1. Bol bol gülün ve sesli gülün! Gülmek kan basıncını düşürür, sosyal bağları kuvvetlendirir ve hatta uzun vadede bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.
2. Stres seviyesini azaltan besinleri öğrenin ve onları hemen bugün tüketmeye başlayın.
3. Kahvaltıyı sakın atlamayın. Kendimizi şekerin kollarına attığımız saatler genelde öğlen ve civarıdır. Kahvaltıyı atlamak veya zayıf bir kahvaltı yapmak öğle yemeğine yüklenmemize ve dolayısıyla yemeğin ardından yorgunluk hissetmemize sebep olur.
4. Uykunuza dikkat edin. Bir yetişkin her gece ortalama 7 saat uyumalıdır. Uykunuzu almak stres seviyenizi azaltır, hafızanızı güçlendirir ve daha uzun yaşamanızı sağlar.
5. Kendinizle ve vücudunuzla barışık olun ve boşaltım sisteminizi takip edin. Bir terslik olduğunu fark etmeniz açısından önemlidir bu. Özellikle seyahat ettiğimizde çoğumuz bağırsak sorunları yaşarız. Bol bol su tüketmeniz size iyi gelecektir.
6. Diş ipi kullanın. Dişlerinizi olabilecek en iyi şekilde fırçalıyor olabilirsiniz ama diş fırçasının ulaşamadığı yüzeyler vardır.
7. Diyaframdan nefes almayı öğrenin. Bebeklik dönemimiz bittiği anda, vücudumuz diyafram nefesini adeta unutur. Karnın alt bölgesinde gerçekleşen bu nefes şeklini sadece sanatçılar uygulamaz. Yoga yapıyorsanız veya gün içinde gerçekten sağlıklı birkaç nefes alıp rahatlamak istiyorsanız diyaframdan nefes almayı öğrenmeli ve aklınıza geldikçe uygulamalısınız.
8. Yoga yapmaya başlayın. Son dönemlerde uygulama modeli ve popülerlik açısından oldukça ilerleme gösteren yogaya başlamak için en doğru çağda yaşıyorsunuz. Stres seviyenizi azaltırken fiziksel esnekliğinizi de arttırabilirsiniz.
9. Her şeyi içinize atmayın. Unutmayın, insan sabit bir ada değildir. Hayatımızda iniş çıkışlar olur ve bunları her zaman tek başımıza yönetemeyiz. Yakın arkadaşlarınızdan veya profesyonellerden çekinmeyin.
10. Sağlık durumunuzu takip etmek görevini sadece doktora bırakmayın. Unutmayın, gün içinde yaşadıklarınız ve tecrübe ettiğiniz terslikleri yalnızca siz en iyi bilirsiniz. Sonsuza dek birlikte olduğumuz kişi kendimizdir ve bu yüzden bir sağlık günlüğü ve gerekli belgelerin bir arada bulunduğu bir dosya oluşturmamız doktorumuzun işini kolaylaştıracak ve olası bir hastalıkta daha verimli bir tedavi süreci yaşamamızı sağlayacaktır.