Ana SayfaYaşamDiyetinizi Fonksiyonel Ürünlerle Destekleyin

Diyetinizi Fonksiyonel Ürünlerle Destekleyin

Fast food kültürü hızlı yaşam tempomuzda bize besin değeri olmayan bol kalorili yiyecekleri dayatmaya devam ederken evde ya da işte hem besin değeri yüksek hem de pratik öğünler bulmak imkansıza yakın. Hele ki kalori kısıtlaması olan bir diyet uyguluyorsanız işiniz çok zor. Fonksiyonel gıdalar ve besin takviyeleriyle sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirebilir, istenmeyen kilolardan sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

 

Diyet Yaparken Elinizin Altında Olması Gerekenler
 

1- Metabolizma Hızlandırıcı içerikler

Kiloların başlıca sebeplerinden biri yavaşlamış bir metobolizmaya sahip olmaktır. Sadece su ile karıştırarak hazırlayabileceğiniz agave paprika limon ya da yeşil zincir gibi bitki tozları ile güne başlamak ya da ara öğün olarak tüketmek metabolizmanızı hızlandırırken tokluk verir ve gün içerisinde daha az kalori almanıza yardımcı olur. Spirulina, maça gibi bitkisel gıda takviyeleri de metabolizma hızını artırır. Kahvenize ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı da metabolizma hızınızı tetikler ve kan şekerinizin düşmesini engellerken kafeinin verdiği enerjiyi uzun zamana yayar.

 

2- Tok tutan gıdalar

Gün içerisinde en az 25 gr lif tüketmek sağlıklı yaşamın anahtarlarından biri olsa da çoğu zaman bunu gözardı ediyoruz. Özellikle koyu yeşil sebzeler ve meyveler, baklagiller, tahıllar, çiğ yemişler ve tohumlar en fazla lif içeriğine sahip gıdalardır ancak ihtiyacımız olan lifi alabilmek için bu gıdaları çok büyük porsiyonlarda tüketmek gerekir ki bu diyetinizi sağlıklı olmaktan çıkarır. Zengin lif kaynağı olarak bilinen chia tohumunun 1 yemek kaşığında 3,5 gr lif bulunur. Oysaki psyllium (karnıyarık otu) tozu sadece 10 gramında yaklaşık 8 gramdan fazla lif barındırır. Midede şişen lifler tokluk hissi verir ve kalori alımınızı düşürür. Üstelik bağırsak sağlığınızı destekler.

 

3- Sindirim Düzenleyiciler

Günümüzün en yaygın sorunu kabızlık, yaşamkalitenizi düşürürken fiziksel ve zihinsel sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Yeterince lifli beslenememek ve su tüketiminin yetersiz olması başta olmak üzere, fazla kahve-çay tüketimi, stress, pre-biyotik ve probiyotik açısından yoksun beslenmek ve kronik rahatsızlıklar gibi pek çok etken kabızlığa sebep olur. Su tüketiminizi artırırken beraberinde prebiyotik ve probiyotik açısından zengin psyllium, sinco ve lifco gibi bitki bazlı ürünleri kullanarak kabızlık sorununuzu en doğal yoldan çözebilirsiniz.

 

4- Sağlıklı öğün yerine geçen hazır öğünler

Genel olarak, günde 2 litre su içmek, özellikle koyu yeşil sebzeleri tercih etmek, evde ya da dışardaykençantanızda hızlıca hazırlayabileceğiniz hazır sebzeli çorbalar, detoks çorbaları, chia puding ve turmeric latte(zerdeçallı latte) gibi pratik ve besin değeri yüksek ana ve/veya ara öğün yerine geçen çorba ya da atıştırmalıklarbulundurmak kaliteli beslenmenizi ve kilo kaybını destekler.

 

Detox çorbası tüketmenin bir başka avantajı da sebzelerden elde edilen liflerin yediğiniz karbonhidratların sindirimini ve emilimini yavaşlatmasıdır, böylece öğünler arasında daha uzun süre tok ve enerjik kalırsınız. 

 

TheLifeCo Detox Çorbası

Büyük, doyurucu bir bardak lezzetli detoks çorbası, bedeninizi ve ruhunuzu beslemek için tam da ihtiyacınız olan şeydir! TheLifeCo’nun tek öğün için hazırladığı paketler, detoksun gerçek arındırıcı etkisini hissedeceğiniz 19 sebze ve ustalıkla harmanlanmış seçkin baharatlardan oluşur. 

Mükemmel tat ve kokuya sahip olan vegan ve glütensizbu çorba ile lezzetli, pratik bir öğün birkaç dakika içinde hazır olur. 

 

Herkes karbonhidrat, peynir ve kremayla dolu zengin yemekleri sever. Ama gün içinde bir defa da olsa sebzelere ihtiyaç olduğunu unutmamak çok önemlidir. Bunun sıkıcı bir salata şeklinde olması da gerekmez. İşte burada detoks sebze çorbası devreye girer. Vücudunuzudoğru şeylerle beslemeye başlamanın zamanı geldi diye düşünüyorsanız, tamamen bitkisel içeriklerle hazırlanan, katkısız çorbalar hayatınızın hem kurtarıcıları, hem kahramanları haline gelebilir. 

 

TheLifeCo Pancar Çorbası (Beetroot Soup)

Hepimiz rahat hazırlanan yiyeceklere ulaşmayı severiz. Ama hazır çorbalar genelde pek çok katkı maddesi içerdiğinden, bir sandviç hazırlamak daha kolay gelebilir. Sebze yemeği hazırlamak için en az bir saat gerekiyorsa,sandviç için gereken süre sadece 10 dakikadır. Hayat,modern dünyada herkes için hızlı akarken ve öncelik sıralaması değişmişken, sağlıklı yaşam uzmanı TheLifeCo’nun sunduğu pancar çorbası ile tanışmalısınız. 

 

Bu parlak macenta rengi çorba, rengini pancardan alır. Pancar, sporcular için kaslara giden kan akışını artırmaya ve ayrıca kan basıncını düşürmeye yardımcı olan doğal nitratlar içerir. Bu özel bitki ayrıca A, C vitaminleri ile demir ve magnezyum mineralleri bakımından oldukça yüksektir.

 

Kırmızı pancar, en güçlü 10 antioksidan sebzeden biri olarak listelenir. Kökün kırmızı renginden sorumlu olan betalain bileşiklerinin, yüksek antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır. 

 

Gücünü kök sebzeler ve aroması yüksek ve sindirim dostu baharatlardan alan pancar çorbası, tamamen bitkisel içeriklidir ve koruyucu içermez. Aralıklı oruç yaparken ya da günlük diyetinize eklemek için mükemmeldir. Tek başına bir öğün olarak tüketilebilir. 

 

TheLifeCo Chia Pudding

 

Bu doyurucu, lif ve bitkisel protein zengini hazır chiapuding, harika tadı, antioksidan yüklü içeriği ile en sağlıklı ve pratik öğün olmaya aday. Hayvansal protein, gluten ya da katkı maddesi içermeyen chia pudding, Hindistan cevizi aromasına sahiptir. İki yemek kaşığı chia tohumu, yaklaşık 4 gram protein ve 11 gram lif içerir.

 

Su ya da dilediğiniz bitkisel süt ile karıştırıp dilediğinizmeyve ya da yemişlerle soğuk veya ılık servis yapabilirsiniz. Aralıklı oruç diyeti ya da farklı popüler rejimleri uygularken chia pudingi tüketmek sindirim sağlığınız için de oldukça faydalıdır.

 

TheLifeCo Turmeric Latte

 

Sağlıklı yaşam uzmanlarının günde bir kez içilmesini tavsiye ettiği Turmeric Latte (zerdeçallı latte), antioksidan özelliği yüksek içeceklerden biri. Yanı sıra bitkisel protein kaynağı bir ara öğün alternatifi. Zerdeçalın hafif acı ve hoş aromasının organik Hindistan cevizi sütü tozunun enfes kıvamı ile buluştuğu bu fonksiyonel içecek kalp sağlığına iyi gelecek bileşenleriyle bağışıklık sisteminizi de güçlendirir. 

https://thelifecoshop.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI