Galerist, Avusturyalı sanatçı Erwin Wurm`un yeni heykellerinden oluşan, İstanbul`daki ilk kapsamlı kişisel sergisine 10 Mayıs – 23 Haziran 2012 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Jérome Sans küratörlüğünde gerçekleştirilen ve Wurm’un en önemli serilerinden örneklerin yer aldığı sergide sanatçının heykelin tanımı ve temel nitelikleri konusundaki araştırmalarının bir özeti sunuluyor. Wurm eserlerinde ince bir mizah kullanarak içsel ve dışsalın ilişkisini, nesnel dünyanın, subjektif dünya üzerinde artık bireyin kontrolünden çıkmış hakimiyetini sorguluyor.
Sergide yer alan ve Wurm`un heykellerindeki formların önemli bir örneği olan "Mind Bubbles” (Zihin Balonları) ile çizgi romanlarda, ana metin ve olay dışındaki gereksiz konuşma ses veya düşüncelerin yer aldığı baloncuk şekilleri heykelleştirilmiştir. Bu büyük, yayvan ve ağır görünümlü balonlar sadece bir düşünce değil aynı zamanda bir ruh halinin nesnelleşmesidir. Tek elin üzerinde duran büyük sarı bulut benzeri bir formdan oluşan "Me Under LSD” (LSD Etkisinde Ben) ile sanatçı psikolojik tasviri fizyolojik bir anlatım üzerinden yaparken, izleyiciyi kendi bedenselliği ve hisleri ile yüzleştirir.
Sergide izleyici Wurm`un güncel yaşamın çelişkileri ve heykel dili arasında kurduğu diyalogda aktif bir katılımcıya dönüşür. "Ciddi konuları hafife alıyorum. Elit bir kesimden çok daha fazla insana ulaşmak istiyorum " der Wurm."Benim işlerim tüm insanlıkla, insanlığın tüm boyutlarıyla ilgili konuşuyor, fiziksel, psikolojik, spiritüel ve politik." Perfomans sanatını başlangıç noktası olarak alan sanatçı heykelleriyle soyut kavramlara fiziksel bir form verirken aynı zamanda kimlik meselesinin de hassasiyetini vurguluyor.