Ana SayfaYaşamAyrılıktan Sonra Devam Etmenin 6 Yolu

Ayrılıktan Sonra Devam Etmenin 6 Yolu

1. Üzülmenize izin verin
Ayrılığı unutmaya ve hiç olmamış gibi davranmaya çalışıyorsanız, sadece iyileşme sürecini geciktiriyorsunuz. Klinik psikolog ve araştırmacı Dr. Antonio Pascual-Leone, How to Get Over The End of a Relationship adlı Ted konuşmasında, bunlardan kaçınmak yerine rahatsız edici üzüntü, boşluk ve yalnızlık duygularının yaşanması söyledi. “Sorundan kaçarken hiçbir şey değişemez,” diye açıkladı. Başa çıkma sürecinin uzunluğu herkese göre değişse de, Dr. Pascual-Leone’nin araştırması, gereken adımların çoğunun aynı olduğunu ve ilkinin her zaman tüm duyguları hissetmenize izin vermek olduğunu gösteriyor. Ne hissettiğinizi ve neden böyle hissettiğinizi anlamak için fırtınanın için geçmeniz gerekir. Ayrıca, onları gerçekten hissetmenize izin verdiğinizde, uzun vadede hiçbir duyguyu bastırmayacaksınız.

2. Bu ilişkiden neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin
Bir ilişkinin sona ermesinden kaynaklanan tüm duyguları (acı, incinme, üzüntü, yalnızlık) hissederken, bunu neye ihtiyacınız olduğunu bulmak için bir fırsat olarak kullanın. Bu ilişkiden ne elde etmeyi umuyordunuz? Değerli, sevilen veya bir öncelikmişsiniz gibi hissetmek arzusu muydu? Dr. Pascual-Leone, değişim ve iyileşmenin “neye derinden ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde başladığını belirtiyor. 

Ayrılmayı isteyen siz olmasanız bile, ilişki bir nedenle sona erdi ve ihtiyaçlarınız karşılanmadı (bu ihtiyaçlar koşulsuz destek veya sadakat olsa bile). Bu ilişkiden ne aradığınızı düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Ardından, bu şeyleri kendinize nasıl vermeye başlayabileceğinizi düşünün. Kendinizi koşulsuz olarak değerli, desteklenmiş veya sevilmiş hissetmenizi nasıl sağlayabilirsiniz? Ayrılıklar bize en içteki ihtiyaçlarımız hakkında çok fazla fikir verir, bu nedenle bir sonraki ilişki için ama daha da önemlisi kendinizle olan ilişki için bilmeniz için bir ilişkiden gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu yeniden değerlendirmek için bu dönemi kullanın.

3. Kendinizi yeniden keşfedin
Şaşırtıcı bir şekilde, ayrılıkların bu kadar zor olmasının nedenlerinden biri, her zaman o kişiyi özlediğimiz için değil, o kişiyle kim olduğumuzu ya da ne olabileceğimizi özlediğimiz içindir. Stronger Than You Think kitabının yazarı ve bir psikoloji profesörü olan Dr. Gary Lewandowski Jr., Ted Talk Break-Ups Don’t Have You Broken’da “Araştırmalar, ayrılıkların sizi bir benlik kaybına yol açtığını gösteriyor” dedi. . “Bir ilişkiyi kaybettiğinizde, bir insan olarak kim olduğunuzun bir parçası da onunla birlikte gider.” Peki zor bir ayrılığın darbesini nasıl yumuşatırsınız? Kendinizi yeniden keşfetmek için bir fırsat olarak kullanın.
Dr. Lewandowski Jr., benliğin yeniden keşfini “ilişki içindeyken feda etmiş olabileceğiniz veya azaltmış olabileceğiniz şeyleri yeniden yakalamak” olarak tanımlar. Hobileri, arkadaşlıkları ve hatta zevk aldığınız ama o ilişkideyken ikinci plana attığınız filmleri/şarkıları/kitapları düşünün. Belki de bu kadar basit, suşiyi seviyorsunuz ve eşiniz çiğ balıkların etrafında olmaya dayanamıyor ya da bilim kurguyu seviyorsunuz, ama eşiniz her zaman bir komedi izlemek istedi. Evet, olacağımızı düşündüğümüz kişiyi kaybediyoruz, ancak yanlış ilişkide olmanın aslında olmanız gereken kişi olmanızı engellediğini fark etmek, bu kaybı azaltmaya yardımcı olacaktır. Dr. Lewandowski Jr.’ın araştırması, kendinize odaklanmanın ve kim olduğunuzu yeniden keşfetmenin başa çıkma sürecini hızlandırdığını, çünkü artık o benlik kaybını hissetmediğinizi gösteriyor.

4. Cevap aramayı bırakın
Ayrılığın sebebini bilsek bile, zihnimizde alternatif sebepler, neler olabileceği veya neleri farklı şekilde yapabileceğimiz hakkında sık sık hikayeler yaratırız. İnsanlar, ilişkilerine dair anıları kafalarında tekrar tekrar oynamaya, nerede yanlış gittiğini aramaya tam anlamıyla bağımlı hale gelebilirler. Bunu bırakın ve yaşananları benimseyin.

5. Pembe gözlükleri çıkarın
Geçmiş ilişkilere baktığımızda, sadece güzel anıları hatırlamak inanılmaz derecede yaygındır, ancak eski sevgilinizi pembe gözlüklerle görmek ters tepebilir ve sadece devam etmeyi zorlaştırır. Bir ayrılıktan sonra, genellikle kalbimizi kıran veya bizi mutsuz eden kişiyi idealize eder ve onunla veya ilişkiyle ilgili olumsuz şeyleri unuturuz. Guy Winch, kişinin kendileri için yanlış olduğu tüm yolların bir listesini yapmalarını önerir. Ardından, nostalji, pişmanlık veya yalnızlık ortaya çıktığında o listeye geri dönün. “Zihnin sana onların mükemmel olduğunu söylemeye çalışacak, ama mükemmel değildiler ve ilişki de değildi” dedi. “Onları aşmak istiyorsan, bunu kendine sık sık hatırlatmalısın.”

6. Boşlukları doldurun
Kulağa sevimsiz geliyor, ama şimdi kırık kalbinizde hangi boşlukların olduğunu belirledik, onları doldurmanın zamanı geldi. Bu ilişkide gerçekten neyi özlüyorsun? Bu boşlukları başka yollarla nasıl dolduracağınızı belirleyin. Belki de bu, arkadaşlarınızı aramak ve birlikte vakit geçirecek birini özlediğiniz için dışarıda bir gece geçirmek için planlar yapmak anlamına gelir. Belki de sadece romantik bağlantıyı veya samimiyeti özlüyorsun ve flört uygulamalarına kaydolmaya ve buluşmaya başlamaya hazırsın. Belki de geçmiş ilişkide kim olduğunu özlemekle alakalıdır, bu yüzden bir süre kendinle çıkmaya ve kendi boşluklarını doldurmaya odaklanırsın. Doldurulması gereken boşluklar ne olursa olsun ve bunu nasıl yaparsanız yapın, konfor alanınızdan çıkmayı (ve evden çıkmayı) deneyin. Gerçekten neye ihtiyacınız olduğu konusunda kendinize karşı dürüst olun, bir ayağınızı diğerinin önüne koyun ve tamamen iyileşmek için gerçekten neyi kaçırdığınızı belirleyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI