Ana SayfaModaadidas’la Regl Döneminizde Hareketten Vazgeçmeyin

adidas’la Regl Döneminizde Hareketten Vazgeçmeyin

adidas, Orecco araştırma görevlisi Dr. Georgie Bruinvels ile işbirliği yaparak sporda regl tabusunu yıkmak için ücretsiz eğitim programları düzenliyor.

adidas, uzun vadeli Hareket Sırası Bizde kampanyası kapsamında, regl dönemindeki kadınları sporda tutmak için tasarlanan, tampon veya ped ile giyildiğinde sızıntılara karşı koruma sağlayan emici bir katmana sahip yeni TechFit Period Proof taytı tanıttı. Ayrıca, menstrüasyon konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyenler için adidas, dünyanın dört bir yanındaki okullar için ücretsiz kaynaklar ve ders planları oluşturmak üzere Dr. Georgie Bruinvels ve Orreco ile işbirliği yapıyor.

adidas, Hareket Sırası Bizde kampanyasıyla spor yapan tüm kadınlara daha iyi hizmet sağlamak için bu yıl ortaya koyduğu yeniliklerin bir parçası olarak, çeşitli kadın topuluklarının ihtiyaçlarını daha iyi desteklemek için sunduğu ürün ve hizmetlerle devrim yaratma taahhüdünde bulunuyor. Kampanyanın yol haritasının ilk adımını ise spora katılımın önündeki fiziksel, duygusal ve toplumsal engellerin neler olduğunu anlamak oluşturuyor.

Her dört genç kızdan biri sızıntı korkusuyla regl döneminde sporu bırakıyor

adidas, yaptığı araştırmada genç kızların sporu endişe verici bir oranda bıraktığını ve bunun en önemli nedenlerinden birinin regl kanaması korkusu olduğunu tespit etti. Marka, bu bilgileri ışığında, sporculara ek bir koruma katmanı sağlayarak,  regl döngüleri boyunca rahatça spor yapmalarına yardımcı olan Techfit Period Proof taytları tasarladı. 

Yeni adidas Flow Shield teknolojisini kullanan tayt, bir dizi emici katmana ve sızıntılara önlemeye yardımcı olan koruyucu katmanıyla sporculara regl dönemleri boyunca antrenman yaparken daha fazla güven sağlıyor. Bir fitilli kumaş tabakası, emici tabaka ve sızdırmaz tabaka koruma sağlamak için birlikte çalışırken, birleştirici çerçevesi ise her katmanı bir arada tutarak taytın yerinde durmasını sağlıyor.

adidas Kadın Giyim Kıdemli Ürün Müdürü Kim Buergerkoleksiyon hakkında şunları söylüyor“Bu koleksiyonu tasarlamaya içten dışa doğru başladık. Rahat ve nefes alabilir olması gerektiğini biliyorduk, ancak en önemlisi, sızıntıya karşı korumaya yardımcı olma amacına hizmet etmesi gerekiyordu.

TechFit Period Proof taytlarını pazara sunarken karşılaştığımız en büyük zorluk test aşamasıydı. İnanılmaz derecede titizlikle yürütülen birkaç turdan geçti, çünkü ürünümüzün amacına hizmet edebileceğinden emin olmamız gerekiyordu. Bu ürünle ilgili amacımız, daha fazla kadına, regl dönemlerinde antrenman yapma güvenini vererek sporda tutmak. Başarabildiklerimizle gurur duyuyoruz ve bu alanda daha fazla ürün yeniliği sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Regl döneminde kadınların sporu dörtte bir bırakma oranı, sadece menstrüasyon gören kadınların ihtiyaçlarına daha iyi hizmet eden performans giyimine olan ihtiyacı vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda hem gençler hem de yetişkinler arasındaki regl dönemi hakkındaki eğitim ve anlayış eksikliğini de ortaya çıkarıyor.

14.000’den fazla sporcunun verileri analiz edildiğinde, alanlarında en iyi olan sporcuların bile okulda veya antrenörleriyle regl döneminde spor hakkında bilgi alışverişinde bulunmadığı veya hakkında konuşmadığı ortaya çıktı. Birleşik Krallık’ta, katılımcıların %82,3’ü menstrüel döngüleri hakkında spor veya egzersiz bağlamında hiç eğitim almadıklarını ve antrenörü olanların %81.5’i koçlarıyla döngüleri hakkında hiç konuşmadıklarını belirtti. ABD’de katılımcıların %65,3’ü konuyla ilgili eğitim almadığını ve %75,8’i menstrüel döngüyü koçları ile tartışmadığını belirtti. 

adidas, bu tabuyu yıkmak ve regl  konuşmalarını normalleştirmek için, eğitim materyalleri ve pratik ders planları hazırlamak üzere önde gelen spor araştırma bilimcisi Dr. Georgie Bruinvels ve Beden Eğitimi öğretmenleriyle ortaklık kurdu. adidas, bu materyallerin dünyanın her yerindeki okullarda kullanılması ve öğretmenlerin, ebeveynlerin ve gençlerin regl dönemlerinde nasıl ilerleyeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Açık kaynaklı bir yaklaşım benimseyen adidas, geri bildirim toplamak ve materyallerin gerçek bir değişim yaratmak için nasıl geliştirilip uyarlanabileceğini anlamak için öğretmenlerle işbirliği yapmaya devam edecek.

Diyalogları sürdürmek ve menstrüasyon konusunu küresel spor sahnesine taşımak için adidas, Team GB sporcusu ve Olimpiyat madalyalı Jazmin Sawyers ve şu anda New York Liberty guardı olan WNBA oyuncusu Layshia Clarendon dahil olmak üzere kendi antrenman ve regl döneminde yarışma deneyimlerini paylaşmaları için mikrofonu kendi sporcu ağına uzatacak. 

 

TechFit Period Proof koleksiyonu, adidas’ın regl gören kadınları destekleyen performans giyimi yaratmadaki ilk adım olma özelliğini taşıyor. Koleksiyon, 15 Haziran’dan itibaren dünya çapında adidas Türkiye mağazalarında satışa sunuluyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI