Ana SayfaModaBig fun 80`s

Big fun 80`s

Bu kış sokaklarda Hanedan dizisinden çıkmış kadınlar göreceğiz. Cesaret ve esaretin bedeli 80’ler… Giymek mi, giymemek mi? İşte bütün mesele bu!

Seksenlerin mottosu: Ne kadar fazla ise o kadar şık ve güzelsin… O dönemlerde aşırılıklar omuzlarla sınırlı değildi. Kullanılan kumaşlar, ağır kadifeler, Fransız danteller ve taftalardı. Şu anda vatka ve volümlü kesimli kıyafetler birçok insana korkutucu gelebiliyor. Özellikle o zamanlarda gençlik yıllarını yaşayanlara “en sevmediğiniz dönem ve giymeyeceğiniz parça nedir” diye sorduğunuzda, “80’ler ve vatkalı giysiler” yanıtını alıyorsunuz. 

Yeni sezonda bu cevaplara inat, hemen hemen her koleksiyonda ceketlerin ve elbiselerin omuzlarında sıkça vatka ve karpuz kesimlere rastlıyoruz. Bu, kesinlikle yeni nesil için heyecan verici bir deneyim olacak… O yıllarda renklerin olabildiğince cesur hallerini görüyoruz . O dönemin başlıca tasarımcıları: Derilerin efendisi minik dev adam Tunuslu tasarımcı Azzedine Alaia, bohem ruhlu İtalyan Romeo Gigli, plajların kraliçesi Norma Kamali, volüm ve shape kesimin prensi Claude Montana, dişiliği çağrıştıran tasarımlarıyla Thierry Mugler ve ikonik tasarımlarıyla Made in Italy damgasını vuran Gianni Versace… 

Bu karmaşaya karşılık o yıllarda en önemli sembol sayılan ‘Power Suit’ (Gri vatkalı ceket, mini etek, siyah gömlek) akımını da unutmamak gerek! Bu akımın temsilcileri: Prenses Diana, Working Girl dizisinin başrol oyuncusu Melaine Griffith, İngiliz siyasetçi  Margaret Thatcher( Demir Leydi). Tasarımcılar, o yıllarda ön plana çıkmaya başladı. Kıyafetlerde kullanılan koca harfli logolar statünüzü belirliyordu. Hangi parfümü kullandığınız, hangi marka jean giydiğiniz gibi konular çok çok önemliydi. Seksenlerin kampanya ve reklamları da unutulmazdı. Seksi Calvin Klein reklamları o döneme damgasını vurmuştu!

Bu sezon şatafatlı 80’leri korkusuzca ve şuursuzca kullanan tasarımcılar: Marc Jacobs Grace Jones’u yorumlamış. Jones stili makyaj, parlak renkler ve diz üstü çizmeler. Zac Posen  Hanedan dizisine gönderme yaparak altın renkli kabarık elbiseleri topuz saçlarla kullanmış. Louis Vuitton koleksiyonunda bolca dantel ve tafta kumaşlara yer verilmiş; özellikle fiyonk detaylarıyla daha da zengin bir görünüm elde edilmiş. Dolce&Gabbana, fuşya renkli karpuz kol kesimli fiyonklu saten elbisesiyle “ben buradayım” dedirtiyor. Gözünüz korkmasın, eğer o kadar iddialı olmam diyorsanız size küçük bir önerimiz var. Aksesuarlarda seksenler temasını uygulayın. Büyük kolyeler ve küpeler takın! Özellikle altın rengi zincir kolyeleri ve büyük inci küpeleri tercih edin. Tafta kumaştan yapılmış taç ve tokalar da kullanabilirsiniz Bkz Louis Vuitton. 

Anlaşılan o ki “minimalizm öldü” dedirten tasarımlar bu kış sıkça karşımıza çıkacak. Buna alışın! Şimdiden annelerinizin gardıroplarının derinliklerine inin ve vatkalı ceketleri, dore,  kulakları acıtan cinsten kocaman küpeleri, dantel detaylı bluzları ve triko detaylı parçaları alın, sezona merhaba deyin! Bu aralar Walkman iPod’a karşı! 

Size 1980’lerdeki Billboard Top 10 listesiyle veda ediyoruz… İşte karşınızda: 1- Call Me- Blondie 2- Fame- Irene Cara 3- Working  My Way Back To You- Spinners 4- Funkytown- Lipps, Inc. 5- Little Jeannie- Elton John 6- Upside Down- Diana Ross 7- He’s So Shy- Pointer Sister 8- Please Don’t Go- KC& The Sunshine Band 9- Do That To Me One More Time- Captain- Tennille 10- Take Your Time (Do It Right) Part 1- S.O.S Band.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI