‘Materyellerin ustası’ olarak da tanınmaktan gurur duyan Rado, yeni materyellerin birleşimlerini kullanmaya çalışarak her zaman yenilik arayışında olmaya devam ediyor.
Plazma yüksek seramik teknolojisi ilk defa olarak Rado tarafından kullanılan bir modern simya çeşidi olarak tanımlanabilir. Plazma materyelinin karbonlanmasıyla yapılan bu işlem markanın metal görünümlü, çizilmez yüksek seramikten yapılmış saatler tasarlamasını sağlıyor. Renkte açılmalar olmasına izin vermeyen bu işlem ilk defa olarak 1998 yılında kullanıldı. Rado’nun hikayesi ile direk olarak bağlantılı olan bu yöntem 2018 Diamaster Petite Seconde Automatic COSC’da da ön plana çıkıyor.
Sadece Rado’nun böyle çizilmez ve dayanıklı bir materyeli esnekliğe sahip silikon gibi bir materyelle harmanlamak aklına gelirdi. Bu doğal, hafif ve aynı zamanda dayanıklı materyel kullanımı sonucunda DiaMaster Petite Seconde modeli COSC sertifikasını kazandı.
Rado: Otomatik bir seçim
COSC sertifikasını elde etmek için 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde -4/+6 saniyeden daha az bir sapma olması gerekiyor. Çok nadir olan bu özellik, sertifikayı sadece İsviçreli saat tasarımcıların %6’sına kazandırıyor. Silikondan yapılma yayı sayesinde Petite Seconde’nin otomatik hareketleri şoka daha dayanıklı olmasını sağladığı gibi aynı zamanda da saat sapmalarına çok daha az izin veriyor. Çok hızlı yaşadığımız günümüz dünyasında, dakiklik bu kadar önemliyken bu özellik daha da çarpıcı hale geliyor.
DiaMaster Petite Seconde sadece İsviçreli saatlerin %6’sı arasında olmakla öne çıkmıyor. Aynı zamanda klasik ve şık görüntüsüyle de göze çarpıyor. 43 mm kalınlığında olan Diamaster’ın kasası, net ve okunur bir kadrana sahip. Altın renkte detaylarla süslenen saatin timsah derisi kayışı DiaMaster Petite Seconde Automatic COSC’yi saat tutkunları için mükemmel bir seçim haline getiriyor.