Ana SayfaTeknolojiApple Yenilenebilir Enerji Kullanımını Büyük Oranda Hızlandırıyor

Apple Yenilenebilir Enerji Kullanımını Büyük Oranda Hızlandırıyor

Apple bugün, tedarikçilerinin temiz enerji kullanımının bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttığını duyurdu. Şu anda 10 gigawatt seviyesinde olan kullanım, verilen taahhütlerin yerine getirilmesiyle önümüzdeki yıllarda yaklaşık 16 gigawatt’a ulaşacak. 2021 yılında bu yenilenebilir projeler sayesinde 13,9 milyon metrik ton karbon emisyonu önlendi. Şu anda aktif olan projeler bir yıl içinde 3 milyon aracın trafikten çekilmesine eşit miktarda sera gazının azaltılmasına destek olacak.
 
Apple temiz enerjiye geçişi hızlandırmak ve desteklemek için küresel tedarik zinciriyle birlikte çalışmaya devam ediyor. Bugün şirketin önde gelen üretim iş ortaklarından 213’ü, 25 ülkede tüm Apple üretimlerini yenilenebilir elektrik kullanarak gerçekleştireceğini taahhüt etti. Bugün duyurulan yeni taahhütlerle birlikte Apple’ın 2030’da tüm tedarik zincirini karbon nötr duruma getirme hedefine yönelik ilerleme hız kazanacak. Apple, 2020 yılından beri küresel operasyonlarını karbon nötr olarak yürütüyor.
 
“Tüm dünyada üretim iş ortaklarımızın çoğunun, daha fazla yenilenebilir enerji üreterek iklim krizini önlemek için yürüttüğümüz önemli çalışmalara katılmasından gurur duyuyoruz.” diyen Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, sözlerine şöyle devam etti: “Temiz enerji hem işimiz hem gezegenimiz için faydalı. Yenilenebilir kaynaklara geçiş yaparken öğrendiklerimizi paylaşarak daha yeşil bir geleceğe ulaşmaya yardımcı oluyoruz.”
 
 
Tedarikçi Taahhütleri ve Küresel Enerji Projeleri
213 üretim ortağının temiz enerji taahhütlerine ek olarak, Apple dünya genelinde yenilenebilir projelere doğrudan yatırım yapıyor. Bunlar arasında, Çin’de ve Japonya’da üretime yönelik faaliyetlerden kaynaklanan emisyonların bir kısmını kapsayan yaklaşık 500 megawatt ölçekli güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji projeleri yer alıyor. İşletmeleri temiz enerjiye geçmeleri için destekleyen Apple, bunun için veri paylaşımı yapıyor ve pazara özel bilgiler içeren eğitim materyalleri sunuyor. Bu kaynaklar tüm dünyada yeni temiz enerji çözümlerini hızlandırmaya yardımcı oldu.
,
Avrupa’da son bir yıl içerisinde aralarında Infineon, Viscom AG ve Lumileds’in bulunduğu 11 yeni tedarikçi temiz enerji taahhüdü verdi. Böylece Avrupa genelinde temiz enerji taahhüdü veren şirket sayısı 25’e ulaştı. Bu şirketler farklı temiz enerji çözümlerini hayata geçiriyor. Infineon, Almanya ve Avusturya’daki tesislerinde güneş enerjisinden yararlanırken; DSM Engineering Materials ise Hollanda’da bir rüzgar enerjisi projesine destek oluyor. Apple, Danimarka’da iki ayrı yenilenebilir enerji projesine destek veriyor. Thisted yakınlarındaki geniş bir güneş enerjisi tesisi ile Esbjerg çevresindeki rüzgar santrali, Apple’ın ülkedeki veri merkezinin enerji ihtiyacını karşılıyor. Şirket ayrıca bölgede müşterilerin ürün kullanım tarzı için atılacak yeni adımları değerlendiriyor.
 
Apple, ABD’de Brown Country, Texas’taki 930 hektarlık IP Radian Solar projesine doğrudan yatırım yapıyor. Bu yıl tamamlanması beklenen inşaatın ardından proje 300 megawatt elektrik üretecek. Apple bu yatırımı müşterilerinin Apple aygıtlarını şarj ederken kullandığı elektriği karşılamaya yardımcı olmak için yaptı. Aygıtları şarj etmek için kullanılan elektrik, şirketin brüt karbon ayak izinin yüzde 22’sini oluşturuyor.
 
Apple, müşterilerinin Apple aygıtlarını şarj ederken kullandığı elektriği karşılamaya yardımcı olmak için IP Radian Solar projesine yatırım yaptı.,

Apple’ın ABD operasyonlarındaki tedarikçileri temiz enerji taahhüdü vermeye devam ediyor. Yeni katılanlar arasında duyurusu bugün yapılan ve merkezi Wilmington, Delaware’de bulunan DuPont ve merkezi Boise, Idaho’da bulunan Micron Technology, Inc. yer alıyor. Apple tedarikçileri arasında bulunan Solvay ve Corning, Apple’a verdikleri taahhüdün bir parçası olarak Kuzey Carolina ve Güney Carolina’daki en büyük bazı güneş tarlalarına destek veriyor.
 
Geçtiğimiz yıl Çin’de 23 yeni tedarikçi programa dahil oldu. Apple’ın, merkezi Çin’de bulunan büyük tedarikçilerinin neredeyse tamamı Apple üretimi için temiz enerji kullanmayı taahhüt etmiş durumda. Bu tedarikçilerin birçoğu tesislerinde güneş santrali inşa ederek ülkenin de yenilenebilir enerjiye geçişine destek veriyor. Programa yeni katılanlar arasında yer alan Ruicycle, Apple için yürüttüğü kapalı devre geri dönüşüm işlemleri için temiz enerji kullanacak. Apple, 2018 yılında Çin Temiz Enerji Fonu’nun kurulmasıyla Çin’de yenilenebilir enerji alanında ilerlemeyi hızlandıracak yenilikçi bir yaklaşım benimsedi. Türünün ilk örneği olan bu yatırım fonu sayesinde Apple ve tedarikçileri birlikte 465 megawatt temiz enerji üretimi için yatırım yaptı.

Çin’deki tedarikçiler, Sichuan eyaletindeki bu güneş tarlası gibi yenilenebilir enerji projelerinde Apple’ın yatırımlarına destek oluyor.
 
Japonya’da enerji satın alma anlaşmaları daha yaygın hale geldikçe işletmeler için yeni temiz enerji seçenekleri ortaya çıkmaya başladı. Kurumsal enerji müşterileri daha önce çatılarda güneş enerjisi üretimi ve tek başına satılan sertifika seçenekleriyle sınırlıyken, ortak yürütülen çalışmalar sonucunda pazarda yeni imkanlar ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Japonya’da aralarında Kioxia Corporation ve Sharp Corporation’ın da yer aldığı yirmi yeni tedarikçi temiz enerji taahhüdü verdi. Nitto Denko ve Apple’ın diğer tedarikçilerinin çoğu tesislerinde güneş enerjisine yönelik yatırımlar yaptı. Keiwa ise Apple üretimi için gereken enerjiyi Tokyo’nun dışındaki bir rüzgar enerjisi projesinden karşılıyor.
 
Güney Kore’de, LG Display Co. Ltd. ve Samsung SDI tüm Apple üretimleri için temiz enerji kullanmayı taahhüt etti. Programa verilen bu katkı ile geçtiğimiz yıla göre önemli bir ilerleme kaydedildi. Toplamda 13 tedarikçi temiz enerji kullanma taahhüdü verdi.
Apple, tedarikçilerin uygun maliyetli temiz enerjiye ulaşmakta belirli zorluklar yaşadığı pazarlarda sınırları aşmak için iş ortaklarıyla politika değişikliği ve inovasyon üzerine çalışıyor.
 
Temiz Enerjinin Topluma Etkisi
Apple küresel tedarik zincirinin tamamında karbon nötr duruma gelmek için çalışmalarını hızlandırırken iklim değişikliğinden en çok etkilenen topluluklara da destek olmaya odaklanıyor. Apple, Power for Impact programıyla dünya genelinde yeterli kaynaklara erişemeyen yerel topluluklara yenilenebilir enerji sunarak ekonomik büyümeye ve sosyal gelişime destek oluyor.
 

Yoğun bir nüfusa sahip olan Güney Afrika’nın Diepsloot şehrinde kurulan yeni güneş panelleri 3500 haneye elektrik ulaştırmasının yanı sıra istihdam da yaratıyor.
Apple’ın Power for Impact programı dahilinde Güney Afrika’nın Diepsloot şehrine kurulan bir dizi güneş paneli.
 
Apple, Power for Impact programıyla dünya genelinde karşılıklı fayda sağlayan temiz enerji projelerini destekliyor, toplulukların elektriğe güvenle erişebilmesini sağlarken çevre koşullarını da koruyor.
 
Kolombiya, Filipinler ve Güney Afrika’da yürütülen güneş enerjisi projeleri, enerjiye erişimde ciddi sorunlar yaşayan topluluklara uygun maliyetli ve güvenilir elektrik sunuyor. Apple bu programı İsrail, Nijerya, Tayland ve Vietnam dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerine de genişletmeyi sürdürüyor. Bu projeler istihdam yaratmanın yanı sıra enerjiden de tasarruf sağlıyor. Elde edilen tasarruf yerel topluluklara yatırım için kullanılabiliyor. Apple her projede çevre koşullarını koruyor. Topluluklar enerjiden elde edilen tasarrufu ekonomik büyüme, eğitim, sağlık ve diğer sosyal girişimlerde kullanabiliyor.
 
Daha fazla bilgi için Apple’s Supplier Clean Energy Program Update (Apple’ın Tedarikçiler İçin Temiz Enerji Programı Güncellemesi) belgesini okuyun. Apple’ın çevre girişimleri hakkında daha fazla bilgi için apple.com/tr/environment sayfasını ziyaret edin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI