Ana SayfaYaşam“Yeni bir ben” mottosunu benimsemek için 5 ipucu

“Yeni bir ben” mottosunu benimsemek için 5 ipucu

Yazın sona erdiği ve yeni bir mevsime uyum sağlamaya başladığımız bu günlerde, sonbaharın yenileyici etkisiyle hayatımızı düzenlemek ve “yeni bir ben” mottosunu benimsemek istiyor olabiliriz. Bunun için bu süreçte ele almamız gereken bazı noktalar var. Geride bırakmak istediğimiz alışkanlıklar ya da hayatımıza dahil etmek istediğimiz yeni rutinler, bu dönemde odaklanmamız gereken unsurlar arasındadır. Sonbahar, her zaman yeni alışkanlıklar edinerek hayata daha güçlü ve sağlam adımlarla yaklaşmamızı sağlayan bir mevsimdir. Yaz aylarında aksattığımız ya da düzenini kaybettiğimiz alışkanlıkları yeniden canlandırmak için yapacağımız ufak değişiklikler, hayatımızı tahmin ettiğimizden çok daha olumlu bir noktaya taşıyabilir. Peki, bunu başarmak için neler yapmalıyız?

Kapak: @matildadjerf

Kendimizi tanımak

@mathilderavnc

En iyi versiyonumuza ulaşmak için öncelikle kendimizi tanımamız gerekir. “Ben kimim?”, “Neler yapmaktan hoşlanıyorum?”, “Bu hayattaki amacım ne?” gibi sorulara cevap verebilmek ya da bu soruların yanıtlarını keşfetmeye istekli olmak son derece önemlidir. Hayatta bir amacımız olmadan mutlu olmak ve dolayısıyla en iyi halimize ulaşmak oldukça zordur. Kendi değerlerimizin ve benliğimizin farkına vararak, yeteneklerimiz ve ilgi alanlarımız doğrultusunda bir hedef belirleyip o yönde ilerleyebiliriz. Ne istediğimizi bilmek, hayatımızda nasıl ilerleyeceğimizi netleştirir, bu da bizi motive ederek hayallerimizi gerçekleştirmek için bir yol haritası sunar.

Düzen

@amandaedins

Eylül ayının sonlarına yaklaşmış olsak da, hayatımıza düzen getirmek için geç kalmış sayılmayız. Düzenli bir yaşam, hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha verimli olmamızı sağlar. Günlük ve haftalık rutinler oluşturmak ve bunlara disiplinle sadık kalmak, zamanı daha etkili kullanmamıza, hedeflerimize odaklanmamıza ve stresimizi azaltmamıza yardımcı olur. İş veya okul hayatına uyum sağlamak için, normalden biraz daha erken uyanarak işlerimizi belli bir plan çerçevesinde yönetmekle işe başlayabiliriz. Aynı zamanda, günlük ve haftalık görevlerimizi not ederek organize etmek de bizlere bu konuda yardımcı olacaktır.

Kişisel gelişim

@martynaszalacka

“Yeni bir ben” mottosunu benimserken, kişisel gelişim önemli bir rol oynar. Hayatımıza ve kendimize kazandırabileceğimiz yeni bakış açıları, öğrendiğimiz bilgiler ve kendimizle ilgili keşfettiğimiz ufak detaylar bile bu süreçte büyük fayda sağlar. Kişisel gelişim sayesinde, farkında olmadığımız bir özelliğimizi keşfedebilir ve bunu geliştirerek, yaşamımıza yeni bir perspektif katabiliriz. Bu, hayat yolculuğumuzu daha keyifli hale getirirken kariyerimizde, günlük yaşamımızda ve sosyal ilişkilerimizde yeni bir benlik yaratmamıza olanak tanır.

Fiziksel değişim

@lykkenaenfeldt

Kişisel gelişimin yanı sıra, fiziksel değişimlerin de hem bedenen hem de ruhen daha iyi hissetmemizi sağladığını kabul etmek gerekir. En iyi versiyonumuza ulaşmanın temeli, mutlu olmakla başlar, mutluluk ise kendimizi sevmekle mümkündür. Dış görünüşümüzde yapabileceğimiz küçük ya da büyük değişiklikler, sandığımızdan çok daha olumlu bir etki yaratabilir. Saç rengimizi değiştirmek, saçımızı kısaltmak ya da olduğundan farklı bir tarzda kullanmak, kendimizi daha iyi hissetmeniz konusunda büyük bir rol oynar. Ayrıca, spor veya pilates gibi aktivitelere başlamak ve haftada en az bir gününüzü bu aktivitelere ayırmak, sağlıklı bir yaşam için atılacak önemli adımlar arasında yer alır.

Hobi edinmek

@aasaelisabeth

Kişisel ihtiyaçlarımıza ve ilgi alanlarımıza zaman ayırmak, bizi mutlu ederek en iyi halimize ulaşma yolunda destekler. Başarılı, güzel ve kültürlü olmanın yanı sıra, hayatımızdaki en önemli unsur olan mutluluğu yakalamak, ilgi duyduğumuz alanlarda kendimizi geliştirerek mümkün olur. Bu ilgi alanları, spor, sanat, güzellik, moda ve yemek yapmak gibi çeşitli konulardan oluşabileceği gibi kitap, dergi okumak ya da dizi, film izlemek de olabilir. Hayatımızda bizi mutlu eden şeylerin farkındaysak, bu alanlara daha fazla odaklanabiliriz. Eğer henüz neyin bizi mutlu ettiğini keşfetmediysek, yeni hobiler edinerek kendimizi daha iyi tanıma yolculuğuna çıkabiliriz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI