Ana SayfaSağlıkBir türlü kilo verememenin 6 sinsi nedeni

Bir türlü kilo verememenin 6 sinsi nedeni

Dr. Sinan Akkurt`a “Ne kadar diyet yaparsam yapayım bir türlü zayıflayamıyorum.” diyenler için bu sinsi oluşumların nasıl kiloya yol açtığını, tespit ve tedavi yöntemlerini sorduk… Buyrun cevapları..
Candida Albicans mantarı 
Normal koşullarda bağırsaklarda vitamin üreten bakterilerle dengede bulunan bir mantar çeşidi olan Candida Albicans mantarı, bağırsak duvarına yapışarak orada yaşıyor. Aşırı çoğalması ve yer değiştirmesi durumunda ise adet sendromundan aşırı kilo alımına, kronik yorgunluktan egzamaya pek çok rahatsızlığı tetikleyebiliyor. Candida Albicans mantarının çoğalmasını tetikleyen unsurların başında aşırı antibiyotik kullanımı geliyor. Ayrıca rafine un ve şekerin fazla tüketimi, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve beslenme eksiklikleri de bu mantar türünü çoğaltan etkenler. Candida Albicans mantarının belirtileri arasında ise ağızda beyaz pamukçuk, aft, şişkinlik, bağırsak krampları, anüste kaşıntı, vajinal mantar, sık mesane iltihapları, adet sendromları, halsizlik, enerji kaybı, düşük libido, depresyon, konsantre olamama ve alerjileri sıralayabiliriz. Özellikle rafine un ve şekerden uzak durulması, kefir, turşu, yoğurt, ayran, lor peyniri, sarımsak, üzüm çekirdeği, keten tohumu gibi bağırsak florasını destekleyici gıdalar alınmasını öneririm. Candida oluşumları, biorezonans metoduyla iki seansta tedavi edilebilir.  
Adenovirüs 36 virüsü
Adenovirüslerin farklı çeşitleri vardır. İshal, idrar yolu enfeksiyonu, nezle ve göz iltihabına neden olabilir. Özellikle Adenovirüs 36’ya şişman kişilerde sıklıkla rastlanıyor ve yapılan laboratuvar deneylerinde de fare ve tavuklarda şişmanlığa neden olduğu biliniyor. Son araştırmalara göre Adenovirüs 36’nın kök hücreleri etkileyerek yağ hücrelerine dönüştürdüğü de saptanmış durumda. Bir başka araştırmada obez olmayan kişilerde adenovirüs 36 enfeksiyon prevalansi yüzde 5, obezlerde yüzde 20-30 olarak tespit edildi. Özellikle yeterince klorlanmamış yüzme havuzlarında bulaşabilir. Adenovirüsler, hekimler tarafından bile bakterilerin meydana getirdiği enfeksiyonlarla karıştırılabilir ve antibiyotik ile tedavi edilmeye yönelinebilir. Oysa antibiyotikler bakterilere etki eder, virüslere etki etmez. Adenovirüs 36’nın tespiti ve tedavisi için de bir doğal tıp yöntemi olan biorezonans metodundan  yararlanılabiliyor.  
Gıda intoleransları
Bir nevi gıda alerjisi de diyebileceğimiz gıda intoleransları, herkeste farklı besinlere karşı gelişebiliyor. En sık rastlananlar arasında buğday, süt, yumurta, balık, mayalı besinler geliyor. Gıda intoleransı kavramını kısaca “sürekli tükettiğimiz gıdalara vücudun bir süre sonra tepki göstermesi” olarak açıklayabiliriz. Kişi kendi vücudunun hangi gıdaları “yabancı” kabul edip tepki verdiğini bilmeden bunları tüketmeyi sürdürdüğü takdirde, vücut bunları yakmayıp depoluyor ve sonuçta kilo alımı meydana geliyor. Bununla birlikte ödem, kabızlık, yemeklerden sonra uyku hali, sürekli yorgunluk, ishal gibi belirtileri de olabiliyor. Bu gibi şikayetleri olanlara gıda intolerans testi yaptırmalarını öneririm.
Politistik  over sendromu 
Adet düzensizliği olan, çok kolay ve hızlı kilo alan, tatlı isteği, sivilcesi ve tüylenmesi yoğun kadınların birçoğunda polikistik over (çok kistli yumurtalık) sendromuna rastlanıyor. Tanısı için kadın doğum doktoruna gidilmeli. Bu kişiler egzersiz yönünden oldukça zengin bir yaşam sürülmeliler.  15 – 45 yaş arası kadınların yaklaşık yüzde 10`unda rastlanan bu sendrom, çabuk ve kolay kilo alımının önemli etkenlerinden biri. Tedavisinde yardımcı tıp metodu olarak biorezonanstan yararlanılabiliyor.
Hormonal dengesizlikler 
İnsülin direnci, hashimato, trioid yetmezliği, kortizol yüksekliği gibi hormonal dengesizlikler de kilo vermeyi zorlaştırıcı etkenlerdir. Özellikle bel çevresindeki yağlanma ve olağan yaşam sürerken birden bire kilo almak hormonal dengesizliğin habercisi olabilir. Tespiti için kan tahlili gerekir, tedavisi için farklı yöntemler uygulanır. Eş zamanlı olarak bir diyetisyen tarafından özel bir beslenme planı belirlenmeli ve uygulanmalı. Hormon dengesizliğine stres, düzensiz uyku gibi etkenler yol açabileceği gibi, düzenli bir beslenme ve egzersiz planı ile üstesinden gelmek mümkündür. Yüksek kortizol seviyesini azaltmak için C vitamininin katkısı olabilir.
Vitamin – mineral eksikliği 
Bazı vitamin ve minerallerin eksikliği kilo vermeyi zorlaştırır.Örneğin demir, manganez, D vitamini, kalsiyum,  krom, çinko eksikliğinde hücrelerimiz normal çalışmadığı için metabolizma hızı düşer, yeterli doğal antioksidan desteği sağlanamaz, şişkinlik, alerjiler, enfeksiyonlar ve kilo alımı tetiklenir. Vitaminler vücutta üretilmez, dışarıdan alınması gerekir. Mineraller ise vitaminlerden yararlanmak, besinleri özümsemek ve hormonal dengeyi sağlamak için şarttır. Sebze, meyve ağırlıklı beslenme şekli ile birlikte doktor kontrolunda gıda takviyeleri kullanılması gerekebilir.  

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI