Ana SayfaYaşamAkmerkez Terasta Tarım ile Nefes Arası

Akmerkez Terasta Tarım ile Nefes Arası

Şehirde tarımın önemi pandemi sürecinde bir kez daha gözler önüne serildi. Şehrin içerisinde tarım alanlarının olması gıdanın geleceği için olmazsa olmaz. Akmerkez Terasta Tarım projesi ile kimyasal gübrelerin ve ilaçların toprağı zehirlemediği, fosil yakıtların havayı kirletmediği ve suyun aşırı tüketilmediği bir yöntem olarak uygulanan sürdürülebilir tarımın, plazalar arasında kalmış 1 dönümden küçük bir alanda bile mümkün olabileceğini, toprakların her santiminin kıymetli olduğunu gösteriyor. Permakültür teknikleriyle bakımı sürdürülen bahçede, her mevsim yetişen çok çeşitli bitkiler, faydalı böcek ve kuşların tarlayı ziyareti, biyoçeşitliliği teşvik ediyor.

 

Doğa sever misafirleri için alternatif bir durak olan Akmerkez’in çatısında, terasta tarım projesinin başlangıcından beri birçok farklı mahsul, yeşillik ve aromatik bitki demeti, yenilebilir çiçek hasat edilirken, önemli miktarda atık geri dönüştürülerek besin değeri yüksek toprak elde edildi. Akmerkez’de bulunan restoranların atıklarından elde edilen kompost ile birçok bitki çeşidi beslendi. 

 

Terasta Tarım ile Nefes Arası

 

Akmerkez, Terasta Tarım alanında gönüllü çalışmak ve şehirde tarım tekniklerini öğrenmek isteyenlere de kapılarını açıyor, nefes aldırıyor. Akmerkez; misafirleri, şehirde tarım meraklıları, günün yorgunluğundan kaçıp nefes arası vermek isteyenler için Terasta Tarım alanında gönüllü çalışma olanağını sunuyor. Fide ekimi, kompost hazırlama, bostan düzenleme, tohum ayıklama ve bahçe bakımına dair çalışmaları Terasta Tarım alanında Çarşamba ve Cumartesi günleri gönüllü çalışarak öğrenebiliyorsunuz.

 

Akmerkez’in 750 metrekarelik bir alanda başlayan sürdürülebilir tarım yolculuğuna şahit olmak için Akmerkez ekibi ve bahçenin permakültür çalışmalarını gerçekleştiren EK BİÇ YE İÇ ekibi ile iletişime geçip Çarşamba ve Cumartesi günleri permakültür uzmanlarının rehberliğinde alanı gezebilir, plazalar arasında bir biyoçeşitlilik cenneti olan teras bahçesini keşfedebilir ve şehirde tarım yöntemlerini öğrenerek alanda gönüllü olarak çalışabilirsiniz. info@ekbicyeic.com mail adresi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Akmerkez ve Terasta Tarım alanı ile ilgili daha fazla bilgi almak ve gelişmeleri takip etmek için Akmerkez Instagram hesabı @akmerkez’i takip edebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI