Ana SayfaModaYeni trend alarmı: “Zeytin yeşili”

Yeni trend alarmı: “Zeytin yeşili”

Her sonbahar sezonunda gri, bordo ve kahverengi gibi tonlara alışığız. Peki, yeşilin en zengin tonlarından olan ve “olive green” adıyla hayatımıza giren zeytin yeşili?

Yılın başında ilkbahara adım atarken trend olacağının sinyallerini veren bu renk, sonbaharla birlikte moda dünyasında tam anlamıyla yerini buldu. Özellikle Gucci’nin kreatif direktörü Sabato de Sarno’nun 2024 Sonbahar/Kış koleksiyonunda bu rengi ana tema yapması, “zeytin yeşilinin” yükselişini güçlendirdi. Peki, 2024 sonbahar podyumlarında dış giyimden aksesuarlara kadar başrolde olan bu rengi stilimize nasıl adapte edebiliriz? Gelin, birlikte inceleyelim.

Kapak: @andiwashington__

Baştan aşağı yeşil

@jlo

Son dönemde baştan aşağı tek renk giyim trendi zirveye ulaşmış durumda. Bottega Veneta, Gucci ve Saint Laurent gibi önde gelen moda evleri de defilelerinde bu görünüme sıkça yer veriyor. Sonbaharın güçlü ruhunu yansıtan zeytin yeşili gibi iddialı bir rengi, uyumlu alt-üst takımlar ve çanta, ayakkabı gibi tamamlayıcı aksesuarlarla birleştirerek hem güçlü hem de sofistike bir stil oluşturabilirsiniz. Ayrıca, sezonun favorisi olan süet kumaşı vatkalı ceket ve etek kombinlerinde kullanarak, hem güçlü giyim trendine gönderme yapabilir hem de feminen ve cesur bir duruş sergileyebilirsiniz.

Dış giyim

@oliviabrenting

Sonbahar ve kış mevsimlerinin en önemli yatırım parçası hiç şüphesiz dış giyimdir. Moda dünyasında ve sokak stilinde en çok dikkat çeken ve zirveye ulaşan bu dönemlerde, katmanlama trendi öne çıkarak daha çeşitli ve özgün görünümler sunmaya hazırlanıyor. Uzun kabanlardan biker ceketlere, trençkotlardan yağmurluklara kadar pek çok dış giyim seçeneği, her tarzla uyum sağlayarak kombinlerinizi bir üst seviyeye taşıyor. Eğer trendleri yakından takip edenlerdenseniz, bohem şıklığın yeniden yükselişe geçtiği bu dönemde, Chloe’nin 2024 koleksiyonunda yer alan zeytin yeşili uzun pelerin palto gibi parçaları stilinize dahil ederek iddialı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Tek parça kurtarıcılar

@elodieromy

Bu sezon, her ne kadar katmanlama ve kombinleme trendleri ön planda olsa da, daha minimalist ve zamansız bir stile yönelmek isteyenler için elbiseler gardırobun vazgeçilmez parçalarından olmaya devam ediyor. Yılın ortalarında yükselen “sheer dressing” trendi, Saint Laurent’in 2024 Sonbahar/Kış koleksiyonunda zeytin yeşiliyle buluşarak yeniden sahneye çıktı. Yeşili, transparan ve hafif kumaşlarda tercih edebilir ya da uzun saten bir elbiseyle klasik ve zarif bir görünüm yakalayarak sezonun şıklığını minimal dokunuşlarla stilinize dahil edebilirsiniz.

Aksesuarlar

@yasminbright

Kombinlerimize son dokunuşu yapan ve düşündüğümüzden çok daha fazla fark yaratan aksesuarlar, bu sezon zeytin yeşilinin farklı tonlarıyla podyumlarda öne çıkıyor. Koltuk altına mükemmel uyum sağlayan çantalardan binici çizmelerine, küçük el çantalarından “slingback” topuklulara kadar geniş bir yelpazede stilinize uygun parçalarla, sonbaharın bu popüler rengini tarzınıza taşıyabilirsiniz. Ayrıca, zeytin yeşili bir kemer veya eldiven ile görünümünüze sofistike ve güçlü bir dokunuş ekleyebilir, uzun kabanınızın üzerine alacağınız bir atkı ile kombininizi mükemmel şekilde tamamlayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI