Ana SayfaYaşam“Dansın Yaratıcı Gençleri” Online Solo Dans Yarışması Başlıyor

“Dansın Yaratıcı Gençleri” Online Solo Dans Yarışması Başlıyor

11 şubesiyle sanat eğitiminde 21. yılını dolduran Tan Sağtürk Akademi ve İstanbul Street Dance Karnavalı Genel Koordinatörü Duygu Etikan iş birliğinde, Nisan ayında Türkiye’nin dört bir yanından dansçıların katılabileceği online solo dans yarışması düzenlenecek. Yaratıcılığın ve online platformların öne çıktığı pandemi döneminde genç dansçılar; hayal güçlerini, fiziksel ve zihinsel yeteneklerini, deyim yerindeyse kendi hikayelerini dans figürleri ile ortaya koyarak, “Street Dance” kategorisinde hünerlerini sergileyecek.

Yarışmanın Değerlendirme Jürisi kadrosunda uluslararası üne ve tecrübeye sahip, alanlarında profesyonel sanatçı ve dansçılar bulunuyor. İstanbul Street Dans Karnavalı ve Hip Hop Ladies Turkey kurucusu ve genel koordinatörü koreograf Duygu Etikan, Cirque Du Soleil ve Madonna’nın sahnesinde performans sergileyen, dünyanın en tanınmış dans gruplarından “Wanted Pose” üyesi, Fransız Kültür Merkezi Desteği ile bu projeye dahil olan Yaman Okur, Türkiye breakdans milli takım antrenörü, MoonStar Hip Hop grubu kurucularından, Red Bull Dance Your Style 2019 birincisi Aydan Uysal, MoonStar Hip Hop grubu kurucularından, International Dance Federation hakemi, Red Bull Dance Your Style 2018 birincisi Can Tohma ve Tan Sağtürk genç dansçılardan gelen yaratıcı dans videolarını değerlendirecek.

Yarışma iki kategoriden oluşuyor. Gençler Kategorisi’nde 13-17 yaş grubu ve Yetişkinler Kategorisi’nde 18 yaş ve üzeri dansçılar 1 dakikalık yaratıcı online solo “Street Dance” performanslarının videosunu çekip instagram veya youtube adreslerine yükleyerek, www.tansagturkakademi.com adresinden başvuru formlarını online olarak doldurabilecekler. Değerlendirme Jürisi tarafından seçilecek en başarılı dans videosu yaratıcıları, jürideki koreograflarla dijital platformda buluşarak danışmanlık alma şansına sahip olacak. Finalistler arasından seçilecek bir dansçı ise Red Bull Dance Your Style yarışması Türkiye finaline Wild Card sahibi olacak. Finalistler arasından seçilecek bir dansçı ise Red Bull Dance Your Style yarışması Türkiye finalinde Wild Card sahibi olacak.

Başvuru detayları hakkında:
 

  1. Katılımcıların solo başvuru videosunun maksimum 1 dakika olması gerekir. Müzik seçimi ve video teması katılımcılara aittir. Koreografinin orjinal ve yaratıcı olması en önemli kriterlerden biridir.
  2. Yarışmanın ana dans türü Street Dance’tır. Street Dance, hip hop, break dance, jazz, funk, locking, popping, wacking, vogueing, krump, house dance, dancehall gibi dans stillerinden oluşur.
  3. Yarışma iki farklı kategoridedir: Gençler Kategorisi (13-17 yaş grubu), Yetişkinler Kategorisi (18 yaş ve üzeri)
  4. www.tansagturkakademi.com adresinde yer alan başvuru formu eksiksiz şekilde doldurulur ve maksimum bir dakika olan solo başvuru video linki (montajlı/montajsız) yüklenir.
  5. Video başvuruları sadece Youtube ve Instagram linkleri üzerinden değerlendirilecektir. Videolarını Instagram’a yükleyecek katılımcıların profilinin dışarıya açık olması gerekir.
  6. Yarışma Son Başvuru Tarihi: 18 Nisan 2021 saat 14.00’dir.
  7. Ön elemeyi geçmeye hak kazananlara 20-21 Nisan’da Değerlendirme Jürisi tarafından online danışmanlık verilir, final yarışması için ikinci kez video çekmeleri istenir.
  8. 29 Nisan Dünya Dans Günü iki kategoride 1’inci, 2’nci ve 3’üncüler açıklanır.
  9. Finalistler arasından seçilecek bir dansçı ise Red Bull Dance Your Style yarışması Türkiye finalinde Wild Card sahibi olma hakkını kazanır.

 
Yarışma iletişimi için: iletisim@tansagturkakademi.com, info@streetdancecarnival.com
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI