Ana SayfaDizi ve Film Önerileri“Sonbahar” gibi hissettirecek 5 film  

“Sonbahar” gibi hissettirecek 5 film  

Sonbahar, yeniliklere kapı aralarken bazıları için de eski alışkanlıklara geri dönme zamanıdır. Şu bir gerçek ki, havalar serinlemeye başladığında evde yapılacak aktiviteler de çeşitlenir. Kimi, yağmurlu ve soğuk günlerde kitap okumayı tercih ederken, kimileri de film izlemeyi seçer. Eğer sizin de sonbahar rutininizde battaniye altında sıcak bir şeyler içerken film izlemek varsa, sizler için derlediğimiz eski ve yeni sonbahar temalı film önerilerine mutlaka göz atın.

Kapak: @matildadjerf

Little Women

Louisa May Alcott’ın aynı isimli romanına dayanan ve ülkemizde “Küçük Kadınlar” adıyla izleyiciyle buluşan film, bugüne kadar pek çok kez beyaz perdeye aktarıldı. Ancak, bizim sizler için önerimiz, Greta Gerwig’in yönetmenliğini üstlendiği ve Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothée Chalamet ve Emma Watson gibi son dönemin sevilen isimlerinin başrolü paylaştığı 2019 yapımı versiyonu. Serin bir sonbahar akşamında izleyebileceğiniz bu film, Amerika İç Savaşı sonrası hayatlarını sürdürmeye çalışan ve birbirinden tamamen farklı dört kız kardeşin dokunaklı hikayesini anlatıyor.

When Harry Met Sally

Sonbahar denildiğinde ilk akla gelen filmlerden biri olan “Harry, Sally ile Tanışınca”, bir kadın ile erkeğin sadece arkadaş olup olamayacağı sorusu üzerinden ilerleyen bir romantik komedi. Farklı mevsimlerde geçmesine rağmen, Meg Ryan ve Billy Crystal’ın sonbahar atmosferini kusursuz yansıtan yürüyüş sahnesi ikonikleşmiş ve filmi, sonbaharın vazgeçilmez yapımlarından biri haline getirmiştir.

You’ve Got Mail

Sonbahar atmosferini en iyi yansıtan filmlerden biri olan “Mesajınız Var”, Tom Hanks ve Meg Ryan’ın başrollerini paylaştığı 1998 yapımı bir romantik komedi. Film, internet üzerinden tanışıp birbirine aşık olan Kathleen ve Joe’nun aslında iş dünyasında rakip olmalarını konu alıyor. Ancak yapım, sadece hikayesiyle değil, Kathleen’in bol kazakları ve hırkaları gibi stil seçimleri ile sonbaharın anahtar ögelerinden olan balkabağı dekorlarına kadar her detayıyla sonbahar ruhunu yaşatmasıyla da öne çıkıyor.

Dead Poet’s Society

“Ölü Ozanlar Derneği”, karakterleri, unutulmaz replikleri ve güçlü hikayesiyle gelmiş geçmiş en etkileyici yapımlar arasında yer alıyor. Nostaljik atmosferi ve sürükleyici olay örgüsüyle sonbaharda sizi ekran başına kilitleyecek bu film, daha önce deneyimlenmiş olsa da, yeniden izlemek için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Klasik eğitim anlayışını ve katı disiplini reddeden bir öğretmenin, öğrencilerine hayatı farklı bir pencereden görmelerini ve özgürlüğü keşfetmelerini öğrettiği bu yapımda, Robin Williams, Ethan Hawke ve Robert Sean Leonard gibi isimler başrolde yer alıyor.

Autumn in New York

“New York’ta Sonbahar”, adından da anlaşılacağı gibi, sonbaharın en güzel görüntülerini New York’un büyüleyici atmosferi eşliğinde sunuyor. Başrollerini Richard Gere ve Winona Ryder’ın paylaştığı film, çapkınlığıyla tanınan Will’in, özgür ruhlu Charlotte ile yollarının kesişmesi üzerine şekillenen dokunaklı bir hikayeyi anlatıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI