Ana SayfaRöportajDolguda Doğru Yönlendirme

Dolguda Doğru Yönlendirme

Etiler’de kolayca bulabileceğiniz tatlı bir ofis. Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ozan Balık’ı, burada bulabilirsiniz. Tabii boş vaktini yakalayabilirseniz. Öyle ki, röportaj için aylar öncesinden ajandasına adımızı yazdırdık. Türkiye’nin en iyi cerrahlarından Ozan Balık’a talep büyük. Bunun en büyük nedeni ise, size yoğun derece güven sağlaması. Hal böyle olunca, hastalar kapıda sıra oluyor. Ozan Bey ise bu konuda çok net. ‘Hastalar şikayetlerini söylüyorlar. Eğer gerek görmüyorsam, güzel bir dille anlatıp gerek olmadığını söylüyorum’ diyor. Biz de kendisiyle son zamanlarda kadınların en çok dikkatini çeken (estetik müdahaleye girmediği için) ‘Işık Dolgusu’ hakkında konuştuk. 

Yüz neden sarkıyor? Yaşlanma sürecimiz nasıl oluyor? Sarkan yüze neden dolgu yaptırmalıyız?
İki sebepten dolayı ,çevresel faktörler ve  genetik olarak içsel faktörler. Hücrelerimiz yaşlanır metabolizmamız yavaşlar ve likralı kumaş gibi olan cildimiz sarkmaya başlar. Likrasını kaybetmeye başlar yaşla beraber, diğer taraftan dış faktörler yer çekimi var ve gevşedikçe sarkmaya devam ediyor.
 
Yağ yastığı adaları vardır. Yavaş yavaş o genç cilt elastikiyet kaybetmeye başladığında aşağı doğru yer değiştirmeye başladılar bu yer değiştirirken hepsi eşit hızda hareket etmiyor  hareket etmediği içinde önce yanakla göz altında yağ yastığımız birbirinden ayrılmaya başlıyor ayrılmaya. Başlayınca oluk ortaya çıkar, ilk önce bunu fark ederiz bu yaşlanmanın birinci evresidir.  Eyvah yaşlanmaya başlıyorum  korkusu bu evrede başlar. ilk önce bunu görürler ve bu evrede dolguyu ışıklı oksid dediğimiz hafif dolguları, bölgelere çok az miktarda göz altlarına yaparsak  değişimi kamufle edebiliriz.  Değişim sürecinin yılı üç ila beştir, daha sonra sarkma devam edince burun kenarındaki oluğumuz derinleşir onun hemen paralelinde bazı etrafınıza bakın  35-40 yaşlarında  bir çizik (oluk) daha oluşmaya başlar ve bu çizgi burun kenarındaki oluk kısmına paraleldir ve ucu da tam gözümüzün iç pınarını gösterir. Eğer siz bunu fark etmişseniz,  35-40 yaş aralığına gelmişsiniz demektir Daha sonra yaşlanma devam eder cilt biraz daha sarkmaya başlar ve öncelikle birikme görmeye başlarsınız. Elbette bazı iskeletlerde o çok daha kolay gözükür . Eğer öyle bir şey yoksa  normal bir anatomide  normal bir iskelette  tam çene köşelerinde sarkma görmeye başladıysanız  minimum  yaşınız 45 civarındadır.
 
Peki kremlerle 25 yaşından sonra sarkmayı engelleyebilir miyiz ?
Hiçbir krem derinizin alt tabakasına kadar gidip oradaki elastik liflerinizin yapısını değiştirmez. Kremleri unutun  epidermis tabakası yani cildin üst katmanındaki problemlerle ilgilidir. Sadece hissin kalitesini arttırır.
Pazar filesini hayal edin ya da sarkmış bir meme hayal edin  içine protez koyarsanız büyük ama sarkmış memeniz içine karpuz konmuş fileye benzer.  Elinizde bir sutyen var askısını sıkmak yerine içini doldurmaya çalışıyorsunuz. Aklıma gelen şey buydu öncelikle sutyenin askısını toplamanız lazım , yukarda durmasını istiyorsanız. Yüz germe de ameliyatıdır askı olayı. Evre ikiyi geçtikten sonra ful yüz germe  dediğimiz yanağı ve orta gözü içine alan yüz germeleri eklemeniz lazım boyna kadar  iniyor ise zaten  dördüncü evreyi söylemedim  boyunun sarkması .. Artık burada sarktıysa her yer sarkmıştır meme de, uyluk iç kısmı da sarkar,  popo da sarkar  ama yüz ile ilgili konuştuğumuz için yüz germe ve boyun germede olacağı için.  Doğadan bir şeyler istiyor hastalar  doğada etrafımızdaki yeşillikleri otlar bitkiler vs. baktığımız zaman  kabaca şöyle internette göz attım doğada olup da toprakta yetişen  bitkilerin biz 1001 bile yiyemiyoruz.  Geri kalan çeşitleri  yediğin zaman zehirleniyorsunuz ve ölüyorsunuz .  Kimyasal maddeler de aynı oranda aslında , çeşidine baktığınız zaman aslında  aynı orandaki kimyasal maddelerde bize yarayan şeylerdir . Dudak dolgusu vs.  çok yüze yaptığımız basit enjeksiyon  gibi ışık dolgusu içinde hydrolik asit var  özüne bakarsanız kimyasal madde  toprakta da yetişmiyor laboratuvarda oluşturuluyor fakat hydrolik derimizde de kıkırdağımızda da var  bizimle bu kadar özdeş ki vücudumuzdaki maddelerin  kopyasını biz orda yapıyoruz. Hiçbir zararı yoktur.  İnsanlar doğal kelimesinin anlamını bilmiyorlar.

Size en çok gelen hasta şikayeti nedir?
1.sırada cerrahi anlamda burun estetiği var. Burun estetiği dışında  yüz gençleştirmeyle ilgili işlemler 2. Sırada. 3. sırada ise  meme estetiği ve liposakşın göbek germe olayları  sürekli yer değiştiriyor. Tabi bunların sırası dönemsel olarak değişiyor . Yaz çıkışı göbek yağlarından kurtulmak için, yaz girişinde de meme büyütme operasyonu. Bunların dışında  selülit cerrahisi yapıyoruz .
İyi bir tasarım yaparsanız cerrahi kusur bırakmazsanız estetik ameliyatlarınız yapay durmaz. Özellikle burun.. O kadar kusursuz olur ki kimse anlayamaz .. Işık dolgusunun yerini bilmek gerekir..
Yani diyeceğim o ki; anatomiyi tam tersine çevirmek mümkündür.
 
 Hastalar en çok burun için geliyor demiştiniz?
 Evet. Hastalar ameliyat izleri istemiyorlar, onun yanı sıra  bütün hastalar hafif bir kavisin olduğu  konturların olduğu,  düzgün şekilde  gözüken bir burun istiyor, kimse benim  burnumun hafif bir kemeri olsun diye düşünmüyor. Her ne  kadar burun iskeletinin anatomisine baktığınız zaman  ya  da çizim tekniklerine baktığınız zaman  açılı köşeli ya da  hafif  kemerli burunlar resim edilse de  bu resim dersi değil   insanlar çok daha düzgün şeyler istiyorlar. Bizlerin bilinç  altına işlenen bir kod var  ve onu açıklamak çok zor.  Benzer şeylerden hoşlanıyoruz benzer şeylerden  etkileniyoruz. Bütün insanlar bunu istiyor. Popüler kültürü  biz yaratıyoruz. Bilinç altını keşfeden insanlar buna kulak  verip popüler kültürü oluşturuyor. Örneğin şuan mesela  aşırı kilolu insanların podyuma  çıkması ile ilgili  bir aktivite  var dünya üzerinde  hiçbir zaman tutmayacak. Çünkü bilinç  altındaki dürtüye (ilkel dürtülerinize) uygun bir şey değildir.  Popüler kültür bunu da güdüyor.
 

Tam kırışıklık başlamadan yapılan botoks gençleştirir mi (yaşlılığa adımın süresini yavaşlatır mı)? 
Doğru, şöyle ki botoks yaptırıp o kaslarınızı durdurursanız eğer  o kaslar kendi görevini yapamaz. Kırışıklık dediğimiz ince çizgiler derimizin alttan oluşan yaralarıdır aslında. Öyle hayal edebilirsiniz katlandıkça cildinizde iz yapıyor botoks dediğimiz işlem yapılırsa siz bunu ötelemiş olacaksınız.
Botoks özellikle yaza girmeden önce yapılmalıdır ki güneş ışınlarından kırışıklıklarımız daha fazla olmasın diye.. Düzenli yapılması yanı sıra yaz öncesi mutlaka yapılmalıdır .

“Cerrahi müdahalede zamanı geri almıyoruz donduruyoruz.”
 
Kaç yaşında başlanması gerekiyor bu şekilde  düzenli bir uygulamaya?
Kişinin mimiklerini ne kadar yoğun kullandığıyla alakalı bir durumdur. 25 yaşında çizgileri olan hastalarımız var mesela, o hastanın yaşı için bile geç kalınmış demektir. Tam bir sınır söylemek çok zordur kişiden kişiye değişmektedir.
 
Herkesin farklı bir anatomisi var ve herkese aynı şekilde dolgu yapılması mı bu denli herkesin bir birinin kopyası olmasına sebep oluyor?
Sarkmalar ve kırışıklıklar  yağlar eriyor boşalıyor vs.  doktora gidiyorsunuz ve doktora  ameliyattan korktuğunuzu söylüyorsunuz doktorlarda ticari kaygıyla genellikle ameliyattan korkuyor musun o zaman  dolduralım diyor gerginliğin gittiği yere kadar dolduruyorlar  hasta da gerginlik kısmına odaklı olduğundan dolayı  cildine dokunuyor ve gerilip gerilmediğini kontrol ediyor. İstanbul’da düzgün yüz germe yapacak cerrah 10 tane zor sayarsınız, o sebepten dolayı herkesin elinde bir enjektör..
 
Sizin geri çevirdiğiniz hastalar oldu mu ?
Evet oluyor tabi ki , geri çevirdiklerimiz ya bizi anlıyorlar bir şekilde gözdeki perde kalkıyor evet doğru söylüyorsunuz diyorlar. Çünkü doldurup tekrar tekrar geliyor olayın özünde memnuniyet yok  tatmin olamıyorlar. Ameliyat korkulacak bir şekilde değil fakat doktor hastasına şunu diyemiyor tama ben bunu düzgün bir şekilde yaparım fakat kendine güvenmediği için hastanın korkusundan ötürü kolaya kaçıp enjekteye başvuruyor. Doktor hastadan daha korkak olmamalıdır. Zamanı geldiyse ameliyat olmalıdır.
Dolgu olayı sizce kötü bir şey mi?
Hayır dolgu olayı çok güzel bir şey  ama adı üzerinde dolgu, boşluğu dolduran şey  hacim katıyorsunuz siz. Hacmi eksik olan bir yer varsa hacim katılmasına karşı değilim,  eriyen miktardan fazla dolgu yapmak durumunda kalındığında cerrahi işlem gerekiyor ve dolgu yapılıyor o sebepten dolayı yanlış olduğunu toplumumuzun bilmesi gerekiyor.  Yüz germe ameliyatlarında elmacık kemiklerine implantlar konulur  çünkü yaşla beraber yağlarımızın dışında kemiklerimizde eriyor , sadece omurga ve kalçada değil yüzde de oluyor.
Cerrahi müdahalede zamanı geri almıyoruz donduruyoruz .

http://www.ozanbalik.com/
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI