Ana SayfaGüzellikDüğün Makyajınızda Uygulamanız Gereken 5 Kural

Düğün Makyajınızda Uygulamanız Gereken 5 Kural

Düğününüz için dış görünüşünüze nasıl karar vermelisiniz?
Gelinlere tavsiyemiz, normal görünümünüzden çok uzak veya çok deneysel bir şey yapmaktan kaçının. İyi göründüğünüz bir resminizi bulun ve benzer bir makyaj görünümünü yeniden yaratmaya çalışın. Kendiniz yapıyorsanız, Instagram’daki makyaj sanatçılarından YouTuber’lara kadar çok sayıda gelin makyajı bilgisi var. Bunlara bakabilirsin.
 
1.Cilt bakımı ile başlayın
Kurşun geçirmez bir makyajın kalıcılığı için: Bu katmanlı bir süreçtir ve sizi hayal kırıklığına uğratacak hızlı yolları denemektense buna ulaşmaya çalışırken uzun bir yoldan gitmek daha iyidir. Cilt bakımı ile başlamak anahtardır. Makyajın mümkün olduğunca uzun süre kalıcı olması için cildinizin bir gece önceden taze olarak yenilenmesi gerekir, bu nedenle fondöteninizin cilde oturmasını engelleyebilecek, yüzeyde donuklaşan ölü deri kalmaz.
 
Çok sayıda hafif katman, cildin yüzeyine çok fazla yağ ekleyebilecek ve daha sonra fondöteninizin kaymasına neden olabilecek süper zengin bir nemlendiriciden daha iyidir. Cildinizi temizleyerek başlayın, ardından nemlendirmek için su bazlı ve hafif bir özle devam edin. Bir göz kremi ve ardından orta ağırlıkta bir nemlendirici ile devam edin. Tekil bir güneş kremini, SPF içeren bir cilt bakım formülü yerine uygulamaktan kaçının.
 
2.Fondöten bazı önemlidir.
Sırf sizin düğün gününüz olduğu için normalde kullandığınızdan daha ağır formüllü bir fondöten kullanmak zorunda değilsiniz.  Yine de belki de normalde yaptığınızdan daha farklı yapmanız gereken bir şey var, mutlaka fondöten bazı kullanmak! Bu makyajınızın kusursuzluğu ve kalıcılığı için mutlaka kullanılması gereken ürünlerden biri.


 
3.Düğününüzde en iyi arkadaşınız pudra olacak!
Düğün gününüzde mutlaka pudra kullanmalısınız! Bir sürü gelin, peşinde oldukları ışıltılı parıltıyı değil, ağır, kek gibi görünen bir cildi yaratacağını düşündükleri için buna gerçekten karşı çıkıyor ama ışıltıya sabitleyici pudra kullanarak ulaşabilirsiniz. Pudranın T bölgenize, yani alnın ortasına ve kaşların arasına uygulanması önemlidir çünkü o bölgeden parlarsanız, fotoğraflarınızda ter gibi görünen beyaz bir leke görürsünüz. Burun kenarlarını, ağız çevresindeki üçgeni, üst dudağı ve çeneyi de matlaştırmalısınız.
 
4.Allık konusunda çeşitliliğe gidin.
Gelin makyajında daha doğal bir görünüm yakalamak için birkaç ton farklı allık kullanabilirsiniz. Krem allık kalıcılık ve ışıltı konusunda size yarar sağlayacaktır. Allığın odakta olmasını istediğiniz bölgeler dışında da açık renk allığınızla hafif bir uygulama yapmak yüzünüze doğal bir kızarıklık ve canlılık katabilir!
 
5.Hafif bir dumanlı göz makyajı tercih edin.
Grace Kelly’ninki gibi geçmiş günlerin düğünlerine bakın. Böyle makyajların eskimediğini fark edeceksiniz. Oysa ağır, kırışık bir göz farı tercih ederseniz, 10 yıl sonra pişman olma riskiniz var. Tavsiyemiz, hafif bir gündüz buğulu göz tercih etmeniz. Bunun için klişe bir akşam dumanlı göz  makyajı için kullanacağınızdan çok daha açık tonlar kullanabilirsiniz, bu renkler yumuşak şeftali veya orta gri renkler olabilir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI