Ana SayfaAnne ve ÇocukErkek Çocuğunuzun Alması Gereken 5 Modern Ders

Erkek Çocuğunuzun Alması Gereken 5 Modern Ders

Şimdiki çocuklar büyürken bizimkinden daha farklı bir süreçten geçiyor. Bu süreçte yanlış yönlenmemeleri ve nitelikli bir bireye dönüşmeleri için size sandığınızdan daha fazla ihtiyacı var. Nasıl mı?

İşte erkek çocuklarının büyürken alması gereken 5 modern çağ dersi…

1- Kelimelerini düşünerek seç, özellikle sanal ortamda: Erkek çocuklar gülerken, tepki gösterirken veya etkilenirken duygularını ve seslerini daha yüksek şekilde ifade eder. Teknoloji ise bu yüksek sesler için daha fazla fırsat sunuyor. Haddini aşan bir dilin önüne geçmek için oğlunuza gerçek hayatta kelimelerini doğru ve saygıyla seçmesini öğütlemelisiniz.

2- Dünya izliyor: Bizim çocukluğumuzun aksine artık onların tüm hareketleri tüm dünya tarafından izleniyor ve dinleniyor. Bu konuda kayıtsız kalmak onun gelecekteki eğitimini ve hatta kariyerini bile etkileyebilir. Çocuğunuzu özel hayatın gizliliği konusunda belli sınırlar olması gerektiğini açıklamalısınız.

3- İnternet insan ilişkilerinin yerine geçemez: Sanal dünya gerçek dünyanın yerine geçebilecek hemen her şeyi son derece kolay bir şekilde önünüze dökebildiği için insanların birbirleri ile kurduğu ilişkilerin bozulduğu bir gerçek. Siz oğlunuza sosyalleşmenin ve insanlarla gerçek ve samimi ilişkiler kurmanın önemini aktarın.

4- Farklılığı ve değişimi kucakla: Her şeyin birbiri ile bağlantılı olduğu çağımızda bu birbirine geçmişlik durumu çocukların gözünü korkutabilir. Ona, yükselen rekabetin ve kültürel değiş tokuşların arasında yenilenmenin keyfine varabileceğini gösterin.

5- Çizgi romanlar bir yere kadar: Bir erkek çocuğunun her şey bir yana çizgi romanlardan ve kahramanlığı onore eden kurgulardan zevk alması kadar doğal bir şey olamaz. Ancak çocuğunuzun hayal gücünü genişletmesi ve daha duyarlı içeriğe ulaşabilmesi için onu daha farklı ve edebi değeri yüksek kitaplar okuması konusunda teşvik edin.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI