Ana SayfaGüzellikDoğal Kozmetik ve İyi Yaşam Ürünleri Tek Çatı Altında LoaVerde.com’da

Doğal Kozmetik ve İyi Yaşam Ürünleri Tek Çatı Altında LoaVerde.com’da

Türkiye’nin en güvenilir doğal kozmetik markalarını bir araya getiren LoaVerde.com, yüzde 100 saf ve doğal içerikler sunan, çoğunluğu yerli ve kadın girişimcilerin ürettiği markaların ürünleri ile birlikte iyi yaşama dair çok değerli bilgileri de farkındalık sahibi kitlelerle buluşturuyor. Markanın kurucularından Leman Yavuz, ‘iyi yaşam platformu’nu Trendus için anlattı…
 

 
 
Öncelikle LoaVerde’nin ortaya çıkış hikayesini dinleyelim sizden.
 
LoaVerde, benim ve ikiz kardeşim Çimen’in bir farkındalık hikayesidir. Biz finans ve danışmanlık sektöründe oldukça yoğun tempolarda çalışan iki kadın ve anneyiz. Uzun yıllar endüstriyel kozmetik ürünler kullandıktan sonra bu ürünlerin içeriğindeki ağır kimyasalların kanser, genetik mutasyon ve sorunlu doğumlara bile neden olabileceğini öğrenmemizle başladı bu hikâye. İkizim, o sıralarda kızında gelişen alerjiye bir çözüm arıyordu. Çeşitli alerji ve cilt doktorları ile görüştükten sonra, doğal içerikli ürünlerle tanıştık, keşfettiğimiz doğal şampuanın mucizevi etkisi de bizi bu konuyu daha derinlemesine araştırmaya itti. Devamında edindiğimiz bilgiler dudak uçuklatıcıydı. Şöyle ki; ortalama bir kadının, sadece bir günde kullandığı yaklaşık 12 ayrı cilt bakım ürünündeki 168 çeşit farklı içerik onun yılda toplam 2 kg kimyasala maruz kalmasına neden oluyor. Avrupa Birliği ve Kanada’nın 2016 yılında kozmetik endüstrisinde kullanılan 1300’den fazla kimyasalı yasaklaması da bunun bir sonucu aslında. Bu ve daha pek çok çarpıcı bilgiden sonra kullandığımız tüm cilt bakım ürünlerini, doğal içerikli, zararlı hiçbir kimyasal barındırmayan ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürünler ile değiştirdik. Ardından doğal kozmetik ürünlerin kendi cildimizdeki mucizelerini deneyimlemeye başladık ve yine şunu fark ettik ki bizim gibi arkadaşlarımızın da bu konu ile ilgili farkındalıkları çok düşük. Onlar da yeterince araştırmaya vakit bulamıyor ve onlar da zararlı kimyasallar barındıran içerikli ürünleri kullanarak uzun vadede büyük sağlık problemlerine davetiye çıkarıyor. Bu farkındalığa sahip olduktan sonra, tecrübemizi geniş kitlelere ulaştırmaya karar verdik. Başka alternatifleri olduğundan haberdar olmayan kadınlara, annelere, duyarlı kitlelere doğal kozmetik ve iyi yaşam ürünlerini ulaştırmak için devamında LoaVerde’yi kurduk.
 
HAYVANLAR ÜZERİNDE TEST EDİLMEYEN ÜRÜNLER LOAVERDE’DE
 
LoaVerde.com’da tüketicileri neler bekliyor?
 
LoaVerde, İspanyolca’da “şükretmek” anlamına gelen ‘Loa’ kelimesinin ve “yeşil” anlamına gelen ‘verde’ kelimesinin bir birleşimi. Biz de bu platformda yeşile ve doğaya olan minnettarlıklarını ifade eden markalara, ürünlere, içeriklere yer veriyoruz. Sitemizde yer alan tüm ürünler, bu işe kendini adayan insanlar tarafından üretiliyor ve çoğunluğunun ürünlerini geniş kitlelerle buluşturmak için ayırabilecekleri yüksek pazarlama bütçeleri yok. Biz, LoaVerde.com’da yer alan markaları titizlikle seçiyoruz. Ürünlerine yer verdiğimiz tüm markaların harika hikayeleri var, her biri alanında uzman muhteşem insanlar tarafından üretilen bu içeriklerde kesinlikle zararlı kimyasallar yok. Hepsinin ürünlerini Sağlık Bakanlığı’na onaylattığını birebir kontrol ediyoruz. Hiçbir içerik hayvanlar üzerinde test edilmiyor, doğaya, suya, toprağa, geleceğimize zarar vermiyor.
 
LoaVerde.com’da doğal cilt bakım ürünleri, doğal saç bakım ürünleri, aromaterapi yağları, wellness ürünleri, doğal temizlik ürünleri gibi çok geniş bir ürün yelpazesi var. Farklı doğal kozmetik markaların ürünlerini bir arada bulmak, içeriklerini, fiyatlarını karşılaştırmak için çok etkili bir platformuz. Ayrıca Turkcell, Akbank gibi dev kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yaparak bu markaların kullanıcılarına özel indirim ve fırsatlar oluşturuyoruz. Farklı markalar ile iş birlikleri yapmaya devam ederek iyiliği daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz.
 
 
DOĞAYA VE SAĞLIĞA DOST İÇERİKLER
 
Biraz da sizin gözlemlerinizi dinleyelim, insanların ‘iyi yaşam’ ve doğal kozmetiğe bakış açısını nasıl yorumluyorsunuz?
 
Farkındalıklar anlamında belki son on yıla yayılan bir dönüşümden söz ediyoruz ancak pandemi önemli bir kırılma noktası bence. Pandemiden sonra insanların zihnindeki ‘iyi yaşam’ tanımı çarpıcı şekilde değişti. Artık hepimizin ‘iyi yaşam’ listesinin ilk sırasında zihnen, fiziken ve ruhen sağlıklı ve dengede olmak geliyor. Çünkü hayatlarımızın bir virüsle ne kadar kırılganlaşabileceğini gördük, sıkı sıkıya bağlı olduğumuz düzenlerimizi belki isteyerek belki istemeyerek değiştirmek zorunda kaldık. Pandemide önemli bir süreci geride bıraksak da artık biliyoruz ki düzenlerimiz değişime ayak uydurabilmeli, ruhumuz, zihnimiz hep akışta olmalı. Ve elbette nelere ihtiyacımız olduğunun, nelere olmadığının, şifayı, iyiliği nerede, nasıl bulduğumuzun, sorumluluklarımızın ve geleceğimizin farkında olmalıyız.  Çünkü gündemimiz çok hızlı değişiyor, küresel ısınma, canlı türlerinin neslinin tükenmesi, sürdürülebilirlik derken bir sabah korona virüs gündemine, ertesi sabah müsilaj sorununa uyanıyoruz. Tam da bu yüzden iyi yaşamın, iyi hissetmenin sorumluluktan, farkındalıktan geçmeyen bir yolu yok. Biz de bildiğimizi, gördüğümüzü, fark ettiğimizi çevremizle paylaşmaya, bu konuda yeni cümleler kurmaya gönüllüyüz. Doğaya zarar vermeyen içerikler ve minimal seviyede atığa neden olan ürünler kullanarak hem dünyanın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak hem de insanların daha sağlıklı yaşamalarına biraz da olsa destek olmak bizim için kıymetli. Pandemi gerçeğiyle yüzleştikten sonra, geriye dönmek yerine, hepimizin bu süreçten bir ders çıkarmış olması ve çözümleri hayatımıza adapte etmiş olmamız gerekli. Sizin de vasıtanızla herkesi iyi yaşam ve çevre hareketine katkı sağlamaya davet ediyoruz…
 
 
 
 
 
 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI