Ana SayfaGüzellikBaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Baharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Cildiniz, yılın her mevsimi oldukça narindir. Kış aylarının soğuğundan ve kurutucu etkisinden kurtulup yaza doğru yaklaştığınızda, bu kez de güneş ışınları ve sıcak havaların etkileri ile mücadele etmeniz gerekir.
Bahar ve yaz aylarına uygun bir cilt bakımında, ilk adım olarak kullandığınız nemlendiriciyi değiştirerek başlayabilirsiniz. Baharın gelmesi ile birlikte, nemlendirici seçiminde daha hafif yapılı bir ürün tercih edebilirsiniz. Bunlara ek olarak; beslenme şeklinizin, kullandığınız cilt bakım ürünlerinin ve hatta psikolojik durumunuzun da cildinizi ve bütün vücudunuzu etkilediğini bilmelisiniz.

Baharda cilt bakımı planlarken, cildinizi hem içten beslemeye hem de olumsuz koşullardan korumaya odaklanmalısınız. Kıştan yaza geçiş yaptığınız bahar günlerinde, cilt güzelliğinizi korumak için neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

Sağlıklı Beslenme Önemli

Sağlıklı beslenme; kilo vermenize yardımcı olmanın yanında, vücudunuz ve hatta cilt ve saç sağlığınız için de oldukça önemlidir. Sağlıklı ve ışıltı bir cildin yolu, sağlıklı bir metabolizmadan geçiyor. Bu da, beslenme programınızı gözden geçirmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Cildiniz, sağlık durumunuzun aynası gibidir. Bu nedenle, eğer ışıldayan, genç görünen, taze ve sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız, beslenme programınızı tüm makro besinleri kapsayacak şekilde düzenlemelisiniz. Yani; meyve, sebze, et ve süt ürünleri yönünden dengeli bir beslenme programınız olmalı!

Antioksidan içeren meyveler, vitamin ve mineral zengini sebzeler, protein değeri yüksek et ürünleri, yağlı balıklar, yumurta ve süt ürünleri; ihtiyacınız olan günlük besin değerlerini karşılamanızı sağlıyor. Bununla birlikte işlenmiş gıdalar, paketli yiyecekler, fast food yiyecekler ve elinizden düşürmediğiniz atıştırmalıklar, cilt sağlığınıza ve güzelliğine gölge düşürüyor.

Bolca Su İçmek Gerekiyor

Bu maddenin hemen her yerde karşınıza çıktığını biliyoruz; ancak su vücut, cilt ve saç sağlığınız için gerçekten de çok değerlidir. Vücudun en temel besin kaynağı olan su, yeterli alınmadığında cilt de sağlığını ve güzelliğini kaybetmeye başlıyor.

Daha taze, daha genç, ışıltılı ve canlı bir cilt görünümü elde etmek istiyorsanız; her gün mutlaka en az 2 litre su içmelisiniz. Yeterli su tüketimi; cildinizin ve organlarınızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Bununla birlikte, cildin erken yaşlanmasını önlüyor ve ciltteki nem kaybını önemli ölçüde engelliyor.

Cildinizi Her Gün Nemlendirin

Nemlendiriciyi, yalnızca kış aylarında ya da cildinizde kuruluk hissettiğinizde mi kullanıyorsunuz? Nemlendirici; cildi nemli tutmak, elastikiyetini korumak, kırışıklıkların ve ince çizgi oluşumunun önüne geçmek için oldukça önemlidir.

Nemlendirici kullanımı, her mevsim düzenli olarak devam etmeli. Bahar ve yaz aylarındaysanız; sabah ve akşam cilt bakım rutininize günde iki kez dahil etmeniz yeterli olacaktır. Kış aylarındaysanız, cildinizin kuruluğuna bağlı olarak günde 3-4 kez nemlendirici kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Cildinizi Düzenli Olarak Temizleyin

Sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olmak için, cildin temiz olması oldukça önemlidir. Yukarıda verdiğimiz beslenme ve bakım önerilerinin dışında, cildinizi mutlaka temiz tutmalısınız. Sabah uyandığınızda ılık ya da soğuk su ile yıkamak, akşam makyajınızı temizlemeden yatmamak, cilt tipinize uygun bir temizleyici, tonik ve nemlendirici kullanmak, cildinizi temiz tutmanız için yeterli olacaktır.

Peeling Yapmayı İhmal Etmeyin

Gün içerisinde pek çok olumsuz koşula maruz kalan cildiniz, üst tabakada biriken ölü derilerin atılmasına ihtiyaç duyar. Peeling, ölü derileri cildinizden uzaklaştırmanızı sağlar. Düzenli olarak peeling yapmak, cilt güzelliği ve sağlığı için oldukça önemlidir. Bunun için profesyonel bir bakım tercih edebileceğiniz gibi, ev yapımı peeling tarifleri de büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta, sivilceli bir cildiniz varsa; peeling yerine hafif yapılı maskeleri tercih etmenizdir. Cilt tipinize uygun peeling seçimi ile cildiniz baharda daha parlak, daha canlı ve ışıl ışıl olacak! 
 
Kaynak: marmarahair
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI