Ana SayfaGüzellikDoğru Saç Bakımı ve Evde Keratin Bakımı Uygulamalarına Dair Merak Edilenler

Doğru Saç Bakımı ve Evde Keratin Bakımı Uygulamalarına Dair Merak Edilenler

Pandemi dönemiyle birlikte bir süre güzellik salonlarından uzak kalışımız, aslında bir yandan da bizlere sunulan doğru ürünleri kullandığımız sürece hemen her bakımı evde kendi başımıza da uygulayabileceğimizi kanıtladı.

 

     Fuer Kozmetik Genel Müdürü Erkan Kurt
 

Fuer Kozmetik Genel Müdürü Erkan Kurt evde doğru saç bakımı ve keratin uygulaması hakkında merak edilenleri Trendus okuyucuları için yanıtladı.

 

  • Rutin bir günde saçlar için uygulanması gereken temel  ideal bakım hakkında önerilerinizi öğrenmek istiyoruz.

    Öncelikle, her kadın için saçları çok değerlidir. Tüm saç tipleri için şöyle bir tavsiyem olacak; öncelikle kullandığınız şampuanın ve diğer saç bakım ürünlerinin sülfat, paraben ve sls içermediğine dikkat ediniz. Sülfat ve sls, her yıkamada nemi yok eder ve saçları kurutur. Türkiye’de saç kremi kullanım oranı çok düşük; her yıkamadan sonra, saç kremi kullanılması saçlar için çok faydalıdır. Saç kremleri, saça kaybettiği nemi geri yükler, yumuşaklık ve kolay taranım kazandırır. Bir de en önemlisi, iyi bir argan saç serumu mutlaka kullanılmalı. Haftada 1 ya da 2 defa serum kullanılması, saçlar için çok faydalı.

     

  • Güzellik ve bakım sektöründe artık ürünler ne kadar doğal içerikliyse ve hayvanlar üzerinde çalışma yapmıyorsa o kadar tüketici tarafından beğeni kazanıyor. Ancak doğal içerikli ürünlerden fazla verim alamayacağını düşünerek çekingen yaklaşan bir kitle de mevcut. Bunun hakkında neler söyleyebilirsiniz? %100 doğal içerikli saç ürünleri, vaat ettikleri bakımı sunabiliyor mu?

    Bu güzel sorunuz için çok teşekkür ediyorum; bu soruyu şöyle cevaplamak isterim. Doğal ürün ve organik ürün terimleri birbirine karıştırılıyor. Özellikle bazı üreticiler de tüketicinin kafasını karıştırıyor. Aslında olması gereken terim “organik ürün”. Bir ürünün organik ürün olabilmesi için, ürün içeriğindeki tüm bileşenlerin organik olması gerekmektedir. Bir şampuandan söz edecek olursak, bir şampuanın içerisinde otuza yakın hammadde var bunların hepsinin organik hammadde olduğunu ispatlayan sertifikalarının olması gerekiyor. Şampuan esans içermemeli; içeriyorsa,  bu organik sertifikaya sahip bir esans olmalı. Sertifikaya sahip esans sayısı bir elin parmaklarını geçmez ve bunlar kadınların çok beğendiği kokular da değildir genelde. Organik ürün üretildikten sonra, EcoCert gibi organik ürün sertifikası veren firmalardan bu ürünün organik ürün olduğunu ispatlayan sertifika alınmalıdır.

    Bir ürünün organik olması da, o ürünün iyi olduğu anlamına gelmez. Biz Fuer Kozmetik olarak, bir kadının saç bakım ürünlerinden ne beklediği konusuna odaklanıyoruz. Saçları güzel temizlemesi, güzel kokması, kurutmaması, nemlendirmesi, yumuşaklık ve parlaklık kazandırması, kepek yapmaması… Tüm bu beklentileri organik bir ürün ile sağlamanız genelde mümkün olmuyor. Natura Keratin ve Groomed markalı ürünlerimizde, bu beklentilerin hepsini sağlayacak, olabildiğince doğal, bitkisel hammaddeler kullanmaya özen gösteriyoruz. Natura Keratin ve Groomed markalı ürünlerimiz %95’e yakın doğal ve bitkisel içerikte olup ürünlerimizde Alergen free esanslar kullanılmaktadır.
     

  • Söz konusu saç olduğunda en merak edilen konu keratin bakım. Keratin bakımı kişi evde kendi başına uygulayabilir mi? Önemli adımları ve dikkat edilmesi gereken noktaları nelerdir?

    Elbette Brezilya fönü, keratin bakımı, diğer adı ile saç botoksu gibi uygulamaların eğitim almış kuaförler tarafından uygulanması daha doğrudur. Fakat Natura Keratin markası olarak 10 yıldır bu ürünü evde uygulamak isteyen tüketicilerimize yönelik eğitici uygulama videoları ve resimli uygulama kılavuzları ile piyasaya sürüyoruz.  Özellikle pandemi sürecinde kuaförlerin kapanması ve kuaföre gitmek istemeyenlerin sayısının artması, bu işlemleri evde yapmak isteyenlerin sayısının artmasına neden oldu. Buradaki en önemli nokta, uygulamada kullanılacak ürünün markası ve kalitesidir. Şu an piyasada keratin adı altında keratin ile hiç alakası olmayan birçok ürün satılmaktadır. ​Piyasadaki ucuz keratinler, çok yüksek oranda formaldehit içermektedir. İlk uygulandığında formaldehitin etkisi ile sonuç iyi gibi görünse de, birkaç ay sonra etki geçtiğinde saçlar daha da yıpranmış bir hale gelmektedir.

    Kullandığınız keratin ürünü iyi ise, uygulama adımlarına da dikkat etmeniz durumunda, sonuç kuaförde yapılandan farksız olmaktadır. Uygulama esnasında keratin çok bol sürülmemelidir. Keratinin bol sürülmesi, uygulamanın iyi olacağı anlamına gelmemektedir; tam tersi az ve ince bir şekilde sürülen keratin, uygulamanın daha iyi olmasını sağlar. Son olarak düzleştirici safhası çok önemlidir. Keratin ısı ile aktif olan bir maddedir; bu yüzden ince tutamlar halinde iyi bir düzleştirme işlemi yapılmalıdır.

     

  • Keratin bakım her saça uygulanabilir mi? “Özellikle bu saçlar uygulamalı” dediğiniz saç tipleri var mı? Boyalı, işlem görmüş saçlar vs. gibi.

    Keratin bakımı her saça uygulanabilir. Keratin uygulamak için, saçın yıpranmış veya hasar görmüş olması şart değildir. Fön, düzleştirici, güneş ve dış etkenler de saçları yıpratır, kurutur. Keratin bakımı ile saçları güçlendirerek saçlara mükemmel bir nem takviyesi sağlarsınız; kırılma ve dökülmelerin önüne geçersiniz. Sürekli boyanan ve açıcılardan yıpranan saçların, keratin bakımı kesinlikle yaptırmaları gerekir. Çünkü şampuan, saç maskesi ve saç serumu gibi ürünler bu saçları onarmak için yeterli olmaz. Tek çare, iyi bir keratin ürünü ile keratin bakımıdır.

    www.naturakeratin.com.tr

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI