Ana SayfaYaşamKendinizi motive etmenin 5 kolay yolu

Kendinizi motive etmenin 5 kolay yolu

Hayat karmaşası, okul/iş stresi ve kişisel problemler derken hepimizin zaman zaman kendini düşük hissettiği ve motive olmakta zorlandığı anlar olabilir. Böyle durumlarda, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımızın daha fazla etkilenmemesi için kendimizi motive etmemiz ve toparlanmamız önemlidir. Nereden başlayacağını bilemeyen ve bu süreçte zorlananlar için, küçük ama etkili motivasyon yöntemlerini bir araya getirdik.

Kapak: @martynaszalacka

Pozitif olmak

Sadece motive olmak değil, mutlu olabilmek de aslında pozitif düşünmekten geçer. Zorlu durumlarla karşılaşsak ya da hatalar yapsak da, bu deneyimlerin bizi daha güçlü kılacağını unutmamalı ve durumu kabullenerek ileriye bakmalıyız. Kriz anlarında pozitif kalmaya özen gösterir ve hatalarımızdan ders alırsak, zorlukların üstesinden çok daha kolay gelebiliriz. İnsan olduğumuzu ve herkesin zaman zaman hata yapabileceğini kabul ederek, bu tür durumların bizi olumsuz etkilemesine engel olmalıyız. Bu şekilde olumsuz düşüncelerin üstesinden gelerek, motivasyonumuzu yüksek tutabiliriz.

Küçük şeylerle mutlu olmak

Hayattaki küçük şeylerden mutlu olmak ve kendimizi şanslı hissetmek, pozitif düşünmemizi sağlar ve bu da dolaylı olarak motive olmamıza yardımcı olur. Bunun için bize keyif veren etkinliklere yönelmek, hedeflerimize ulaşma sürecinde bizi olumlu yönde etkiler. Olumsuzluklara odaklanmak yerine, bize iyi gelen küçük şeylerden mutluluk bulmaya çalıştığımızda, daha büyük hedeflere ulaşma yolunda bir adım atmış oluruz. Bu farkındalık, en güçlü motivasyon kaynaklarımızdan biri haline gelir.

Hedef belirlemek

Motive olmanın en önemli yollarından biri, kendimize hedefler belirlemektir. Hayatımızda hedefler olduğu sürece, daha ileri gitme konusunda kendimizde güç buluruz. Bu hedefleri teker teker gerçekleştirerek bir sonrakilere yer açabiliriz ve her başarı, bir sonraki adım için bizi daha da motive eder. İstediğimiz şeylere ve hayallerimize ulaştığımızda hissettiğimiz başarı duygusu, motivasyonumuzu artırır ve yeni hedefler belirlemek konusunda bizi cesaretlendirir.

Kendimizi ödüllendirmek

Küçük ya da büyük fark etmeksizin, her başarımızda kendimizi ödüllendirmek, bir sonraki adıma geçme konusunda motivasyonumuzu önemli ölçüde artırır. Başarılarımızı kutlamak, beynimizi başarıya ulaşmak için teşvik eder ve olaylara daha pozitif bir açıdan bakmamıza yardımcı olur. Bu nedenle, kendimize küçük ödüller belirleyerek her başarımızda kendimizi biraz da olsa şımartabiliriz.

Çevreyi motive edici hale getirmek

Kendimizi motive etmek konusunda çevremizdeki unsurlar büyük bir rol oynar. Bu faktörlerden birini seçip hayatımızda uygulayabilir ya da hepsini bir arada kullanabiliriz. Öncelikle, pozitif ve destekleyici insanlarla vakit geçirmek oldukça önemlidir. Yanımızda bizi aşağı çekmek yerine güçlendiren ve motive eden insanlar olduğundan emin olmalıyız. Diğer etkenler arasında ise, motive edici müzikler dinlemek, ilham verici videolar izlemek veya motive edici kitaplar ve olumlama cümleleri okumak yer alır. Bu yöntemler, bize ilham vererek motivasyonumuzu artırmamıza yardımcı olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI