Ana SayfaTeknolojiAmazon.com.tr, Türkiye Gülümseme Raporu’nu Açıkladı!

Amazon.com.tr, Türkiye Gülümseme Raporu’nu Açıkladı!

Kasım ayı boyunca sürecek “Gülümseten Kasım” alışveriş etkinliğini başlatan Amazon.com.tr, sadece indirimli ürünlerle değil komedi şovları ile de Amazon Türkiye müşterilerine alışveriş ve eğlencenin bir arada olduğu gülümsemeyle dolu bir ay yaşatacak. Aralarında Canon, Xiaomi, Gillette, Arzum, GoPro gibi birçok markanın bulunduğu binlerce üründe indirimleri, bedava ve hızlı kargo seçenekleri ile sunan Amazon.com.tr, aynı zamanda Zorlu PSM’de kasım ayı boyunca gerçekleşecek üç komedi gösterisinin biletlerini de çok uygun bir fiyata izleme fırsatı sunarak müşterilerini gülümsetecek.
Amazon.com.tr, Gülümseten Kasım Kampanyası kapsamında Türkiye Gülümseme Raporu 2022’nin sonuçlarını da duyurdu. Tüketici alışkanlıklarının yanı sıra, Türk halkının nelere gülümsediğine ışık tutan araştırmada ilginç çıktılar elde edildi.
 
“Müşterilerimizi anlayarak onlara özel hizmet ve teklifler sunma konusundaki kararlılığımızı göstermek istedik”

Amazon Türkiye Ülke Genel Müdürü Richard Marriott, “Bu araştırma ile Türkiye’deki müşterilerimizi en iyi şekilde anlayarak onlara özel hizmet ve teklifler sunma konusundaki kararlılığımızı göstermek istedik. Gülümseten Kasım ayı kapsamında, saygın bir araştırma şirketi olan Twentify ile yerel bir araştırma gerçekleştirdik. Türkiye’deki insanların neye, nerede, nasıl ve kiminle gülümsediğine ışık tutan “Türkiye Gülümseme Raporu 2022” sonuçlarımızı da Kasım ayı boyunca açıklayacağız.” İfadelerini kullandı.
En çok sevdiklerimizle vakit geçirirken gülümsüyoruz
Türkiye genelinde yaklaşık 1.200 kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre katılımcılar yüzde 55 oy oranı ile en çok sevdikleriyle vakit geçirirken gülümsüyor. Bunu yüzde 28 ile alışveriş, yüzde 24 ile hobiler ve yüzde 21 ile film, dizi, TV takip ediyor.  Araştırmaya göre katılımcılar yüzde 57’lik açık ara farkla en çok evdeyken gülümsüyor. Kadınlar yüzde 65 ile evdeyken gülümsemeye daha meyilli. Bunu yüzde 13 ile iş yerinde gülümseyenler takip ediyor. İş yerinde yüzde 19 ile daha çok gülümsemeye meyilli olanlar ise erkekler. Ayrıca katılımcıların yüzde 79’u mesaj veya yorum yazarken gülümsemek için emoji kullanıyor. Katılımcıların gülümsediklerini anlatmak için en çok kullandıkları emojiler ise sırasıyla 😃,😆,😁.
 
Online alışverişte “en çok istediğimiz ürünü” bulup satın aldığımızda gülümsüyoruz
Katılımcıların alışveriş alışkanlıklarına da ışık tutan araştırmada katılımcıları en çok sevgililerinden ve eşlerinden aldıkları hediyelerin gülümsetmesi ise ortaya çıkan bir diğer önemli sonuç oldu. Sevgililerinden veya eşlerinden hediye aldıklarında mutlu olduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 73 iken anne, baba ve kardeşlerden aldıkları hediyelerin kendilerini mutlu ettiğini söyleyenlerin oranı yüzde 16 ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 8 ile arkadaşlar var. Katılımcılar yüzde 20 ile en çok elektronik alışverişlerinin yüzlerini gülümsettiğini söylüyor. Bunu yüzde 16 ile seyahat ve yüzde 14 ile giyim/aksesuar alışverişi takip ediyor.  Online alışverişte katılımcılar yüzde 42 ile en çok istedikleri ürünü bulup satın aldıklarında mutlu oluyor. Ardından yüzde 29 ile indirimler ve yüzde 20 ile teslimat hizmetleri geliyor.
 
Amazon Gülümseten Kasım kampanyası kapsamında, Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek komedi gösterilerine katılım şartları ve tüm detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI