Ana SayfaYaşam“Farklı Olan Aslında Çocuklarınız Değil, Sizsiniz”

“Farklı Olan Aslında Çocuklarınız Değil, Sizsiniz”

Çocukların ailelerinden soyutlanamayacağını ve birlikte ele alınması gerektiğini savunan Anne Maxwell, geleneksel yaklaşımlardan farklı olarak ebeveynlerin çocuklarının ihtiyaçlarını görmelerini sağlıyor.  Ayrıca farklı düşünen, farklı davranan, farklı gelişen, alışılmışın dışında olan çocuklarla nasıl iletişim kurulabileceği konusunda ebeveynlere yol göstericilik yapıyor.

Uzun yıllardır çocuklar ve aileler üzerine çalışmalar yürüten ve yaptığı çalışmalarıyla adından söz ettiren ünlü Amerikalı Klinik Psikolog Anne Maxwell,   İstanbul’da gerçekleştireceği 2 günlük semineri ve ardından 2 günlük seminere katılanlarla yapacağı 1 günlük eğitimi; farklılıkları olan çocukların aileleri ile olan iletişimleri, ebeveynlerin alışagelmiş bakış açılarını değiştirip baktıkları pencereyi değiştirip dönüştürmelerini kapsıyor.  Dünya’da en çok satan kitaplar listesine girmiş “Bir Balığa Ağaca Çıkmayı Öğretir miydin?” kitabının da yazarı olan Anne Maxwell,  ebeveynlere farklı bir varoluş yaratmanın yollarını eşi benzeri olmayan bir yaklaşımla sunuyor.   

İlerleyen teknoloji sayesinde hayatlarımız her geçen gün hızla değişiyor.  Ancak bu durum ne yazık ki, insanların daha mutlu olmalarına yardım etmiyor; çünkü çok sayıda çocuk hala zor durumda ve yardıma ihtiyaç duyuyor. Öyle görünüyor ki; insanlığın çocukluğu iyileşmedikçe, “çocukluk” hak ettiği gibi kutlanmadıkça, dünya da iyileşemeyecek.

Son yıllarda giderek artan sayıda çocuk anne babalarını ve öğretmenlerini çaresiz bırakıyor. Yetişkinler farklı düşünen, farklı davranan ve alışılmışın dışında gelişim gösteren bu çocuklarla iletişim kurmakta ve onları anlamakta ve kabullenmekte zorlanıyorlar. Alışıla gelen yöntemler de yetersiz kaldığında, çocukları sorunlu, zor, farklı, uyumsuz, engelli ya da özürlü olarak kabul etmek daha kolay oluyor. Peki ya sorun bu çocuklarda değilse?     
 
Dünya programı içinde Türkiye’ye de yer veren Anne Maxwell 7-8-9 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul’da, “Farklı Yapılan Ebeveynlik”in nasıl mümkün olduğunu anlatacak.
 
Farklı bir Sosyal Sorumluluk Projesi: ASKIDA SEMİNER ve Online Katılım                   
                                               
Askıda Seminer, ihtiyaç duyduğu halde maddi imkansızlığı nedeniyle bu çalışmaya katılamayacak olan bir ebeveyne, onun adına alınmış bir biletle bu seminerin hediye edilmesi projesi. Özellikle ülkemizdeki gelir dağılımını göz önüne alacak olursak, bu seminere en çok ihtiyaç duyan kesimin,  maddi imkanı olmayan aileler için “Askıda Seminer” projesi ile sorun yaşayan çocuklar e aileler için değil, tüm toplumda bir değişim ve dönüşüm yaratmak hedefleniyor.    

Dünya’nın 174 ülkesinde seminerler veren Anne Maxwell, Türkiye’deki bir çok ebeveyn ile hem fiziksel hem de online ortamda bulaşmaya hazırlanıyor.  Seminere gelemeyecek ya da şehir dışında oldukları için katılmayacaklar için online kayıt yaptırarak seminer katılım yapmaları sağlanıyor.

STK’ların da desteği ile yürütülen “Askıda Seminer” kampanyasına Türkiye’nin saygın ve önemli kurum ve kuruluşlarının katılımı bekleniyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI