ana SayfaSağlıkFavori Sağlıklı Yiyeceklerinizin Porsiyonları Nasıl Olmalı?

Favori Sağlıklı Yiyeceklerinizin Porsiyonları Nasıl Olmalı?

Enerji bar: Sabah atıştırmalıklarımız kuru meyveli barlar veya spordan sonraki protein barlar, sağlıklı oldukları için her istediğimizde yiyorsak önce etiketlerine bakmalıyız. Bazıları 300 kaloriye kadar çıkabiliyor. Tüketmeden önce kalori, şeker, protein ve karbonhidrat değerlerini kontrol edin.

Yoğurt: Meyveli, çikolatalı yoğurtları sağlıklı kaçamaklar olarak tüketebiliyoruz. Protein ve kalsiyum içeriği yüksek olsa da şeker değeri çok yüksek olabiliyor. 150 kalori civarında olanları tüketin.

Soslar: Yemekleri tatlandırmak için sosları kullanıyoruz ama malesef onların da kalorilerini kontrol etmemiz gerekiyor. Humus, peynir, pesto gibi sağlıklı sosları bile tercih etsek; kalorisi 100e kadar çıkabiliyor.

Şarap: Kırmızı şarabın faydaları olsa da 1 şişe şarabın hepsini bitirmeyin. 1 bardak kırmızı şarapta 120 kalori var.

Yumurta: Protein değeri yüksek olan yumurtalardan iki tane yediğinizde 160 kalori alıyorsunuz. Sadece beyazlarını yemeyi tercih edebilirsiniz.

Gevrek: Gevreklerde oldukça şekerli olabiliyor. Porsiyonda söylenen ölçüyü geçmemeye dikkat edin. Sade yulafı, süt ve taze meyveler ile tatlandırabilirsiniz. 

Çilek: Oldukça masum görünen bu lezzetli meyvenin bir porsiyonu ise 8 tane. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI