Ana SayfaAnne ve ÇocukÇocukların Başkentinde Herkes İçin Unutulmaz Bir Deneyim!

Çocukların Başkentinde Herkes İçin Unutulmaz Bir Deneyim!

Hayal gücü ile yaratıcılığı harekete geçirme amacıyla 90 yıl önce Danimarka’nın Billund şehrinde ortaya çıkan LEGO® ve Dünya’da ilk açılan LEGOLAND® Billund, sadece çocukların değil her yaştan insanın ilgi odağı olarak unutulmaz bir eğlence vadediyor.
Türk Hava Yolları’nın Danimarka Billund şehrine her hafta gerçekleştirdiği direkt uçuşlarıyla kolay ulaşım sağlayabilir ve kültür sanattan, maceraya, Danimarka’nın eşsiz tatlılarından, mimarisine kadar özel bir tatil yaşayabilirsiniz.
 
Yaratıcılığın tasarımla buluştuğu LEGOLAND® Billund ile birlikte ilk orijinal LEGO® fabrikasının ve LEGOLAND® Billund Resort’un yer aldığı Billund şehri, kendisini “çocukların başkenti” olarak tanımlıyor ve hem çocuklara hem de ailelere renkli dünyasının masalsı atmosferinde eğlence dolu bir tatil deneyimi sunuyor.
“Yüzyılın Oyuncağını” kutlayan Dünya’nın ilk tema parkı LEGOLAND® Billund, hız trenleri, perili evler ve dokuz LEGO® temalı arazisi ile muhteşem bir eğlence merkezi haline geliyor. 20 milyon LEGO® parçası kullanılarak inşa edilen Miniland ile dünyanın ve Danimarka’nın önemli anıtlarını ve manzaralarını minyatür olarak sergiliyor.
Ayrıca Mayıs 2021’de açılan, içinde İskandinavya’nın ilk uçan tiyatrosunun yanı sıra dev bir uzay gemisi oyun alanı da bulunan “LEGO® Movie World” ile 25 milyon LEGO® parçasıyla dolu LEGO® House, LEGO® yapımını oyun yoluyla öğrenmeye yönelik sonsuz olanakları keşfetmek isteyen yaratıcı çocukların favorisi olmaya aday.

THY’nin Direkt Uçuşları ile Kolay Ulaşım
Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olma özelliğine sahip Türk Hava Yolları, Danimarka’nın LEGOLAND®’e açılan kapısı Billund’a gerçekleştirdiği direkt uçuşları ile birlikte şehre ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor.
İstanbul Havaliman’ından Billund Havalimanı’na her hafta yapılan direkt uçuşlar ile eğlence dolu bir aile tatili için konforlu bir ulaşım sağlayan Türk Hava Yolları, uçuşlarını yılın her döneminde gerçekleştiriyor ve seyahat yaklaşık üç buçuk saat sürüyor.

Muhteşem Konumu ile Eğlence Dolu Bir Rotaya Hazır Olun!
Billund şehri, tema parkının yanı sıra su parkları, hayvanat bahçeleri ve müzelerde dahil olmak üzere diğer birçok cazibe merkezine yakınlığı ile kapsamlı bir tatil rotası oluşturuyor.
Muhteşem konumu sayesinde bölgenin tüm turistik mekanlarına kısa bir mesafede bulunan, parklardan plajlara, göllerden ormanlara kadar çok sayıda nefes kesici doğa ile çevrili şehir, eğlence dolu aile tatilleri için ideal bir rota.

Heyecan Seven Ziyaretçiler için Billund ve Çevresi
İçinde macera dolu bir Tırmanma Kulesi ve turbo hızda Su Kaydırağı bulunan İskandinavya’nın en büyük Tropikal Su Parkı Lalandia, heyecan sevenlerin listesinde ilk sıralarda yer alabilir.
Ülkenin en büyük hayvanat bahçesi olan Givskud Hayvanat Bahçesi‘nde kendi aracınızla safariye gidebilir, savanada gergedan, antilop ve aslan sürüsü gibi vahşi hayvanları görebilir, sevimli zürafalar, maymunlar ve diğer türler arasında gezinerek harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.
Givskud Hayvanat bahçesi ayrıca Avrupa’nın en büyük gözlüklü ayı muhafazasını ve Danimarka’nın en büyük penguen muhafazasını bünyesinde barındırıyor.
Çocukların doğayla yeniden bağlantı kurmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir açık hava etkinliği olan WOW Park ise, ağaç evleri ve gizli kulübeleri keşfetmenin yanı sıra, devasa yürüyüş yollarından oluşan bir ağ üzerinde Billund yakınlarındaki yirmi sekiz dönümlük bir ormanda koşma imkânı sağlıyor.

Çevre Dostu Bir Destinasyon
2018’den bu yana sürdürülebilir turizme odaklanarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde dikkat çeken Vejle, 2020-22 yılları arasında ‘Danimarka’nın En Güzel Alışveriş Kasabası’ seçilerek ve özgün mimarisiyle ziyaretçilerine şehrin tadını çıkarmaları için birçok olanak sunuyor.
Alternatif olarak bilim ve deneyim merkezi olan Økolariette çocuklar doğa, çevre, enerji, iklim ve inovasyon hakkında bilgi edinme imkânı bulurken, 1994’ten beri UNESCO Dünya Mirası himayesinde olan Jelling Anıtları Vikinglerin heyecan verici dünyasını ve anıtlarını gözler önüne seriyor.
Şehrin simge yapılarından biri haline gelen ve birçok mimari ödül almış Bølgen binaları ise şehrin modern mimarisine örnek mutlaka görülmesi gereken yapılardan biri!

Kültür Sanat Düşkünleri İçin de Harika Seçenekler Var!
Avrupa’nın en iyi sanat müzelerinden biri olan Aros’a ve birçok müzeye ev sahipliği yapan Aarhus şehri, kültür sanat severlerin mutlaka uğraması gereken yerlerin başında yer alıyor.
Arnavut kaldırımlı sokakları ve yarı ahşap evleriyle Ribe kasabasında eski dünyanın büyüsüne kapılırken, Hex! Müzesi’nde 16.ve 17.yüzyıllardaki cadı avı hikayeleriyle şaşırabilirsiniz.
Funen Adasında bulunan Hans Christian Andersen müzesi ise peri masalı labirentiyle tamamlanan büyülü bahçesi ile masal sever ziyaretçilerinin mutlaka kaçırmaması gereken yerlerden.
Alışılagelmiş turistik yerlerin ötesine geçmek isterseniz Danimarkalı sanatçı Thomas Dambo’nun geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak yaptığı ve ülke çapında farklı noktalara yerleştirdiği dev trol heykellerini görmek için eğlenceli ipuçlarını takip ederek trol avına çıkabilirsiniz.
Ailecek gezilecek şehirler sıralamasında ilk sıralarda yer alan ve yılda yaklaşık 1,5 milyon turist ağırlayan Billund, küçük bir şehir olsa da tarihi ve kültürel değerlerini kaybetmeyen merkezleri bünyesinde barındırıyor.
Bu eğlenceli şehri keşfetmek için geç kalmayın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI