Ana SayfaTeknolojiFANUC, robotizasyonu kendi fabrikasından başlatıyor

FANUC, robotizasyonu kendi fabrikasından başlatıyor

Donanım ve yazılım için her bir önemli bileşeni kendi bünyesinde geliştiren ve üreten tek şirket olarak fabrika otomasyonuna güç katan FANUC, endüstri alanında otomasyon, robotik ve akıllı fabrikalara artan ilgiye karşı çözüm önerileri sunuyor. Fabrika ortamına IoT platformuyla yüksek verim ve kazanç getiren FANUC, yeni nesil ve akıllı üretimi de bu doğrultuda gerçekleştiriyor. FANUC Europe Başkanı ve CEO’su Shinichi Tanzawa en temel amaçlarının FANUC ürünlerinin kapasitesini ve faydasını fabrika ortamında kanıtlamak olduğunu belirtiyor.

Robot, CNC ve Takım Tezgahı pazarlarında önemli bir paya sahip olan ve bilgisayarlı sayısal kontrol ekipmanı geliştirmedeki tecrübesiyle dünyanın lider fabrika otomasyonu üreticilerinden FANUC, verimliliğe yaptığı katkıya enerji tasarrufunda da ulaşıyor. Yalnızca fabrika otomasyon ürünlerine yönelik bir tedarikçi olmayıp, 30 yılı aşkın süredir kendi fabrikalarını da otomatikleştirip robotikleştiriyor. Covid-19 süreciyle birlikte yaşanan değişime, geçmişten bu yana yaptıkları yatırımlarla kısa sürede uyum sağladıklarını belirten FANUC Europe Başkanı ve CEO’su Shinichi Tanzawa “Bugün, kendi fabrikalarımızda 4000’den fazla robot kullanıyoruz. Bu robotlar 7/24 çalışmakta ve çeşitli görevleri tamamlıyor.” açıklamasını yaptı.

“IoT çözümleri ile yüksek verimliliğe ulaşmak daha kolay”
Akıllı fabrikasında robot inşa eden robotlar ve IoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) çözümlerinin oluşturabileceği etkileyici tasarrufların tedarikçisi olan FANUC, ürünlerinin kapasitesini ve faydasını fabrika ortamında kanıtlayarak ürün geliştirme süreciyle harmanlıyor ve iyileştirmeler yapıyor. “Üretiminin bir parçası olarak tamamen kendi robotlarını kullanan örnek tedarikçilerden biriyiz” diyen Shinichi Tanzawa, bu sayede yüksek verimlilik ve tasarrufa ulaştıklarının altını çizdi. Müşterilerin üretim verilerini etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla FIELD sistemi adı verilen bir Endüstriyel IoT platformu ve bununla ilişkili birçok IoT yazılım uygulamasını geliştirdiklerini ifade eden Tanzawa, bununla birlikte elde edilen kazanımları şu şekilde açıkladı: “FIELD sistemi yalnızca FANUC’un değil, aynı zamanda üçüncü taraf uygulama geliştiricilerin ve müşterilerin de özgün üretim gereksinimlerine yönelik yazılım çözümleri geliştirmek için IoT platformumuzu kullanabileceği anlamına geliyor. İmalat sürecinde IoT çözümleri kullanmanın hızlı bir şekilde daha yüksek üretim verimliliği ile sonuçlandığını deneyimlerimizden biliyoruz. Hâlihazırda bu avantajları müşterilerimize açıklama ve kanıtlama sürecindeyiz.”

Kısa süre içinde etkili tasarruf garantisi
FANUC fabrikalarını akıllılaştırmaya 20 yılı aşkın bir süre önce başladıklarını belirten Shinichi Tanzawa, NTT, Fujitsu ve belirli yazılım geliştirme şirketleri ile FIELD sistemi ile ilgili olarak iş birliği anlaşmalarının mevcut olduğunu; bununla birlikte de geniş bir makine ve robot yelpazesinin sisteme bağlanarak bundan fayda sağladığını açıkladı. Uyguladıkları yenilikçi sistem sayesinde büyük kazanç sağlayarak yüksek ürün kalitesi ve karlılık elde ettiklerini de vurgulayan Tanzawa “Faydaları kanıtlamak adına şu anda IoT platformumuzu ve diğer IoT ürünlerimizi müşterilerimize ait fabrikalarda uygulama sürecindeyiz. Bu projelerden edindiğimiz deneyim, ileriye dönük ürün satışlarımızı artırmamıza yardımcı olacaktır. Başlangıçta birçok müşterinin yüksek yatırım maliyetlerinden korktuğunu görüyoruz ancak nispeten kısa bir süre içerisinde etkileyici tasarruflar gerçekleştireceklerine inanıyoruz” dedi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI