Ana SayfaYaşamBugünlerde Yorgun Mu Hissediyorsunuz? İşte Enerjinizi Artırmanın 4 Yolu

Bugünlerde Yorgun Mu Hissediyorsunuz? İşte Enerjinizi Artırmanın 4 Yolu

1. Stresi yönetin
PSA: Stres, hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok büyük miktarda enerji tüketir – özellikle de yoğun yapılacaklar listemiz ve düzenli günlük stres faktörlerinin üzerine yüklü programlarımız olduğu bu dönemde. İster işten düzenli molalar vermek, ister haftada iki veya üç gün yalnız kalmak için zamanlamak veya düzenli terapi seansları yapmak olsun, bir stres yönetimi planına sahip olmak çok önemlidir. Bir stres yönetimi planına ek olarak, mümkün olan her yerde onu tamamen azaltmayı deneyin. Karar verme sürecinizi kolaylaştırın (yemek hazırlamayı veya OOTD’lerinizi önceden planlamayı deneyin), yalnızca her gün yapılması gerekenlere öncelik verin ve yapmanız gerekmeyen görevlere dış kaynak sağlamak için bütçenizi yeniden düzenleyin. Stresli görünmeyen küçük şeyler bile (günlük işler veya kıyafet seçimi gibi) eklenebilir. Küçük kaynakları, gerekli stres faktörlerine (büyük bir iş sunumu gibi) yer açmak için sınırlayın, böylece bunalmayacaksınız.

2. Uykunuz konusunda bilinçli olun
Geceleri yeterince kaliteli uyku alıyorsanız, tüm gününüzü geçirmek için yeterli enerjiye sahip olmalısınız (evet, bu üç fincan kahve olmadan demektir). Kendinizi uykudan mahrum hissediyorsanız, bariz cevabın işten sonra veya öğle tatilinde kestirmek olduğunu düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, gün boyunca kestirmek, gece uykuya dalmanızı etkileyerek veya sirkadiyen ritminizi bozarak gün boyunca enerji eksikliğine neden olabilir. Bunun yerine, alarmsız uyanana ve gün içinde dinlenmiş hissedene kadar her gece 10 dakika erken yatın. Işıkları kısarak, ılık bir duş veya banyo yaparak ve meditasyon yapmak, günlük tutmak veya kitap okumak gibi ekransız rahatlatıcı bir aktivite yaparak vücudunuzu derin uykuya hazırlamak için bir gece dinlenme rutini yapın.

3. Hareket edin
Enerjiniz düştüğünde, yapmak istediğiniz son şey egzersiz yapmaktır. Aslında, düşük enerji nedeniyle bir antrenmanı tamamen atlayabilirsiniz. Vücudunuzun ihtiyacı olduğunda her zaman dinlenmeye öncelik vermeniz gerekirken, hareket, ara sıra (ve mevsimsel) uyuşukluğa yardımcı olabilir. Egzersizin vücuttaki dolaşımı artırmak ve iyi hissettiren hormonların salgılanması gibi enerjiyi artırmasının birçok biyolojik faydası vardır ve birçok insan öğleden sonra kahvesine alternatif olarak hızlı bir egzersizi tercih eder. Kulağa mantıksız gelebilir, ancak eksikliğini hissettiğiniz her şeyi harcamak size daha fazlasını getirecektir. Yürüyüşe çıkmak, hızlı bir yoga yapmak veya Zoom toplantıları arasında biraz zıplamak için biraz enerji harcadığınızda, günün geri kalanında daha uyanık hissetmek için daha fazla enerji sahibi olacaksınız.

4. Dışarı çıkın
Havalar soğuduğunda ve kasvetli olduğunda, öğle yemeği molasında yürüyüşe çıkmak ya da sabah kahvemizi bahçemizde içmeye daha az meyilliyiz, ancak temiz hava almak enerji seviyelerini önemli ölçüde iyileştirebilir. Açık havada olmak yenileyici etkilere sahip olabileceğinden, yorgunluğu azaltabilir ve odaklanmayı iyileştirebilir. Orman banyosu, zihinsel ve fiziksel faydaları (artan enerji seviyeleri dahil) için binlerce yıldır var olan bir Japon uygulamasıdır ve bir çalışma, katılımcıların sadece doğa resimlerine baktıklarında enerjilerinin arttığını ortaya koydu. Bulunduğunuz yer soğuksa, bir enerji çöküşünün geldiğini hissettiğinizde toplanıp hızlı bir yürüyüş yapmaya çalışın veya sabah ilk iş biraz güneş ışığı alın. Güneş ışığı eksikliği nedeniyle hissedebileceğiniz düşük enerjiyi iyileştirmek için güneşin etkilerini (güvenli bir şekilde) taklit eden bir ışık tedavisi lambası deneyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI