Enzim peelingler, cildin üst yüzeyini soyarak yeniler ve derinlemesine bir temizlik sağlar. Böylece cildi, en üst katmanında oluşan ölü derilerden arındırır ve sağlıklı bir tabakanın oluşmasına önayak olur. Bu uygulama, çoğunlukla cildinde leke problemleri yaşayanların çok sevdiği bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Kırışıklık problemlerinde de etkili bir yol olduğu bilinmektedir. Ancak enzim peelinglerin güçlü bileşenlerden oluştuğunu unutmamak gerek. Bu nedenle düzenli olarak uygulamaya başlamadan önce cildinizde herhangi bir reaksiyon yaratıp yaratmadığını incelemenizi, dermatoloğunuza danışmanızı ve bu konuda detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer araştırmalarınız sonucu bu uygulamanın size uygun olduğunu düşünüyorsanız gelin, birlikte enzim türlerine ve faydalarına bir göz atalım!
Kapak: @emmaleger
Yaşlanma Karşıtı Etki Gösterir
Papaya Enzimi
Cilt bakımında en çok kullanılan enzim olan papaya mayası, ölü deriden arındırma ve iltihap önleme özelliğine sahiptir. Düzenli kullanımda cilt tonunu eşitler ve cildin elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerinin önüne geçmeye yardımcı olur.
Balkabağı Enzimi
Ölü deriden arındırma özelliğine ek olarak, içerisinde yer alan A vitamini sayesinde yaşlanma karşıtı güçlü bir etki gösterir.
Cilt Yumuşaklığını Artırır
Yaban Mersini Enzimi
İçeriğindeki vitamin cildi besler, parlamasına ve yumuşaklık kazanmasına neden olur.
Gözenekleri Derinlemesine Temizler
Kiraz Enzimi
Gözenekleri temizler, sıkılaştırır ve sivilce oluşumunu engeller. Aynı zamanda cilt üzerinde oluşan sarkmaları engelleyip, cildinize pürüzsüzlük kazandırır.
Nar Enzimi
Pürüzsüz bir cilt oluşumuna destek olur. Kolojen yapısını uyarır. Bu nedenle cilt sıkılaştırıcıları, kırışık gidericiler ve cilt tazeleyicilerinin üretiminde sıkça kullanılır.
Zengin Nemlendirme Sağlar
Ananas Enzimi
Cilt bakımı ürünlerinde bulunan enzim türlerinin en kuvvetlisi olarak kabul edilen ananas, bölgesel olarak uygulandığında, iltihabı iyileştirir ve derinlemesine nemlendirme sağlar.