Ana SayfaGüzellikClean Start by Dermalogica genç ciltlere özel bakım

Clean Start by Dermalogica genç ciltlere özel bakım

Gençlerin bugüne dek hiç olmadığı kadar "iyi" bir cilde sahip olmalarını sağlayacak ilk cilt bakım sistemi Clean Start, 13 – 24 yaş arası gençler için özel olarak geliştirilmiş. Clean Start ürünleri cildi dengeleyerek gençlerin en yaygın sorunları olan sivilceleri, yağlanmayı ve cilt tıkanıklarını kontrol altına alıyor. Biz de Dermalogica’nın Uluslararası Eğitim Müdürü Angela Taylor ile birkaç günlüğüne geldiği İstanbul’da bu seriyi konuştuk…

Genetik ve çevresel faktörler çok önemli olmasına rağmen doğru ürünle bir dolu sorunu geciktirebiliyor, hatta ortadan kaldırabiliyoruz. Doğru ürün ne demek?

Cilt aynı parmak izi gibi bireyseldir. Bir kişinin cildi bir başka kişi ile benzeşebilir ama tamamen aynı olamaz. Cilt tipi ve cilt durumu olarak iki farklı kategoride incelenmelidir. Cilt tipi kalıtımsal yapımızdır. Genellikle yağ bezlerimizin faaliyetleri ile belirlenir. Bunun sonucu cildimiz yağlı, normal, karma ya da kuru olur. Cilt tipimizi dışarıdan kullanan ürünler ile tamamen değiştirmemiz mümkün değildir ancak ürün kullanımı ile dengeleyebiliriz; yani yağlı bir cildi kuru bir cilt haline getiremeyiz. Öbür taraftan yaşam tarzımız, cildimize yaptıklarımız ya da yapmadıklarımız, bulunduğumuz ortam kullandığımız ilaçlar vs. cildimizde bir takım değişimlere sebep olur. Cildimizin dış ve iç etkenlerden etkilenerek gösterdiği değişimlerse cilt durumu diye anılır örneğin nemsizlik, lekeler, zamansız yaşlanma gibi.

Ciltteki sorunların çözümü için doğru ürünü verebilmek için ilk önce cilt detaylı bir şekilde analiz edilmelidir. Cilt analizi soru sorarak, cildi gözlemleyerek ve dokunarak yapılmalıdır. Bu analiz sonucunda cildin yapısı ve durumu belirlenir. Ciltte şikayetçi olunan durumun tetikleyicileri saptanır. Bu sorunun çözümü için çok önemlidir. Doğru ürün soruna çözüm sunan üründür. Bu ürünler genellikle yanlış giden durumları geri döndürmeye ve cildin doğal fonksiyonlarını yerine getirmeye yardımcı olurlar.

Cilt bakımının en önemli aşaması temizlik ve nemlendirme… Yeteri kadar maddi imkanı olmayan gençlere mutlaka kullanması gereken ürünleri söyleyebilir misiniz?

Cilt bakımında en önemli aşama cildi temizlemektir. Özellikle genç ciltlerde yağ salgılaması daha yoğun olduğu için temizleyici kullanımı çok önemlidir. Bunun için Wash Off adlı ürünü öneririm. Wash Off ciltteki kirleri yağı ve gözenekleri tıkayan ölü deri hücrelerini temizleyen bol köpüklü bir jeldir. İçeriğindeki salisilik asit akneye sebep olan bakteriyi kontrol etmeye yardımcı olur. Jel formundaki ürün bol köpüğü ile rahat kullanım sağlar, ürünün sabah akşam kullanımını öneririz. Kısıtlı bütçeli bir gence önereceğim diğer ürün güneş filtreli bir nemlendirici olacaktır. Gençlerin erken yaştan itibaren güneş filtreli ürün kullanmaları çok önemlidir, çünkü ileriki yaşlarda şikayetçi olacakları çizgi ve lekeler 0-18 yaş arasında oluşur. Welcome Matte spf 15 özellikle genç ciltler için üretilmiştir. Cildi nemlendirip zararlı güneş ışınlarından korurken cilde gün boyu mat bir görünüm sağlar.

Bu seriden beklentileriniz nedir?

Clean Start genç cildinde gözlemlenen tüm değişim ve ihtiyaçlara çözümler sunan ve gençlerin sağlıklı cilde sahip olmalarını sağlayan bir sistemdir. Piyasadaki diğer ürünlere baktığınızda genellikle genç serileri akne ürünlerinden oluşur. Biz global bir eğitim kuruluşu olarak gençlerin sorunlarının sadece akne olmadığını biliyoruz. Bu serideki amacımız gençleri ciltleri hakkında bilgilendirmek, genellikle arkadaşlarından öğrendikleri yanlış bilgileri düzeltmek şimdi ve ileride daha sağlıklı cilde sahip olmalarını sağlamak.

Serinin temel özelliklerini, piyasadaki ürünlerden farkını belirtir misiniz? 

Clean Start by Dermalogica, Dermalogica’nın bu kadar senelik birikimleri ile üretilmiş bir marka. İçerikte suni renklendirici, parfüm, kurutucu alkol gibi cilde zararlı hiçbir madde kullanılmıyor. Seri tamamen gençler için üretilmiş, ergenliğe girmek üzere olan gençler, ergenlik çağındakiler ve 20’li yaşların başlarında olan gençleri hedefliyor. Seri 3 adımdan ve 8 üründen oluşuyor. Ürünler sadece akne ve yağlanmaya değil, genç cildin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Clean Start’ın bir başka farkıysa gençler için gençler tarafından geliştirilen bir seri olması. Gençlerden oluşturulan komisyon Dermalogica ile birlikte çalışarak ürün isimlerinden ambalaj şekline ürün etiketlerinde yazılanlara kadar karar vermede etkili oldu. 

Clean Start genç serisini almak ve kullanmak için 3 sebep sayar mısınız?

Genç cildin tüm ihtiyaçlarına cevaplar sunan bir sistem olması. Sistemin basit kullanımı kolay ve çok fonksiyonlu ürünlerden oluşması ve son olarak da serinin genç, dinamik ve eğlenceli oluşu. 

Türk gençliğinin cildi ile dünya gençliğinin cildini karşılaştırmak mümkün mü?

Genç cilt androjen hormonlarının etkisiyle yağ bezlerinden daha fazla yağ salgılanan, siyah nokta ve deri altı birikimler gözlemlenen, iltihaplı veya iltihapsız sivilce sorunları yaşayabilen cilttir. Genellikle hormonlar ile tetiklendiği için Türk veya başka ırkta büyük farklıklar göstermez.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI