Her gece dinlenmek için uykuya dalıyor ancak sabahları yorgun mu uyanıyorsunuz? Bunun birkaç nedeni olabilir…
1- Dehidrasyon: Vücudunuzdaki tüm fonksiyonların düzgün çalışabilmesi için suya ihtiyacınız var. Eğer günde 8 bardak su içmiyorsanız bu sizi yavaşlatır ve modunuzu düşürür.
2- Çok fazla suya maruz kalmak: Zamanınızı iyi ayarlayın. Yatmadan önce duşa girmek uykunuzu bölebilir. Bunu gün içinde bir zamanda yapmaya çalışın.
3- Dağınıklık: Araştırmalar düzenli bir ortamın zihninizi de arındırdığını gösteriyor. Dinlenmek mi istiyorsunuz? Etrafın toplu olduğundan emin olun.
4- Sıcaklık: Dışarıda hava kaç derece olursa olsun oda sıcaklığınızın 18-20 derece civarında olmasına özen gösterin. Gecenin 3’ünde sırılsıklam çarşaflar içinde uyanmak istemezsiniz.
5- Alerji: Eğer gözlerinizi kaşındıran veya sürekli hapşurmanıza neden olan alerjik bir durumunuz varsa bir an önce doktora görünün.
6- Uyku düzeni: Bu tutarlılık isteyen bir durum. Eğer hafta içleri 10’da uyuyor ancak hafta sonu geldi mi 2’den önce yataktan çıkmıyorsanız vücudunuzun dengesini altüst ediyorsunuz demektir.
7- Yatağa sinirli girmek: Araştırmalar yapılan bir tartışmanın ardından uyumaya çalışmanın neredeyse imkansız olduğunu gösteriyor.
8- Tiroid: Eğer tiroid bezleriniz yavaş çalışıyorsa bu sizi halsiz ve bitkin yapar. Eğer belirtilerini taşıyorsanız bir doktora görünmenizde fayda var.
9- Demir eksikliği: Demir kan akışınızı düzenler ve kaslarınıza oksijen gitmesini sağlar. Eğer günde 10 miligram demir almıyorsanız kendinizi yavaş ve yorgun hissedebilirsiniz.
10- Hava şartları: Mevsim değişiklikleri modunuzu da değiştirir. Salgıladığınız endorfin seviyesinin normale dönmesi için egzersiz yapın ve gün içinde 10 dakika da olsa güneşe çıkın.
11- İçerde olmak: Vücut dengesi için en önemli şeylerden biri güneşle uyumlu olmak. Günde en az 30 dakika dışarıda yürüyüş yapın.
12- Yapay ışık: Ekranlardan yayılan ışığın beyin dalgalarını olumsuz etkilediği kanıtlanmış bir gerçek. Yatak odanızdan bu yapay ışıkları uzak tutun.