Ana SayfaAnne ve ÇocukD-Marin Kids ve TURMEPA Çocuklara Deniz Sevgisini Aşılıyor

D-Marin Kids ve TURMEPA Çocuklara Deniz Sevgisini Aşılıyor

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen D-Marin Kids ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışan TURMEPA, “Fark Ettim! Denizler Bizim Oksijen Kaynağımız” projesini hayata geçirdi. Bu iş birliğiyle çocukların doğaya yaklaşımlarına ışık tutarak bir bilim insanı gibi düşünmelerine, yeni fikir ve projeler üretmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor.
 
D-Marin Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu illerde, seçilen okullarda yürütülen projede 2018 yılına kadar 11 kurumda, 500 çocuğa eğitim verildi.  Projenin dördüncü yılında 9 köy okulu ve 482 öğrenciye ulaşılması planlanıyor.
 
“Denizler Bizim Geleceğimiz!”

“Fark Ettim! Denizler Bizim Oksijen Kaynağımız” projesi, okul eğitimleri, mentorlar eşliğinde marina gezileri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşuyor. Projenin amacı, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara kucak açarak, sevmeyi öğrenmelerini ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmelerini sağlamak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da TURMEPA eğitmenleri, çocuklara denizlerdeki hayatı, ekosistemi, deniz temizliğinin önemini anlatacak ve marinalar hakkında eğitim verecek. Çocuklar, eğitimlerle bilinçlenirken özel oyunlar oynayarak eğlenecekler. Böylece öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulacaklar.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI