Ana SayfaTeknolojiFacebook'a Keşfet Sekmesi Geliyor

Facebook’a Keşfet Sekmesi Geliyor

Facebook yeni bir özelliği geniş kitlelerin kullanımına sunmadan önce bir grup kullanıcı üzerinde denemeyi tercih ediyor. Böylece özelliğin ilgi çekip çekmediği, ilk aşamada sahip olduğu problemler ve neler eklenebileceği belirlenmiş oluyor. Kısa bir süre önce bazı Facebook kullanıcıları uygulamaya bir roket ikonu eklendiğini fark etti. iOS kullancılarının ekranın altında, Android kullanıcılarının ise üstünde gördüğü bu buton Instagram’da yer alan “keşfet” bölümünü andırıyor.

Deneme aşamasında olduğu anlaşılan bu alan kullanıcının takip etmediği sayfalarda paylaşılan ilgi uyandırıcı içerikleri bir araya topluyor. Tüm bu seçimleri de yine kullanıcının beğenilerine göre yapıyor. Sayfa beğenleri, son zamanlarda gerçekleştirilen aktiviteler ve kişinin ilgi alanlarını analiz edip kullanıcılara yeni önerilerde bulunuyor. Bu özellik dolaylı yoldan Facebook içindeki etkileşimi artırmayı amaçlıyor gibi görünüyor.
 
Öte yandan bu öneriler Haber Kaynağı bölümünü etkilememiş oluyor. Tıpkı Instagram’da olduğu gibi tanıdıklarımızın gönderileri ana sayfada, yeni içerikler ise keşfet kısmında yer alıyor. Şimdilik bu yeni özelliğin ne zaman herkes için kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI